Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Повна, корисна і будівельна довжина колій

Читайте также:
  1. Габарити залізниць і відстані між осями колій на станції
  2. Лекція № 2. Технічні засоби для з'єднання колій. Схеми взаємного розташування стрілочних переводів.
  3. Паралельний зсув колій
  4. Парки колій
  5. Сплетення і суміщення колій.
  6. Сраилова Гульзия Тураповна, б.ғ.к., биофизика және биомедицина кафедрасының доценті

Повною довжиною наскрізної колії вважається відстань по його осі між гостряками ведучих на нього стрілочних переводів, а тупикової - відстань від гостряка стрілки до упора. Наприклад, повна довжина колій 2 і 5 (мал. 9.4. б) обмежується тими самими стрілочними переводами 5 і 8, але повна довжина їх відрізняється - по колії 2 вона визначається по прямої осі, а по колії 5 - по осі, що йде через стрілочні переводи 9, 11 і 10. Повної довжини головних колій у межах станції не існує.

Корисною довжиною колії вважають частину повної його довжини, у межах якої повинний розміщатися рухомий склад не порушуючи безпеки руху по сусідніх коліях. Корисна довжина визначається по формулі:

де m c кількість вагонів у складі поїзда;
  l ваг довжина вагона, м;
  l лок довжина локомотива, м;
  D l відстань на неточність установки поїзда в межах корисної довжини, 10 м.

Вона обмежується граничними стовпчиками і вихідними чи маневровими сигналами, стрілочними переводами й упорами (див. мал. 2.26). Так, корисна довжина колії I розраховується від граничного стовпчика до вихідного сигналу. Для колій 2 і 3, що мають вихідні сигнали для відправлення поїздів у непарному і парному напрямках, корисна довжина визначається окремо для кожного напрямку між вихідним сигналом і граничним стовпчиком.

На мережі залізниць встановлені для колій прийому і відправлення вантажних поїздів стандартні корисні довжини 850, 1050 і 1250 м. Розраховане за формулою значення l кор слід округлювати до найближчої стандартної в більшу сторону.

Корисні довжини станційних колій промислових і вантажних станцій для прийому і відправлення вантажних передач можуть проектуватися менш стандартної довжини, але не менш довжини передачі, встановленої по її масі в залежності від місцевих умов.

На нових лініях I і II категорій корисна довжина колій повинна бути не менш 1050 м.

Будівельною довжиною колії називається частина повної довжини за винятком довжини стрілочних переводів, що потрапляють у межі повної довжини станційної колії. Так, якщо в межі повної довжини колії 5 (див. мал. 9.4) увійшли стрілочні переводи 8, 10, 11, 9, 5 марки 1/9, то від повної довжини цього колії варто відняти загальну довжину стрілочних переводів.

 




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 26 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав