Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Вчителів хімії

Читайте также:
  1. АНАЛІЗ РИНКУ ЗАСОБІВ ПОБУТОВОЇ ХІМІЇ В УКРАЇНІ
  2. Вчителів біології
  3. Вчителів інформатики
  4. Вчителів трудового навчання
  5. Вчителів фізики
  6. Вчителів фізичної культури
  7. Вчителів фізичної культури
  8. Загальна інформація для вчителів щодо роботи з батьками

 

Тема 1. Загальна характеристика робочого місця учителя хімії.

Розміщення навчальних кабінетів, службових приміщень, сходових кліток, евакуаційних виходів у навчальному закладі. Розміщення кабінету хімії, лаборантського приміщення. Загальна характеристика навчально-виховного процесу в кабінеті хімії. Обладнання навчального кабінету і лаборантської. Умови і порядок допуску працівників до роботи на посаді учителя хімії (вимоги щодо віку, стажу роботи, статі, стану здоров'я, проходження медоглядів, професійної освіти та спеціального навчання з питань охорони праці, інструктажів, перевірки знань тощо). Вимоги правил внутрішнього трудового розпорядку, що стосуються питань охорони праці учителя хімії. Особливості організації праці, функціональні обов’язки учителя хімії.

 

Тема 2. Характеристика основних небезпечних та шкідливих виробничих факторів та засобів індивідуального захисту на робочому місці учителя хімії.

Основні небезпечні та шкідливі виробничі фактори для учителя хімії, особливості їх впливу на працівника. Перелік видів засобів індивідуального захисту, що належать до видачі вчителю хімії згідно з чинними нормами, із зазначенням стандартів або технічних умов на них. Вимоги санітарних норм і правил особистої гігієни, яких повинен дотримуватись вчитель хімії під час виконання роботи.

 

Тема 3. Підготовка робочого місця для безпечного виконання функціональних обов’язків учителя хімії.

Порядок підготовки робочого місця, засобів індивідуального захисту. Порядок перевірки справності обладнання, інструменту, пускових, запобіжних пристроїв, систем сигналізації, вентиляції та освітлення, знаків безпеки, первинних засобів пожежогасіння.

Порядок перевірки наявності та стану зберігання хімічних реактивів. Порядок повідомлення керівника навчального закладу про виявлені несправності обладнання, пристроїв, пристосувань, інструменту,засобів захисту тощо.

 

Тема 4. Безпечна організація праці, правила, методи і прийоми безпечного виконання робіт, забезпечення пожежо- та вибухобезпеки.

Правила роботи зі скляним хімічним посудом, з органічними розчинниками, з кислотами і лугами. Правила зберігання хімічних реактивів. Правила транспортування і використання обладнання та хімічних реактивів під час виконання практичних, лабораторних робіт. Застереження про можливі небезпечні, неправильні методи та прийоми праці, які заборонено застосовувати. Можливі види небезпечних відхилень від нормального режиму роботи обладнання та технологічного регламенту і способи їх усунення. Порядок утримання робочого місця учителя хімії в безпечному стані. Використання засобів індивідуального та колективного захисту від шкідливих і небезпечних виробничих факторів у кабінеті хімії. Технічні, санітарно-гігієнічні умови, за яких робота повинна бути припинена. Вимоги щодо забезпечення пожежо- та вибухобезпеки у навчальному кабінеті та лаборантській. Порядок повідомлення керівника навчального закладу про нещасні випадки чи раптові захворювання, факти порушення технологічного процесу, виявлені несправності обладнання, устаткування, пристроїв, інструменту, засобів захисту та про інші небезпечні та шкідливі виробничі фактори, що загрожують життю і здоров'ю працівників та учнів.

 

Тема 5. Нормативно-правові вимоги після закінчення роботи.

Порядок безпечного вимикання, зупинення, розбирання, очищення обладнання, хімічного посуду.

Порядок прибирання відходів, здавання робочого місця. Вимоги санітарних норм і правил особистої гігієни, яких повинен дотримуватися учитель хімії після закінчення роботи. Порядок повідомлення керівника навчального закладу про всі недоліки, виявлені у процесі роботи.

 

Тема 6. Зміст та порядок дій учителя хімії у надзвичайних ситуаціях.

Ознаки можливих аварійних ситуацій, характерні причини аварій (вибухів, пожеж тощо). Засоби та дії, спрямовані на запобігання можливим надзвичайним ситуаціям. Порядок дій, особисті обов'язки та правила поведінки учителя хімії при виникненні надзвичайної ситуації згідно з планом її ліквідації. Порядок повідомлення керівника навчального закладу про аварії

та надзвичайні ситуації. Порядок застосування засобів протиаварійного захисту та сигналізації. Надання першої медичної допомоги потерпілим під час надзвичайних ситуацій.

 




Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 24 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Советская федерация | Российская Федерация | Тексты соответствующих разделов документов | Безпеки життєдіяльності | Завідуючих ДНЗ, заступників директорів з навчальної та виховної роботи ЗНЗ | Вчителів трудового навчання | Вчителів інформатики | Вчителів фізичної культури | Для проведення перевірки знань з питань охорони праці | Учителів фізики |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав