Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Процедури

Читайте также:
  1. Графічні процедури й функції
  2. Затвердження звіту про результати проведення процедури закупівлі
  3. Заходи щодо запобігання банкрутству боржника та позасудові процедури
  4. Лекція 7 Процедури
  5. Методи теоретичного дослідження і наукові розумові процедури.
  6. Правова регламентація бюджетної процедури.
  7. Процедури аудиту
  8. Процедури і функції Object Pascal
  9. Процедури одержання аудиторських доказів

Процедурице самостійні виконуючі невеликі програми, які можна написати на Visual Basic. Один або більш операторів Visual Basic об'єднуються в процедурі для вирішення певного завдання. Прикладна програма залежно від складності може об'єднувати одну або більш процедур. Якщо завдання складне, слід розбити програму на декілька процедур, кожна з яких візьме на себе рішення невеликої частини завдання.

Кожна процедура починається з оператора оголошення процедури Sub і закінчується оператором End Sub

Sub Ім'я_процедури (аргументи)

Тіло процедури (код)

End Sub

Оператор оголошення процедури привласнює їй ім'я, відповідає за її початок і перераховує аргументи, які передаються процедурі при виклику з програми. Оператор End Sub відзначає кінець процедури. Все, що розташовано між цими двома операторами, називається тілом процедури і реалізує покладене на процедуру завдання.

Список аргументів забезпечує зв'язок між різними процедурами, що викликаються. Хоча деякі змінні можуть бути оголошені глобальними (доступні всім процедурам), деякі специфічні змінні повинні передаватися і прийматися як список аргументів.

Існує чотири типу процедур:

- загальні процедури;

- командніпроцедури;

- процедуриобробкиподій;

- функції.

Особливості перших трьох типів процедур в основному визначаються задачами, які вирішуються.

Загальні процедури, (відомі як просто процедури) – це стандартні процедури Visual Basic, які нічого не змінюють поза своїм тілом. Вони обчислюють змінні, відображають документи, передають повідомлення іншим програмам і маніпулюють дисковими файлами.

Командні процедури розширюють можливості прикладних програм на Visual Basic. Зокрема, вони розширюють можливості Excel, книг і їх вмісту. Процедури, створені макрорекодером, – макроси - можна розглядати як приклади командних процедур, оскільки вони є записаними діями з таблиці.

Командні процедури звичайно не одержують ніяких аргументів. Якщо їм потрібні які-небудь дані від користувача, вони, щоб одержати ці дані, виводять діалогове вікно.

Процедури обробки подій пов'язані з конкретними подіями і виконуються, коли ці події відбуваються. Подія – це натиснення командної кнопки, виконання директиви меню, відкриття або закриття таблиці Excel, зміна вмісту діалогового вікна і т.п. Процедури обробки подій можуть бути також і командними або загальними процедурами.

Функції - це процедури, що визивають результуюче значення в своєму імені.

Головною перевагою функцій є те, що їх можна використовувати безпосередньо в формулі, як змінну. Спосіб створення функцій подібний способу створення поцедур, але тут є деякі істотні відмінності. Заголовок і кінцівка функції подібні заголовку і кінцівці процедури, але замість оператора Sub використовується слово Function:

Function ім'я_функції (аргументи) As тип

тіло функції

ім'я_функції=значенню_що_повертається

End Function

 




Дата добавления: 2014-12-23; просмотров: 34 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав