Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Нормування праці за мікроелементами.

Читайте также:
  1. VII. ПОРЯДОК ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРАЦІВНИКІВ ЗАСОБАМИ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ЗАХИСТУ ПОНАД ВСТАНОВЛЕНІ НОРМАМИ БЕЗПЛАТНОЇ ВИДАЧІ ЗІЗ
  2. Ваучер – конкурентноспроможність на ринку праці
  3. Вплив особистості медичного працівника на лікування.
  4. Вплив особистості медичного працівника на лікування.
  5. Двоїстий характер праці, втіленої в товарі
  6. Для проведення перевірки знань з питань охорони праці
  7. Енергетичне забезпечення виробництва: завдання, нормування енергоспоживання, методи визначення потреби у видів енергії й заходи енергозбереження.
  8. З питань охорони праці
  9. З питань охорони праці на підприємстві
  10. Залучення засуджених до праці як засіб виправлення особи

Ідея мікроелементного нормування праці полягає у синтезі трудового процесу який на першому етапі ділиться на складові тобто на трудові рухи. Таким чином мікроелемент - це найменша частина трудового процесу з якої він і починається. Саме нормування мікроелементів пов'язана із виявленням і вилученням з трудового процесу недоцільних зайвих рухів при нормальних умовах і темпі праці.

Сама система мікроелементних нормативів складається із збірників що дозволяє обходитись без хронометражу та відповідних розрахунків норм праці. Саме це дає змогу не тільки вдосконалювати існуючі трудові процеси але й проектувати нові задовго до їх початку.

Засади мікроелементного нормування були закладені Тейлором і на основі них і створились дві наступні течії:

— системи нормування праці з установленням мікроелементних нормативів

надбавок (на відпочинок особисті потреби) після спеціальної обробки матеріалів хронометражних спостережень;

— системи нормування праці з розрахунками складових елементів витрат

ручного часу безпосередньо на основі мікроелементних нормативів.

Мета цих систем полягає у підвищенні інтенсивності праці.

Інтенсивність праці - це її напруженість яку обумовлюють:

— ступінь щільності використання робочого часу;

· рівень фізичних та розумових зусиль необхідних для здійснення трудового

процесу;

· темп повторення трудових дій;

· кількість трудових функцій обслуговуваних об'єктів чи обсягу закріплених

зон або площ.

Питання визначення нормальної інтенсивності праці завжди виникає при встановленні міри праці але досі не знайдено способу об'єктивного вимірювання її рівня.

Найбільш відома у світі система регламентованих надбавок на відпочинок та особисті потреби з метою встановлення робітникам певного режиму виконання робіт на основі застосування найбільш економічних рухів. За цієї системою норма - це сума мінімальної тривалості усіх складових елементів.

Вперше ця система запропонована у США Бартом і Мерріком. Першим розроблено формули надбавки а другим - серію кривих для спрощення надбавок для різних конкретних умов тобто замість аналітичного розрахунку запропоновано графічний.

А от Міхелем розроблено набагато складніший спосіб який проводиться за такими кроками:

· заданими хронометражного спостереження розраховується середня арифметична величина хроноряду;

· встановлюється одинична девіація як частка від ділення середньоарифметичної величини кожного елемента операції на його абсолютний мінімум;

· підсумовують всі одиничні девіації;

· розраховується середня девіація із суми всіх одиничних девіацій з елементами;

визначається розрахункова тривалість кожного елемента операції шляхом ділення середньоарифметичної величини на середню девіацію.

Ця система виявилась неприйнятною, тому що розрахунки, які проводяться дуже об'ємні та їх досягти може тільки найздібніший робітник та за найсприятливіших умов праці.

Система нормування Бедо (США) побудована на вимірюванні витрат людської енергії в умовних одиницях - бедо-одиницях. Бедо-одщиниці визначаються на основі хронометражного ряду. Ця система є надто суб'єктивною.

Система нормування Рефа (США) базується на використанні методів хронометражу та фотографії для вивчення трудових процесів, а величина норм виробітку встановлюється у спеціальних одиницях - рефа-одиницях, що складається як і бедо-одиниця з частини часу на роботу і з частини часу на відпочинок.

Абсолютна величина норми виробітку розраховується аналітичним методом з врахуванням таких факторів:

· характер праці;

· напруженість праці;

· якість праці;

· тривалість відпочинку.

Крім того існують вимоги до робітника і проставляються в балах такі, як:

· фізична та розумова напруженість праці;

· темп праці;

· виробничий досвід;

· майстерність;

· швидкість реакції;

· відповідальність за роботу.

Ця система як і попередня носить суб'єктивний характер і створює необмежені можливості підвищення норми.

Система нормування консультативної фірми "ПАЛ" (Англія) побудована на встановленні надбавок на відпочинок залежно від факторів, що впливають на швидкість втомлюваності робітника, тобто: ^ робоча поза; освітленість робочого місця; наявність шуму; якість повітряного середовища; ^ вага оброблюваних вантажів; ^ фізичні зусилля; ^ рівень уваги до точності роботи; ^ складність розумової праці; ^ монотонність праці. Ця система враховує і стать і розраховуються надбавки, як для чоловіків так і для жінок.

Система нормативних надбавок на відпочинок, яку розробив Пейдж (США), що містить елементи попередньої системи, але не враховує стать.

Система, яку розробив Гілбрет (СІНА), встановлює 17 основних елементів праці, які засновані на праці кращих робітників. На основі цих елементів пізніше були побудовані нові численні методики мікроелементного нормування.

Всі перелічені системи належать до першої групи розробок, а наступні системи - до другої групи.

Найбільш відома система - МТМ (США), що найчастіше перекладається як "система вимірювання часу з урахування методів робіт".

Нормування праці за системою МТМ має таку послідовність: вибір методу роботи робітника та виготовлення виробу; ^ визначення витрат часу; ^ здійснення виробничого інструктажу; планування методу праці; поліпшення методу праці;

розробка рекомендацій щодо вибору засобів виробництва, інструментів, устаткування та параметрів виробів;

розрахування нормативного часу за допомогою стандартів МТМ; ^ визначення заданого часу для оплати праці залежно від її продуктивності; ^ попередня калькуляція;

^ складання інструкції з описом методу та правилами його застосування. За цією системою нормативи часу встановлюються яа кожен з 19 найважливіших основних рухів будь-якого трудового процесу.

Іншої системою мікро елементного нормування - системою факторів роботи - УФ фізичні трудові рухи поділяються не за цільовим призначенням кожного руху чи дії, а за частинами тіла, які беруть участь у їх виконанні; крім того, вводиться поняття складності праці та за певної тривалості тих чи інших елементів трудового процесу залежно від зовнішніх умов, що ускладнюють і затримують рухи робітника, тобто від "факторів трудності роботи".

У цій системі всі трудові рухи, з яких складається трудовий процес, поділено на три категорії:

^ м'язові трудові дії, що не потребують контролю з боку органів чуттів; ^ м'язові трудові дії, при виконанні яких необхідний контроль з боку органів чуттів;

розумові трудові рухи - читання, проведення розрахунків.

Система мікро елементного нормування праці БМТ дещо вдосконалює систему МТМ, усуває певні недоліки. Первинний елемент у цій системі не трудовий рух, а комплекси рухів, що виконуються безперервно від миті повного спокою частини тіла на початок руху до повної зупинки в кінці руху. Відповідно до цього принципу елементи нормативів, прийняті за основу, значно більші, ніж у системі МТМ, що спрощує дослідження та розрахунки норм.

Система мікро нормативного нормування ДМТ усуває деякі недоліки системи МТМ шляхом розробки великої кількості нормативів часу на елементи найчастіше повторюваних складальних операцій.

На базі системи мікро нормативного нормування МТМ створені спрощені системи мікро нормування відповідно до потреб конкретних компаній.

Система мікро нормативного нормування БСМ створена в Білорусі на основі систем МТМ та УФ, розширила спектр факторів, що впливають на тривалість мікроелементів.

У країнах СНД системи мікроелементного нормування праці практично не поширені. Вони застосовуються лише на окремих підприємствах Росії та Білорусі.




Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 21 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
Склад нормативів та вимоги до них.| Укрупнені нормативи праці і типові норми.

lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.009 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав