Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Природнича / ресурсо-орієнтована економіка

Читайте также:
  1. Загальна рівновага та економіка добробуту
  2. Мікроекономіка, як складова частина теоретичної економіки

Сьогодні в різних колах існують різні терміни для вираження загального логічного базису для більш науково орієнтованої соціальної системи, включаючи такі як «економіка основана на ресурсах», «ресурсо-орієнтована економіка» або «економіка основана на законах природи». В той час як ці назви є історично довідковими та в деякій мірі довільними, тут буде застосовуватися назва «природнича / ресурсо-орієнтована економіка (ПРОЕ)» (в англ. мові “Natural Law/Resource-Based Economy” (NLRBE)) оскільки вона має найбільш конкретне семантичне значення (19).

14 Термін «анти-устояність» зазвичай використовується в контексті, який стосується протидії існуючій, устояній групі. Контекст, який тут застосовується буквально означає, що сам рух «Дух часу» працює без «інституалізації» себе самого у вигляді жорсткої організації. Він скоріше повинен розумітися як жест або символ нового формату мислення або світогляду, який просто не має меж.

15 Фрази «хід думок» та «набір інструментів» розташовані поряд. Перша фраза стосується наукового мислення (принципи стійкості та ефективності), яке приводить до відповідних висновків, в той час як друга фраза стосується тимчасових методів, які стосуються дій, як наприклад, технологічні інструменти, які неминуче змінюються з часом.

16 Про це буде набагато більше розказано в Частині III.

17 Посилання: офіційний сайт: http://www.globalredesigninstitute.org

18 Дивіться Частину III щоб дізнатися більше про тему «управління»

19 Термін «ресурсо-орієнтована економіка» може бути буквально розтлумачений як «економіка, основана на ресурсах». Це є історичною помилкою, коли кажуть, що всі «економіки» за визначенням, «основані» на «ресурсах». Сам термін тісно пов'язаний з організацією під назвою «Проект Венера» (англ. The Venus Project) яка стверджує, що винайшла цей термін та ідею, і яка в той же час намагалася запатентувати цю назву (http://tdr.uspto.gov/search.action?sn=77829193). Термін «природнича/ресурсо-орієнтована економіка» застосовується тут більш повно не лише задля уникання асоціативної плутанини, але також для більшої семантичної точності самого терміна, оскільки він більше стосується системи природних фізичних законів та процесів ніж планетарних ресурсів.

 

Природнича/ресурсо-орієнтована економіка визначається як «адаптаційна соціально-економічна система, яка походить з активного прямого фізичного посилання на керівні наукові закони природи».

В цілому, спостереження показують, що завдяки застосуванню соціально спрямованих досліджень та перевірених знань в науці та технологіях, ми можемо зараз логічно прийти до таких соціальних підходів, які могли б бути глибоко більш ефективними щодо задоволення потреб людства.

Зараз ми можемо суттєво посилити здоров’я суспільства, краще зберегти природне середовище, створити загальний матеріальний достаток, в той же час також стратегічно зменшити або вилучити багато спільних соціальних проблем присутніх сьогодні, які, нажаль, розглядаються багатьма у якості незмінних завдяки їхній культурній впертості.

 




Дата добавления: 2015-09-10; просмотров: 28 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

ВКУСИВШИЙ ЛОТОС | Структура документу | Організм знань | Веб-сайти та інтернет-ресурси | Про рух | Симбіоз | Стійкі вірування | Потенціал та рішення | Першочергове призначення та першопричини | Наші технічні реалії |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав