Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Наші технічні реалії

Читайте также:
  1. Основні технічні дані пушки
  2. Основні технічні параметри абсорбційного та компресійного холодильника
  3. Основні технічні характеристики переносних вогнегасників
  4. СИСТЕМНИЙ ПІДХІД ДО УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ У ВОДНОМУ ГОСПОДАРСТВІ: ОСОБЛИВОСТІ ТА РЕАЛІЇ ЗАСТОСУВАННЯ
  5. Тактико-технічні дані бойовий машини
  6. Технічні засоби безпеки
  7. Технічні характеристики фотоприймачів

Звісно, що застосування такого типу рішення проблем далеко не обмежується такими фізичними прикладами. Чи є політика, як ми її знаємо, найкращим методом для вирішення наших соціальних нещасть? Чи має вона намір апелювати до їх першопричин? Чи є грошова та ринкова система найбільш оптимальним методом для стабільного прогресу, рішення проблем та проявом економічного потенціалу? Що наш сучасний стан науки та технологій може внести в область розуміння причин та призначення на соціальному рівні? Як буде детально зазначено в подальших есе, таке розуміння створює природний, зрозумілий хід думок стосовно того наскільки кращим може бути наш світ якщо ми просто будемо слідувати за логікою, створеною науковим методом мислення задля того, щоб досягнути нашої спільної мети стійкості людства. Мільярд людей, які голодують на цій планеті не мають всього цього через деякі незмінні природні наслідки

 

49 Дослідження Національної Адміністрації Безпеки Дорожнього Транспорту (НАБДТ) 1996 року показало зменшення смертельних випадків всіх водіїв завдяки застосуванню подушок безпеки на близько 11%.

(http://www.nhtsa.gov/cars/rules/regrev/evaluate/808470.html)

50 Джерело: Google Engineer Claims Its Driverless Cars Could Save A Million

Lives Every Year, Blake Z. Rong (http://www.autoguide.com/auto-news/2011/04/google-engineer-claims-its-driverless-cars-could-save-a-million-lives-every-year.html)

51 Джерело: Car Accident Statistics (http://www.car-accidents.com/pages/stats.html)

52 Навіть в сучасному комерційному суспільстві, повільний, загальний перехід від «володіння» до «доступності» сьогодні починає знаходити все більше схвалення. (http://gigaom.com/2011/11/10/airbnb-roadmap-2011/)

наших фізичних реалій. Навколо нас є багато їжі (53). Але наша соціальна система є тим, що через свою власну застарілу химерну логіку увіковічує соціальну жорстокість, разом з іншими незліченними проблемами.

Важливо зазначити, що первинною метою руху «Дух часу» є не «залатування дірок», чим, як це не прикро, в даний момент займається переважна більшість активістських інститутів на планеті (54).Ми хочемо активізувати найбільш ефективний набір рішень вищого порядку, який є доступним на даний момент часу та який приведений у відповідність з природними процесами для покращення життя всіх, в той же час забезпечуючи цілісність середовища нашого перебування. Ми хочемо, щоб кожен ясно зрозумів цей «хід думок» та привів свою систему цінностей у відповідність до нього. В решті решт, не існує якогось одного рішення – лише близька до емпіричних законів природи розсудливість, яка приводить нас до рішень та результату.

 

 

53 Більшість міжнародних організацій статистично підтверджують, що існує достатньо їжі для кожного і що голодування зовсім не спричинене браком ресурсів (http://www.wfp.org/hunger/causes). В поєднанні з підвищенням ефективності, про що буде більше йтися в Частині III, абсолютний глобальний достаток їжі з високим вмістом поживних речовин є цілком можливим на сьогоднішній день.

54 Під цим коментарем не мається на увазі приниження яких-небудь соціальних інститутів, які мають добрі наміри та намагаються досягнути покращення в межах сучасного соціально-економічного методу. Тим не менше, як буде більше описано в Частині II, сучасній соціальній моделі властиво стримувати величезну кількість можливостей щодо вирішення проблем та процвітання через саму її природу. Відтак активістські та соціальні інститути, які нехтують цими реаліями та працюють лише над «залатуванням» проблемних місць, не вирішують цих проблем, оскільки вони породжуються самою соціальною системою. Загальним прикладом може служити благодійні організації, які прагнуть забезпечити їжею бідних. Ці організації зазвичай не посилаються на те, чому перш за все ці люди стали бідними, а відтак вони насправді не працюють над вирішенням кореня проблем(и).

 

-ЛОГІКА ПРОТИ ПСИХОЛОГІЇ-

«Ми чинимо правильно не тому що ми володіємо доброчесністю та гідністю, - скоріше ми володіємо ними тому, що ми чинимо правильно (55)»

- Арістотель

 

Впливовим але все ще часто невизнаним результатом вразливості нашого навколишнього середовища є те, що для адаптації до існуючої культури наша індивідуальність та особистість часто прив’язана до інститутів, практик і трендів, а відтак і цінностей, в яких ми народжуємося та існуємо.

Психологічна адаптація та неминуча близькість створюють зону комфорту з якої з часом буває боляче вирватися, незалежно від того, наскільки обґрунтованими можуть бути нові дані, які суперечать тому що ми віримо.

Як факт, переважна більшість заперечень, які сьогодні висловлюються проти руху «Zeitgeist», особливо тих моментів, які стосуються рішень, а відтак і змін, по всій видимості викликані скоріше вузькими рамками мислення та емоційними упередженнями ніж розумовою оцінкою. Загальною реакцією такого роду є дивні припущення які, замість критичного посилання на фактичні вихідні умови виражені аргументом, служать для цілковитої відмови від них через безсистемні асоціації. Найбільш загальною класифікацією таких аргументів є «проекція» (56), тож стає зрозумілим, що такі опоненти зазвичай більше зацікавлені в захисті своєї психологічної ідентичності ніж в об’єктивному розгляді нової точки зору (57).

 




Дата добавления: 2015-09-10; просмотров: 22 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Структура документу | Організм знань | Веб-сайти та інтернет-ресурси | Про рух | Фокусування | Природнича / ресурсо-орієнтована економіка | Поява традицій | Симбіоз | Стійкі вірування | Потенціал та рішення |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.009 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав