Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Тема 4. Відкриття провадження у справі

Читайте также:
  1. Впровадження навчальних дисциплін соціально-практичного спрямування, новітніх інформаційних технологій, посилення соціалізуючого напряму навчання.
  2. Запровадження європейської кредитно-трансферної акумулюючої системи (ECTS) у вищих навчальних закладах України.
  3. Заходи впровадження та функціонування системи забезпечення якості аудиторських послуг
  4. Окресліть основні особливості запровадження християнства на Русі.
  5. Під розміщення тимчасової споруди для провадження
  6. Розробка та впровадження нового туристичного продукту.
  7. Тема 5. Провадження у справі до судового розгляду
  8. Теми 19, 20. Перегляд рішення, ухвали, постанови господарського суду за нововиявленими обставинами. Провадження у справах за участю іноземних суб’єктів господарювання
  9. Упровадження ступеневої підготовки фахівців у вищій школі.

Контрольні запитання

Відкриття провадження у справі.

Підстави для відмови у відкритті провадження.

Залишення позовної заяви без руху. Повернення заяви.

 

Завдання №1

Мироненко вибрала в ЦУМі хутряну шубу. Продавець виписав чек, вказавши час його виписки – 13 година 50 хвилин. Коли о 15 годині, відразу після обідньої перерви, шубу знову виставили на продаж, то до моменту пред’явлення Мироненко оплаченого товарного чеку на шубу було виписано чек іншому покупцю, і вона знаходилась на контролі. Мироненко вважаючи, що між нею і магазином було укладено договір купівлі-продажу, а річ була знята з контролю з порушенням встановлених правил, вимагала передати їй куплену шубу, але продавець відмовився виконати вимогу покупця.

Мироненко звернулася до суду. Суддя своєю ухвалою відмовив у прийнятті позовної заяви, мотивуючи тим, що їй необхідно звернутись спочатку з претензією до адміністрації універмагу.

Чи правильно діяв суд? Назвіть підстави для відмови у прийнятті заяви.

 

Завдання №2

Зосімов працював машиністом тепловозу на Південній залізниці. У порядку дисциплінарного стягнення він був переведений на іншу роботу, не пов’язану з рухом поїздів. Зосімов відмовився виконати наказ і був звільнений. Тоді він звернувся до суду з позовом про поновлення на роботі. Суд відмовив в прийнятті заяви, мотивуючи тим, що позивач не вказав юридичної адреси відповідача і не сплатив судовий збір.

Чи правильно діяв суддя?

 

Завдання №3

Назаренко та інші пред’явили до Київського заводу “Укркабель” виконкому Шевченківської районної Ради м. Києва та до Чабаненко позов про визнання недійсним ордера, виданого останньому, і надання їм жилого приміщення, що звільнилося.

Позивачі зазначили, що їх сім’я із п’яти осіб у загальній квартирі займає дві кімнати жилою площею 31,9 кв.м.. У цій же квартирі звільнилося дві кімнати площею 27,6 кв.м.. Усі ці кімнати раніше складали одну чотирикімнатну квартиру, однак мешканці, які в ній раніше проживали, самовільно, всупереч будівельним правилам та санітарним нормам, переобладнали її на дві ізольовані квартири. Оскільки завод “Укркабель”, на балансі якого перебуває будинок, відмовив у приєднанні звільнених кімнат, а виконком Шевченківської районної Ради за рішенням адміністрації та профкому заводу видав ордер на їх заселення сім’ї Чабаненко, позивачі просили задовольнити їх вимоги.

Суддя відмовив у прийнятті позовної заяви, посилаючись на те, що позивачами не подано доказів з приводу того, що вони можуть претендувати на зайняття звільнених двох кімнат.

Чи правильно діяв суд? Вкажіть підстави відмови у прийнятті позовної заяви.




Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 21 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Затверджено | ІV. Методичні рекомендації до написання контрольних робіт | Завдання 3 | Завдання 1 | V. Методичні вказівки до написання курсових робіт | Тимченко Г. Проблема активності суду в цивільному процесі // Право України. – 2004. - №3. | Список літератури | Частина 1. | Частина 2. |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав