Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Цe корисно знати

Читайте также:
  1. Египетское монументальная живопись в эпоху Нового Царства. Царские комплексы и гробницы знати в эпоху Тутмессидов
  2. Кількісний підхід до аналізу корисності
  3. Корисність товарів та послуг. Закон спадної граничної корисності.
  4. Подорвана экономическая основа старой феодальной знати.
  5. Поняття винаходу та корисної моделі
  6. Порядковий підхід до аналізу корисності
  7. Теорії суб’єктивної корисності. Теорія граничної корисності і суб'єктивна цінність блага. Основні напрямки критики трудової теорії вартості

Національна бібліотека України імені В.І. Вернадського (НБУВ)це комплексний бібліотечний, інформаційний, науково-дослідний, культурний і видавничий центр, що зберігає історичну спадщину, мову та культуру нації, задовольняє універсальні інформаційні потреби суспільства, організовує біб­ліотечну, бібліографічну та науково-інформаційну діяльність в інтересах усіх народів держави й української діаспори, розвитку виробництва та управлін­ня, науки, освіти, культури.

Національна бібліотека України імені В.І. Вернадського має унікальний за змістом і універсальний за видовим складом фонд, що містить документи від зародження писемності (клинописні тексти III тис. до н.е.) до актуальних віт­чизняних і зарубіжних наукових видань сьогодення. Загальний обсяг фонду НБУВ становить 14 млн примірників книг. У газетному фонді зберігається 175 тис. річних комплектів газет. Щодня до фонду надходить близько 2 тис. примірників різних газет.

Сайт НБУВ - http: //www.nbuv.gov.ua/library/sitemap.html

Адреса НБУВ - м. Київ, проспект 40-річчя Жовтня, 3; код 8044.

Бібліотечний фонд - це сукупність відповідним чином упо­рядкованих джерел інформації, нагромаджених за певний період часу, які підлягають обліку та зберіганню відповідно до чинного законодавства. Структура бібліотечних фондів може бути різною.

Бібліотечний фонд неможливо опрацювати, не використову­ючи бібліотечні каталоги.

Бібліотечний каталог - це перелік творів друку й інших до­кументів, наявних у фонді бібліотеки або групи бібліотек, скла­дений у певному порядку, який є засобом повідомлення про склад і зміст бібліотечного фонду.

Алфавітному каталогу належить провідне місце. За ним можна встановити наявність у бібліотеці творів того чи іншого автора або певної книги, автор чи назва якої відомі.

У систематичному каталозі картки згруповані в логічному порядку за окремими галузями знань. За його допомогою можна з'ясувати, за якими галузями знань та які саме видання є в біб­ліотеці, підібрати необхідну літературу, а також установити ав­тора та назву книги, якщо відомий її зміст.

У предметному каталозі, як і в систематичному, література групується за її змістом. Однак, на відміну від систематичного, у предметному каталозі література об'єднана в певні рубрики неза­лежно від того, з яких позицій вони викладені. Через це в предме­тному каталозі в одному місці знаходяться матеріали, які в систе­матичному каталозі були б розкидані в різні ящики.

Не можна не згадати про картотеку, що є переліком всіх ма­теріалів за певною тематикою. Бібліотечні каталоги та картотеки не існують окремо, навпаки, вони пов'язані та взаємодоповнюють одне одного, полегшують читачам пошук необхідного джерела та максимально повно відтворюють бібліотечний фонд.

 




Дата добавления: 2014-11-24; просмотров: 65 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав