Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ

Програма Організацій Об’єднаних Націй із навколишнього середовища організувала в листопаді 1988 р. Спеціальну групу експертів із метою вивчення необхідності розробки міжнародної конвенції про біорізноманіття. У травні 1989р. вона заснувала Спеціальну робочу групу експертів із технічних та правових питань для підготовки міжнародного правового документа щодо збереження і невиснажливого використання біорізноманіття. З лютого 1991р. Спеціальна робоча група була перетворена на Міжурядовий комітет із питань ведення переговорів. Результатом його роботи стало проведення 22 травня 1992р. в Найробі Конференції з прийняття узгодженого тексту Конвенції про біорізноманіття. Конвенція біла відкрита для підписання 5 червня 1992р. на Конференції ООН з питань довкілля та розвитку в Ріо-де-Жанейро (Саміт «Планета Земля»). Друга Конференція про охорону біорізноманіття відбулася в Джакарті у листопаді 1995р. Конвенція біла підтримана всіма країнами світу, окрім Андорри, Брунею, Ватикану, Іраку, Сомалі, Східного Тимору та США. Всеєвропейська стратегія збереження біологічного та ландшафтного різноманіття, прийнята на Конференції міністрів довкілля в Софії (1995р.), фактично є механізмом упровадження Рамвової Конвенції на Європейському континенті.

Верховна Рада України ратифікувала Рамкову Конвенцію 29 листопада 1994р. (Закон про ратифікацію), а також ухвалила низку законів щодо ратифікації, приєднання та виконання інших міжнародних договорів обов’язкового та необов’язкового характеру, що регулюють питання збереження та використання біологічного та ландшафтного різноманіття. На національному рівні координацію реалізації положень законів та відповідних програм здійснює Національна Комісія з питань збереження біорізноманіття та Міністерство охорони навколишнього природного середовища України.

Кабінет Міністрів України розпорядженням №675-р від 22 вересня 2004р. схвалив Конвенцію Загальнодержавної програми збереження біорізноманіття на 2005-2025рр.

 

Питання для самоперевірки:

1.Поясніть термін біорізноманітність та наведіть її види.

2.Обгрунтуйте причини і наслідки деградації біорізноманіття.

3.Наведіть форми збереження біорізноманітності. Поясніть значення природоохоронних території.

4.Поясніть пріоритетні напрями міжнародних та національних програми збереження біорізноманітності.

 

ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ

 

050510,5В051000 – Мемлекеттік жєне жергілікті басќару

мамандығы үшін

 

 

 

Қарағанды

Құрастырушылар: Мамбетова С.Ш. «Менеджмент» кафедрасының доценті, э.ғ.к., Ескерова З.А. «Менеджмент» кафедрасының оқытушысы, э.ғ.м.

 

Сапа менеджменті пәні теориялық негіздерді және практикалық негіздерді қарастырады, сапа бойнша ұсыныстарды, сапалы басқаруды, стандарттауды, сапаны бақылауды қарастырады, олар сәйкес өлшемде құралдары арқылы жасалады, кәсіпорындарда өндірісте метрологиялық ұйымдастыруды қамтамасыз етеді. Бұл кешен студенттерге тек қана пән бойынша теоретикалық білімдерді ғана емес, сонымен қатар кәсіпорындардағы сапаны жүзеге асыру бойынша практикалық білімдерді алуға мүмкіндік береді.

 

 

«Сапа менеджменті» пәні бойынша оқу-әдістемелік кешен / Дайынд. Мамбетова С.Ш., Ескерова З.А.- Қарағанды: ҚарМУ баспасы, 2012.- б

 

© Қарағанды мемлекеттік университеті, 2012 ж.

 

 




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 44 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав