Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

ПРАВИЛА. 1.1. Усунути дію на організм ушкоджуючи факторів що загрожують здоров’ю та життю потерпілого – звільнити від дії електричного струму винести з отруєної

Читайте также:
  1. Cтенограмма из лекции 4 правила,лектор Руслана абу Ибрахима,подробный разбор о запрете фото и видео.
  2. I. Правила ведения дневника
  3. I. Правила оформления отчета по практике
  4. I. Правила оформления отчета по практике
  5. I. Правила терминов
  6. I. Прочтите слова и объясните правила чтения буквы е
  7. II. Правила оформления курсовой работы
  8. II. ПРАВИЛА ОФОРМЛЕНИЯ РАБОТЫ
  9. III. Общие правила заполнения рецепта.
  10. IV. Упражнения пауэрлифтинга и правила их выполнения.

1.1. Усунути дію на організм ушкоджуючи факторів що загрожують здоров’ю та життю потерпілого – звільнити від дії електричного струму винести з отруєної атмосфери, загасити палаючий одяг, витягнути з води, тощо. Оцінити стан потерпілого.

1.2.Визначити характер та тяжкість травм.

1.3. Виконати необхідні дії з рятування у порядку терміновості – відновити проходження дихальних шляхів, провести штучне дихання, зовнішній масаж серця, зупинити кровотечу, накласти пов’язку, тощо.

1.4. Підтримувати основні життєві функції потерпілого до прибуття лікаря.

1.5. Викликати швидку допомогу за тел. 103. Чи організувати транспортування потерпілого до медичного закладу.

1.6. Перша медична допомога включає:

- тимчасову зупинку кровотечі на 1,5÷2,1год. За допомогою джгута;

- накладання стерильних пов’язок на рани;

- фіксацію кінцівок при переломах за допомогою шин;

- введення протибольового засобу;

- прийом радіозахисного засобу;

- проведення штучного дихання;

- проведення непрямого масажу серця.

1.7. Для зупинки кровотечі потрібно притиснути артерію до кістки вище рани, потім на одяг накласти джгут. Вказати час накладання і перев’язати рану.

1.8. У разі переломів (або вивихів) на суглоби та кістки накладається шина, для забезпечення їх нерухомості. Її потрібно бинтувати так, щоб вона охопила два суміжні суглоби вище і нижче місця переломів.

1.9. У разі удару треба створити спокій пошкодженій ділянці і покласти на неї 3÷4 рази холод. У разі удару носа, що супроводжується кровотечею: голову слід нахилити вперед, затиснувши крила носа пальцями на 10-15 хв.

1.10. При опіках – зняти з потерпілого палаючий одяг, загасити вогонь водою або цупкою тканиною. Добре промити шкіру та очі, якщо на них потрапила кислота. На опікові рани накласти пов’язку

 


1.11. При обмороженні – внести потерпілого в тепле приміщення. Розведеним спиртом розтерти побілілі місця до появи чутливості шкіри, а потім накласти пов’язку з вазеліном. Потерпілого необхідно напоїти гарячим чаєм. Якщо шкіра в місці обмороження набрякла і посиніла розтирати не можна! Необхідно протерти місце розчином і накласти суху стерильну пов’язку.

1.12. У разі ураження електричним струмом не можна торкатися потерпілого. Його потрібно негайно звільнити від дії електричного струму. Для цього потрібно витягнути шнур з розетки, відключити пробки, перерубати електричний провід або відкинути його сухою палкою. Можна відкотити потерпілого сухою палкою, попередньо обернувши руку сухою матерією.

1.13. У разі нещасного випадку на воді потрібно витягнути потерпілого з води і очистити ротову порожнину від сторонніх тіл, видалити воду з дихальних шляхів, пригнувши голову потерпілого.

1.14. У разі дії електричного струму або утопленні потрібно використовувати реанімаційні заходи: штучне дихання і зовнішній масаж серця.

 

Штучне дихання: Покласти потерпілого на спину, звільнивши його від одягу. Нижню щелепу потерпілого слід висунути вперед, і натискаючи на підборіддя, відкрити йому рота. Звільнити ротову порожнину від слизу і грязі. На відкритий рот накласти хусточку, затиснути потерпілому ніс і, зробивши глибокий вдих, щільно притискаючи свій рот до рота потерпілого, видихнути весь об’єм повітря в легені потерпілого. За хвилину потрібно робити 15-16 вдихів. Якщо штучне дихання проведено правильно, то грудна клітина потерпілого повинна піднятися.

 

Непрямий масаж серця. Покласти потерпілого на тверду поверхню. Накласти руки одна на одну і натискати долонями обох рук на нижню частину грудної клітки. Натискування проводиться кожної секунди.

Проведення штучного дихання і непрямого масажу серця одночасно передується так: одне вдування з 4÷5 разами натискання.

 

1.15. Уразі сонячного теплового удару – потерпілого негайно покласти у тінь, щоб голова була вища тулуба. Роздягнути, плити холодною водою, дати валідол. При непритомності дати понюхати нашатирний спирт.

1.16. Харчове отруєння – необхідно промити шлунок, випивши 5÷6 склянок теплої води і викликати блювоту.

1.17. Отруєння грибами. Слід негайно звернутися до лікаря! До прибуття медичної допомоги необхідно викликати блювоту, дати послаблююче. Тіло розтерти. Давати багато пити міцного чаю, на живіт накласти грілку, на голову холодний компрес.

1.18. Укус змії. Постаратися витиснути з кров’ю або відсмоктати ротом яд. Промити ранку розчином марганцівки або перекисом водню і перев’язати. Надати потерпілому повний спокій і дати великі кількість теплого пиття.

Неможна: накладати джгут, не припалювати ранку.

Найбільш небезпечним часом для укусу змії є весна.

26.03.2010 № 65

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

19 квітня 2010 р.

за № 293/17588

Про затвердження Правил охорони праці під час експлуатації електронно-обчислювальних машин

Відповідно до Закону України "Про охорону праці" НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Правила охорони праці під час експлуатації електронно-обчислювальних машин, що додаються.

2. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Комітету по нагляду за охороною праці України Міністерства праці та соціальної політики від 10.02.99 № 21 "Про затвердження Правил охорони праці під час експлуатації електронно-обчислювальних машин", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 17.06.99 за № 382/3675.

3. Начальнику відділу організації державного нагляду в АПК та соціально-культурній сфері департаменту державного нагляду Ткачову В.С. протягом п'яти днів забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

4. Начальнику управління нормативно-правового та юридичного забезпечення Калиновській І.Г. унести наказ до Державного реєстру нормативно-правових актів з охорони праці та розмістити на веб-сторінці Держгірпромнагляду.

5. Заступнику начальника відділу персоналу, діловодства та спецроботи Кравцю В.Ю. забезпечити опублікування наказу в засобах масової інформації.

6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Голови Держгірпромнагляду Дєньгіна А.П.

7. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Голова Держгірпромнагляду С.О.Сторчак

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Державного комітету

України з промислової

безпеки, охорони праці

та гірничого нагляду 26.03.2010 № 65

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

19 квітня 2010 р. за № 293/17588

ПРАВИЛА

охорони праці під час експлуатації електронно-обчислювальних машин




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 19 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав