Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Електробезпека

Читайте также:
  1. Електробезпека
  2. ЕЛЕКТРОБЕЗПЕКА
  3. Електробезпека
  4. Електробезпека
  5. Електробезпека
  6. Електробезпека
  7. Електробезпека
  8. Електробезпека будівель та приміщень, де находяться робочі місця з ПК
  9. Електробезпека в галузях агропромислового комплексу

Використання електричної енергії пов’язане з небезпекою дії електричного струму на організм людини. Для всіх користувачів ЕОМ перевіряється рівень знань по роботі з електрообладнанням. Згідно правил техніки безпеки та охорони праці в геодезії заходи по електробезпеці зводяться до використання струму безпечної напруги; ізоляції струмопровідних частин, що знаходяться під напругою; захисне заземлення, відключення та запобігання; індивідуальні захисні засоби. Захистом від випадкового доторкання до струмопровідних частин є надійна ізоляція. Захисне заземлення полягає в тому, що металеві частини з’єднують електричними провідниками із заземленням, тобто із предметами, що знаходяться в безпосередньому доторканні із землею. Для захисту від ураження електричним струмом проводиться розрахунок захисного заземлення. Об’єктом заземлення є ПК, які живляться від мережі частотою 50 Гц і напругою 220 В. Обладнання відноситься до категорії електрообладнання з напругою до 1000 В. Для цієї категорії допустимий опір заземлення не повинен перевищувати 4 Ом. Для заземлення вибираємо стальні труби, які закопуються в землю на глибину заземлення (ГОСТ 12.1.030-81 ССБТ „Електробезпека. Захисне заземлення, занулення”).

Пожежна профілактика

Згідно НАПББ. 03.002-2007приміщення відноситься до категорії В по вибуховій і пожежній безпеці. У зв'язку з цим спеціального захисту людей на робочих місцях організовувати не потрібно. З точки зору пожежної безпеки найнебезпечнішим є джерело напруги, тобто електропроводка і силовий роз'єм. З огляду на це, встановлюємо в приміщенні пожежні сигналізатори з часом спрацювання 65 с. На випадок виникнення пожежі для боротьби з вогнем у приміщенні встановлено один вогнегасник ОП-5. Ці заходи відповідають вимогам СНІП 2.01.02-85 про забезпечення приміщень пристроями протипожежної безпеки. Вихід з приміщення здійснюється згідно плану через двері, що ведуть в загальний коридор будинку. Двері відчиняються назовні. Коридор шириною 2.5 м забезпечує вільний вихід працюючих..

Рис. 8 План евакуації:

де: 1 - лабораторія; 3- напрям руху людей;2 - коридор; - пожежний кран, вогнегасник




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 31 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав