Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Н А К А З

________ вересня 2012 р. м.Львів №____ __-ос

 

 

Про організацію роботи з безпеки життєдіяльності,

охорони праці, техніку безпеки, протипожежну безпеку

та відповідальних посадових осіб за їх організацію в окремих службах,

місцях навчання, тренування та проживання учнів і студентів училища

у 2012/2013 навчальному році

 

На виконання Законів України від 14.10.1992 р. № 2694-XII «Про охорону праці», від 17.12.1993 р. № 3745-ХІІ «Про пожежну безпеку», керуючись Положенням про організацію роботи з охорони праці учасників навчально-виховного процесу в установах і закладах осві-ти (наказ Міносвіти і науки України № 563 від 01.08.2001 р.), Правилами пожежної без-пеки в Україні, затвердженими наказом МНС України від 19.10.2004 р. №126, та з метою беззастережного дотримання правил дорожнього руху, техніки безпеки, протипожежної безпеки на робочих місцях, тренувальних базах, в навчальних кабінетах і місцях прожи-вання учнів і студентів, санітарно-гігієнічних норм у навчальному закладі

 

НАКАЗУЮ:

 

1. Створити в училищі службу з охорони праці у такому складі:

- Кучабська Л.М., заступник директора з навчальної роботи – керівник служби;

- Черкас А.П., заступник директора з медичної роботи;

- Дмитрів М.Б., заступник директора з навч.-спортивної роботи;

- Гащук М.К., заступник директора з господарської роботи;

- Дука Н.Б., в.о.заст.директора з виховної роботи;

- Сторожук О.М., бібліотекар;

- Щетініна І.М., методист спорту;

- Єфимов С.В., технік технічних засобів;

- Малахаєва Л.О., інженер з ремонту;

- Потопляк О.Б., шеф-кухар;

- Созанська Г.В., старший інспектор з кадрів

2. Положення про службу з охорони праці училища затвердити (додаток 1).

3. Перелік інструкцій з охорони праці для працівників училища затвердити (додаток 2).

4. Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці затвердити (додаток 3).

5. Відповідальною за організацію роботи і стан з охорони праці та контроль за дотриман-ням техніки безпеки, протипожежної безпеки під час проведення навчально-тренувальних занять і спортивних заходів призначити заступника директора з навчально-спортивної ро-боти Дмитрів М.Б. і зобов’язати її до 1 жовтня 2012 р. провести організаційно-технічні захо-ди по створенню здорових і безпечних умов проведення навчально-тренувальних занять і спортивних заходів на спортивних базах, майданчиках і в залах, провести ввідні інструк-тажі з вчителями видів спорту.

6. Безпосередню персональну відповідальність за безпечний стан робочих місць, справність, зберігання і облік спортивного обладнання, інвентаря та безпечне проведення навчально-тренувальних занять і спортивних заходів, збереження життя і здоров’я учнів та студентів під час проведення навчально-тренувальних занять, зборів, змагань, при переїзді до місць проведення навчально-тренувальних занять, спортивних заходів і назад до училища по-класти на вчителів видів спорту і зобов’язати їх до 1 жовтня 2012 р. провести інструктажі з учнями та студентами навчально-тренувальних груп з обов’язковим записом і письмовим ознайомленням їх в журналах обліку навчально–тренувальних занять.

7. Категорично заборонити під час проведення навчально-тренувальних занять і спортивних заходів використання несправного та несертифікованого спортивного інвентаря і обладнання, індивідуальних засобів захисту та термін використання яких вийшов.

8. Відповідальною за організацію роботи і стан з охорони праці та контроль за дотриман-ням техніки безпеки, протипожежної безпеки під час проведення уроків, навчальних екскур-сій і практики в загальноосвітній школі-інтернаті училища призначити заступника директора з навчальної роботи Кучабську Л. М. і зобов’язати її до 1 жовтня 2012 р. провести організа-ційно-технічні заходи по створенню здорових і безпечних умов проведення навчальних занять в класах, кабінетах, лаборантських кімнатах, провести ввідні інструктажі з вчителями навчальних предметів та лаборантами. Особливу увагу звернути на кабінети фізики, хімії, інформатики та комп’ютерної техніки.

9. Відповідальною за організацію роботи і стан з охорони праці та контроль за дотриманням техніки безпеки, протипожежної безпеки під час проведення навчальних занять, навчальної практики, інших форм навчання зі студентами I-III курсів призначити методиста спорту Щеті- ніну І.М. і зобов’язати її до 1 жовтня 2012 р. провести організаційно-технічні заходи по ство-ренню здорових і безпечних умов проведення навчальних занять, інших форм навчання сту-дентів в аудиторіях, лабораторіях, навчальних кабінетах, місцях практичних занять, провести ввідні інструктажі з викладачами навчальних дисциплін і лаборантами.

10. Безпосередню персональну відповідальність за безпечний стан робочих місць, справність обладнання, приладів, інструментів, інвентаря, за життя і здоров’я учнів і студентів під час проведення уроків, навчальних занять, навчальних екскурсій і навчальної практики, інших форм навчання з навчальних предметів і навчальних дисциплін покласти на вчителів і ви-кладачів відповідних предметів і дисциплін та зобов’язати їх до 1 жовтня 2012 р. провес-ти інструктажі з учнями та студентами з охорони праці, належної поведінки в навчальних кабінетах під час навчальних занять з обов’язковою реєстрацією і ознайомленням в жур-налі обліку навчальних занять.

11. Вчителям навчальних предметів та викладачам навчальних дисциплін – завідувачам кабі-нетами до 1 жовтня 2012 р. розробити та вивісити у кабінетах правила поведінки та дотри-мання техніки безпеки.

12. Відповідальною за організацію роботи і стан з охорони праці та контроль за дотриман-ням техніки безпеки, протипожежної безпеки в місцях проживання учнів і студентів та під час проведення виховних заходів призначити в.о.заступника директора з виховної робо-ти Дуку Н.Б. і зобов’язати її до 1 жовтня 2012 р. провести організаційно-технічні заходи по створенню здорових і безпечних умов проживання в житлових кімнатах, кімнатах відпочин-ку, місцях загального перебування, їдальні, ввідні інструктажі з вихователями.

13. Безпосередню персональну відповідальність за життя і здоров’я учнів і студентів під час їх перебування у гуртожитку, дотримання учнями і студентами правил техніки без-пеки, протипожежної безпеки, правил користування електроприладами та правил поведін-ки в гуртожитку покласти на вихователів виховних груп і зобов’язати їх до 1 жовтня 2012 р. провести інструктажі з учнями та студентами з обов’язковими записами і ознайомлю-вальними підписами в журналах обліку своєї роботи.

14. Використання електронагрівальних приладів в житлових кімнатах гуртожитку катего-рично заборонити! Користування електроприладами дозволити виключно в побутових кімнатах під наглядом чергових по гуртожитку та вихователів. З цією метою завідувачу гуртожитком Давид Є.А. переглянути наявність електроприладів, що знаходяться в побу-тових кімнатах, і за потребою обновити їх.

15. Відповідальним за організацію роботи і стан з охорони праці та контроль за дотриман-ням техніки безпеки, протипожежної безпеки, безпеки руху автотранспорту працівниками господарської частини призначити заст. директора з господарської роботи Гащука М.К. і зо-бов’язати його до 1 жовтня 2012 р. провести організаційно-технічні заходи по безпечній експлуатації і догляду за будівлями, спорудами, територією, виробничим обладнанням, маши-нами, механізмами, водогрійними котлами, дотриманню техніки безпеки під час їх ремонтів та ввідні інструктажі з працівниками котельні, пральні, водіями, прибиральницями службо-вих приміщень та іншими категоріями робітників і службовців.

16. Відповідальним за організацію роботи і стан охорони праці та контроль за дотриманням техніки безпеки, протипожежної безпеки в їдальні та на кухні училища призначити шеф-кухаря Потопляка О.Б. і зобов’язати його до 1 жовтня 2012 р. провести організаційно-технічні заходи по безпечній експлуатації і догляду за виробничими приміщеннями і кухонним облад-нанням та провести інструктажі з працівниками кухні.

17. Зобов’язати заступника директора з господарської роботи Гащука М.К.:

17.1. періодично, не рідше одного разу на квартал, проводити випробування і огляди водо-грійних котлів у котельні училища, аналізи повітря на вміст пилу, газів і парів шкідли-вих речовин, вимірювання освітлення, шуму і вібрації, радіаційного контролю у приміщен-нях навчального корпусу та гуртожитку;

17.2. до 15 жовтня 2012 р. подати в бухгалтерію необхідні розрахунки до річного кошторису доходів і видатків училища на 2013 р. по фінансуванню заходів з техніки безпеки та органі-зації охорони праці, заявки на придбання і забезпечення працівників спецодягом, спец-взуттям і засобами індивідуального захисту.

18. Відповідальним за організацію роботи і стан з охорони праці та контроль за дотриманням техніки безпеки, протипожежної безпеки в медичній частині училища призначити заступ- ника директора з медичної роботи Черкаса А.П. і зобов’язати його до 1 жовтня 2012 р. провести організаційно–технічні заходи по безпечній експлуатації медичного обладнання та ввідні інструктажі з усіма медичними працівниками.

19. Безпосередню персональну відповідальність за життя і здоров’я учнів і студентів під час проведення фізіотерапевтичних процедур покласти на медичну сестру Стасюк І.М., під час обстеження учнів і проведення лікувальних процедур - на відповідальних лікарів та медичних сестер медичних кабінетів.

20. Зобов’язати медсестру з фізіотерапії Стасюк І.М. перед початком кожного фізіотерапев-тичного сеансу інструктувати учнів та студентів і нагадувати їм правила безпечної пове-дінки у фізіотерапевтичному кабінеті.

21. Категорично заборонити використання в училищі стимуляторів (допінгів) фізичної та психічної працездатності спортсменів. Відповідальність за вживання спортсменами різних видів стимуляторів (допінгів) покласти на вчителів видів спорту,які працюють зі спортсме-нами, та лікарів спортивної медицини.

22. Відповідальність за життя і здоров’я учнів та студентів під час перевезення їх до місць тренувань, спортивних заходів і назад автобусом училища, орендованим автотранспортом, належний технічний стан автотранспорту і дотримання правил перевезення дітей покласти на водіїв транспортних засобів за посадами. Встановити, що перевезення учнів в автобусі училища, на орендованому автотранспорті до місць тренувань, спортивних заходів здійсню-ється з обов’язковим супроводом вчителів видів спорту.

23. Заст.директора з господарської роботи Гащуку М.К. з метою надійної та безпечної екс-плуатації автотранспорту училища:

23.1. встановити на мікроавтобусі знаки обмеження швидкості та «Обережно, діти!» і конт-ролювати їх постійну наявність;

23.2. по кожній транспортній одиниці вести журнал обліку проведених ремонтних робіт;

23.3. випуск водіїв на лінію здійснювати виключно через медичну частину училища з відміткою у шляховому листку;

23.4. до 1 листопада 2012 р. погодити з органами ДАІ основні маршрути перевезення учнів і студентів на 2013 р.;

24. Відповідальним особам за організацію роботи з охорони праці і контроль за дотриман-ням техніки безпеки, протипожежної безпеки в окремих службах і частинах училища Ку- чабській Л.М., Дмитрів М.Б., Черкасу А.П., Гащуку М.К., Дуці Н.Б., Потопляку О.Б.:

24.1. до 5 жовтня 2012 р. організувати з вихованцями, учнями, студентами, працівниками вивчення правил і норм з охорони праці, протипожежної безпеки, правил дорожнього руху;

24.2. проведені інструктажі оформити у відповідних журналах з обов’язковим підписом усіх проінструктованих осіб;

24.3. оперативно повідомляти мене особисто про всі нещасні випадки, що мають місце в училищі, надавати потерпілим невідкладну медичну допомогу;

24.4. постійно здійснювати профілактичну роботу щодо запобігання травматизму серед уч-нів, студентів і працівників;

24.5. організувати в підрозділах систематичне проведення повторних, позапланових та цільо-вих інструктажів і перевірок знань з питань охорони праці та техніки безпеки серед учнів, студентів і працівників з обов’язковим записом у журналах обліку;

24.6. постійно проводити профілактичну роботу серед учнів і студентів щодо запобігання спортивного та побутового травматизму і дотримання вимог особистої безпеки у побуті (дії у надзвичайних ситуаціях, під час дорожнього руху, масових заходів, перебування в людних громадських місцях, об’єктах торгівлі тощо);

24.7. журнали інструктажів зберігати на своїх робочих місцях.

25. Створити в училищі постійно діючу атестаційну комісію для перевірки знань працівників з питань охорони праці та техніки безпеки у такому складі:

- Гащук М.К., заст.директора з господарсьної роботи - голова комісії;

- Давид Є.А., завідувач гуртожитку - член комісії;

- Качкевич Л.Г., вчитель математики, член профкому - член комісії;

- Созанська Г.В,, старший інспектор з кадрів - член комісії;

- Малахаєва Л.О., інженер з ремонту - член комісії.

26. Відповідальним за пожежну безпеку в училищі призначити заступника директора з госпо-дарської роботи Гащука М.К.

27. Відповідальному за пожежну безпеку, заст.директора з господарської роботи Гащуку М.К.:

27.1. взяти до беззастережного виконання та дотримання на всіх об’єктах училища, під час проведення різноманітних робіт Правил пожежної безпеки в Україні, затверджених наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій від 19.10.2004 р. №126;

27.2. до 5 жовтня 2012 року:

27.2.1. підготувати наказ про встановлення відповідного протипожежного режиму на тери-торії та в приміщеннях училища;

27.2.2. поновити у навчальному корпусі та гуртожитку плани-схеми та інструкції з евакуації людей на випадок пожежі;

27.2.3. розробити і довести до уваги учнів, студентів і працівників порядок оповіщення про пожежу;

27.2.4. розробити для чергових по гуртожитку, чергових вахтерів у навчальному корпусі, нічних сторожів інструкцію по контролю за дотриманням протипожежного режиму в училищі та порядок дій у разі виникнення пожежі;

27.2.5. забезпечити чергових у приміщеннях училища необхідною кількістю електричних ліхтарів на випадок відключення електроенергії;

27.2.6. облаштувати приміщення училища первинними засобами гасіння та протипожежним інвентарем, перевірити їх справність;

27.2.7. до 15 жовтня 2012 р. подати пропозиції до кошторису доходів і видатків училища на 2013 р. по проведенню робіт та придбанню необхідних засобів для покращення пожежної безпеки в училищі;

27.2.8. розробити на поточний навчальний рік план заходів по виконанню приписів Держав-ного пожежного нагляду;

27.2.9. подати пропозиції та підготувати наказ про створення в училищі добровільної пожеж-ної дружини (ДПД);

27.3. не допускати захаращення виробничих приміщень, комор, підвалів, горищ сміттям, горючими будівельними матеріалами, старими меблями тощо;

27.4. слідкувати за чистотою віконних приямків підвальних і цокольних приміщень училища, утримувати вільними і чистими евакуаційні шляхи та виходи;

27.5 перевірити справність електромереж, електрообладнання, провести заміри опору зазем-лення, ізоляції, електропроводки тощо;

27.6 здійснити вогнезахист дерев’яних конструкцій дахів;

27.7. категорично заборонити розпалювання багаття, спалювання відходів, тари, сміття, опа-лого листя на території училища.

 

 

28. Заступнику директора Кучабській Л.М., в.о.заст.директора Дуці Н.Б.:

28.1. організувати впродовж першої половини жовтня 2012 р. вивчення з учнями правил пожежної безпеки та дій на випадок пожежі;

28.2. до 15 жовтня 2012 р. разом з учнівсько-студентським парламентом створити в училищі дружину юних пожежників і організувати її роботу відповідно до Положення про дружини юних пожежних, затвердженого протоколом президії Добровільного пожежного товариства України від 20.05.1994 р. №13/4.

29. Відповідальним за електрогосподарство училища призначити техніка технічних засобів Єфимова С.В.

30. Відповідальному за електрогосподарство училища, техніку технічних засобів Єфимову С.В.

здійснювати систематичні заходи і взяти під щоденний контроль дотримання Правил тех-нічної експлуатації електроустановок, споживачів (ПТЕ) та Правил техніки безпеки під час експлуатації електроустановок, споживачів (ПТБ).

31. Заступникам директора з медичної роботи Черкасу А.П., господарської роботи Гащуку М.К. відповідно до вимог р.11.п.11.6 ДСанПіП 5.5.2.008-01 систематично проводити в приміщеннях училища дезинфекційні, дезінсекційні, дератизаційні заходи, забезпечити заклад незнижу-ваним запасом миючих, дезинфікуючих засобів, медикаментів першої необхідності тощо.

32. Заступнику директора з медичної роботи Черкасу А.П. організувати облік травматиз-му серед учнів, студентів і працівників училища відповідно до чинних вимог, аналізувати всі випадки, їх причини і оперативно доповідати про них на адміністративних нарадах.

33. Зобов’язати усіх працівників училища своєчасно проходити обов’язкові попередні та періо-дичні медогляди у встановленому обсязі.

34. Старшому інспектору з кадрів Созанській Г. В.:

34.1. оформлення на роботу нових працівників здійснювати виключно після проходжен-ня ввідного інструктажу з техніки безпеки, пожежної безпеки та попереднього медичного огляду;

34.2. допуск до роботи осіб, які не пройшли інструктажів з техніки безпеки, пожежної безпеки та попереднього медичного огляду, заборонити.

35. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

ДИРЕКТОР С. РОДАК

 

 

«Погоджено»

В.о.Голови профкому Є.Давид

 

 

Ознайомлені Л.Кучабська М.Дмитрів

Н.Дука М.Гащук

А.Черкас Г.Созанська

І.Стасюк Є.Давид

С.Єфимов О.Потопляк

І.Щетініна

 

 

«Затверджую» Додаток 1

Директор училища

______________________ С.Родак

 

 




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 23 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.016 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав