Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

ПІДГОТОВКА БУДІВЕЛЬНОГО ВИРОБНИЦТВА

Читайте также:
  1. V етап. Підготовка установчих документів для реєстрації.
  2. Автоматизація виробництва
  3. Аналіз взаємозв’язку: „витрати-обсяг-прибуток” в умовах багатопродуктного виробництва.
  4. Аналіз обсягів і структури виробництва продукції
  5. Аналіз ритмічності виробництва
  6. Беззбитковість виробництва.
  7. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  8. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  9. Визначення виробничої потужності і виробничої програми структурного підрозділу при різних варіантах організації виробництва
  10. Визначення техніко-економічних показників проекту виробництва робіт.

Міністерство освіти та науки України

Харківський державний технічний університет будівництва та архітектури

Кафедра: Організації будівельного виробництва

 

Пояснювальна записка

До Курсового проекту

на тему: «Організація будівництва одноповерхової промислової будівлі»

Керівник: Андронов А. І.

Виконав: ст. гр. П-41 Здоровко Д. В.

Харків 2009

ЗМІСТ

 

Вступ

Вихідні дані до проектування.

1. Підготовка будівництва об’єкта.

2. Обґрунтування потокової організації об’єкта.

3. Організаційно-технологічні схеми будівництва.

4. Короткий опис основних методів виробництва робіт.

5. Побудова топології сітьового графіка.

6. Календарний графік будівництва, формування структури об’єктного потоку.

7. Графік руху робочої сили.

8. Об’єктний будівельний генеральний план.

Використана література

Вихідні дані до проекту

Прольоти та їх кількість (метал) -30м×2

(З-Б) – 24м×1.

Висота до низу ферми – метал. - 14.4м.

Крок колон:

Крайні - 12м

середні - 12 м.

Крок ферм – 6м.

Вантажопідйомність мостового крану – 15т.

Довжина секцій та їх кількість:

Метал. – 72м×2

Залізобетон – 60м×2.

Група ґрунту - 3.

Фундамент - монолітний залізобетонний.

Колони та підкранові балки – металеві та залізобетонні у відповідних прольотах.

Покриття – металевий проф. настил та З-Б. плити.

Стінові панелі – керамзіт δ=240.

Підлога – асфальтобетон.

Висота блока скління – 2400.

Покриття в З-Б прольоті 4-х шарова холодна.

 

Вступ

Будівництво - одна з основних галузей народного господарства, що забезпечує створення нових, розширення і реконструкцію основних фондів, що діють. Ця галузь одна з тих, які забезпечують розвиток і зміцнення економіки, а значить і рівня життя в ній. Тому будівництво повинне поєднувати в собі такі якості як капітальна, ефективність, економічність та інші, які повинні удосконалити організацію і методи будівельного виробництва.

Необхідно організувати будівництво об'єкту так, що б виробничі процеси були взаємозв'язані між собою, щоб не було простою в процесі роботи, необхідно організувати рівномірність переміщення робочої сили по об'єкту, щоб матеріали і конструкції поставлялися вчасно, необхідно підібрати максимально ефективні машини і устаткування, вибрати ефективні методи роботи для скорочення терміну їх проведення, знижуючи вартість. Всім цим займається організація будівельного виробництва.

Метою курсового проекту є розробка системи організаційно-технологічних рішень по будівництву об'єкту. Забезпечення потокової і оптимальних термінів будівництва. Зростання чистого прибутку підрядчика.


ПІДГОТОВКА БУДІВЕЛЬНОГО ВИРОБНИЦТВА

 

Підготовка будівельного виробництва повинна забезпечувати можли- вість цілеспрямованого розгортання і виконання будівельно-монтажних робіт і взаємозв'язаної діяльності всіх учасників будівництва як на окремих об'єктах, так і в обсязі виробничої програми будівельно-монтажної організації. Підготовка повинна з необхідним випередженням передувати кожному етапу безпосереднього виконання будівельно-монтажних робіт. Ії слід організовувати як регулярно функціонуючу системувзаємозв'язаних заходів організаційного, технічного, технологічного і планово-економічного

характеру, яка охоплює такі основні напрями: загальну організаційно-технічну підготовку, підготовку до будівництв об'єкта, підготовку буді-вельної організації і підготовку до виконання будівельно-монтажних робіт.

Загальна організаційно-технічна підготовка повинна виконуватися у відповідності з діючим положенням про підрядні контракти вбудівництві України. До цього виду підготовки відносяться: передконтрактні роботи, в тому числі при оголошенні тендерних торгів - розробка оціночних аванпроектів по об'єктах, попереднє формування і оцінка варіантів виробничої програми, визначення витрат на будівництво, а у випадках прямих переговорів - підготовка і укладання передконтрактної угоди (протоколу намірів); участь у тендерних торгах за одержання замовлення на будівництво, укладання контракту, вибір партнерів по його виконанню, укладання контрактів з субпідрядчиками, пошук постачальників матеріалів, конструкцій, виробів і устаткування, укладання з ними договорів на постачання, організація поставок на будову; забезпечення будови проектно-кошторисною документацією, вирішення питань авторського нагляду; визначення необхідності організації пожежної охорони; відведення в натурі майданчика (траси) для будівництва; вирішення питань фінансування будівництва і фінансових гарантій; оформлення дозволів і допусків на виконання робіт; переселення осіб та організацій, ро-

зташованих у будівлях, що підлягають зносу; забезпечення

будівництва під'їзними шляхами, електро-, тепло-і водопостачанням

(у тому числі протипожежним), системою зв'язку, засобами

пожежогасіння, приміщеннями санітарно-побутового та іншого обслуго-

вування будівельників.

Обов'язки по здійсненню функцій загальної підготовки будівництва учасники інвестиційного процесу розподіляють між собоюсамостійно при складанні протоколів намірів і контрактів на будівництво з урахуванням особливостей створюваного об'єкта, умов його будівництва, складу охоплюваних контрактом робіт, складуучасників контракту та інших умов.

Підготовка до будівництва кожного об'єкта повинна передбачати: вивчення інженерно-технічним персоналом проектно-кошторисної доку-ментації (в тому числі при реконструкції або технічному переозброєнні існуючого об'єкта - документації по технічному обстеженню конструкцій) і детальне ознайомлення з умовами будівництва; розробку проектів виконання робіт по будівництву будівель, споруд і їх частин, а також на позамайданчикові тавнутрішньо майданчикові підготовчі роботи; вико-нання власне робіт підготовчого періоду (з дотриманням природно-охоронних вимог, вимог з охорони праці, техніки безпеки та пожежної безпеки).

До позамайданчикових підготовчих робіт відноситься будівництво

під'їзних шляхів і причалів, ліній електропередач з трансформаторними підстанціями, мереж водопостачання з водозабірними спорудами,

канналізаційних колекторів з очисними спорудами, житлових містечок

для будівельників, об'єктів виробничої бази будівельних організацій, обладнання перевалочних баз, будівництво пожежних депо та організація пожежної охорони, а також створення і налагоджування автоматизованих систем планування та управління, обчислювальних мереж, споруд, пристроїв та ліній зв'язку.

До внутрішньомайданчикових підготовчих робіт відносяться: здача-прийняття геодезичної розбивочної основи для будівництва ігеодезичні розбивочні роботи для прокладання інженерних мереж і доріг, зведення будівель і споруд; звільнення будівельного майданчика для будівельно-монтажних робіт (розчищення території, знесення будівель тощо); планування території; штучне пониження (в необхідних випадках) рівня грунтових вод; перекладання існуючих і прокладання нових інженерних мереж, влаштування постійних і тимчасових доріг, огородження будівельного майданчика з організацією в необхідних випадках кон-трольно-пропускного режиму; розміщення мобільних (інвентарних) будинків і споруд виробничого, складського,допоміжного, санітарно побут-ового та громадського призначення, влаштування складських майданчиків і приміщень для матеріалів, конструкцій і устаткування; організація функціонування автоматизованих систем планування і керування, обчислювальних мереж і засобів зв'язку для керування виконанням робіт, в тому числі оперативно-диспетчерського; забезпечення будівельного майданчика освітленням, протипожежним водопостачанням, засобами пожежогасіння, сигналізації та зв'язку.

При згоді замовника на використання для потреб будівництва запроекто-ваних постійних або існуючих будівель і споруд їх також належить збудува-ти або пристосувати у підготовчому періоді. При техніко-економічній доцільності і згоді замовника для цих цілей можуть будуватись тимчасові неінвентарні будівлі і споруди.

Тимчасові позамайданчикові і внутрішньомайданчикові дороги.Влашто-вують при недоцільності або неможливості використання для потреб буді-вництва постійних існуючих і запроектованих доріг. Конструкція всіх доріг, що використовуватимуться як тимчасові, повинна забезпечувати рух будівельної техніки і перевезення максимальних за масою і габаритами будівельних вантажів.

Водою, теплом, парою, газом, стисненим повітрям іелектро-енергією будівництво слід забезпечувати, як правило, від існуючих діючих систем, мереж і установок з використанням запроектованих постійних інженерних мереж і споруд.

Підготовка до будівництва складського і унікального об'єкта повинна включати роботи по організації режимних спостережень (сейс мометричних, гідрогеологічних, гідрологічних, геохімічних, геодезичних, марк-шейдерських, метеорологічних, тензометричних тощо) за спеціальними програмами, а також створення, при необхідності, випробувальних полігонів, метрологічних пунктів і вимірювальних станцій. Програми дослідження робіт, випробувань конструкцій і елементів споруд, а також режимних спостережень повинні розроблятись замовником і генеральною проектною організацією одночасно з розробкою проектів організації будівництва та проектів виконання робіт (якщо контрактом не передбачене інше).

При підготовці будівельної організації до будівництва об'єктів нале-жить забезпечувати: постійну готовність організації до взаємопов'язаного виконання всіх необхідних будівельно-монтажних робіт на всій суку-пності об'єктів її будівельної програми; націленість цієї діяльності на виконання зобов'язань по підрядних контрактах, з одного боку, та на враху-вання виробничих можливостей організації і додержання її інтересів – з іншого.

В процесі такої підготовки проробляється комплекс питань організації робіт на всю виробничу програму будівельно-монтажної організації з ув'язу-ванням обсягів і термінів їх виконання на всіхоб'єктах цієї програми, зава-нтаження виконавців, забезпечення усіма видами ресурсів. Горизонт такого планування повинен бути в межах одного-двох років, в залежності від ступеня визначенності даних про замовлення, виробничих, економічних та інших обставин функціонування організації. Чорновий баланс виробничої програми складається у загальних обсягах, а уточнення її та деталізацію в часі (терміни виконання і завершення робіт, передачі фронтів робіт, характер завантаження потужностей і потребу в ресурсах) одержують шляхом кале-ндарного планування реалізації програми.

На базі сформованої програми і графіків робіт вирішуються завдання по організації діяльності всіх виконавців на всіх об'єктах, своєчасній компле-ктації їх ресурсами, розрахунку техніко-економічних результатів діяльності, розробці заходів щодо розвитку (або згортання) виробничих потужностей.

При змінах договірних умов (зміні умов укладених контрактів,

укладанні нових або розриві старих контрактів), виникнення форс-ма-

жорних обставин (обставини непереборної сили), а також у зв'язку з інфо-рмацією зворотного зв'язку про відхилення реальних параметрів виро-бництва від їх прогнозних значень проводиться регулярне або епізодичне коригування виробничої програми. При цьому особливе значення має беззаперечне дотримання уже зафіксованих у контрактах зобов'язань. Крім

 

того, по мірі наближення термінів виконання окремих робіт проводиться конкретизація і деталізація пов'язаних з цим параметрів програми, плану дій окремих виконавців, показників ресурсного забезпечення тощо.

При підготовці до виконання будівельно-монтажних робітповинні бути:

- розроблені проекти виконання робіт;

- передані і прийняті закріплені на місцевості знаки геодезич-

ної розбивки по частинах будівель (споруд) і видах робіт.

До цього виду підготовки виробництва відносяться також:

- розробка і здійснення заходів по організації праці, забезпе-

ченню (при необхідності) будівельних бригад технологічними

картами та інструкціями;

- організація інструментального господарства для забезпечення

бригад необхідними засобами малої механізації, інструментом,

засобами виміру і контролю, засобами підмощування, огорожею

і монтажною оснасткою в необхідному складі і кількості, згі-

дно з проектом виконання робіт;

- обладнання майданчиків і стендів укрупнювального і конвеєр-

ного складання конструкцій;

- створення запасу будівельних конструкцій, матеріалів і гото-

вих виробів, необхідного для виконання робіт з потрібною ін-

тенсивністю;

- поставка або перебазування на робоче місце будівельних машин

та пересувних (мобільних) механізованих установок.

 




Дата добавления: 2015-04-26; просмотров: 15 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Уровень. | Объекты бухгалтерского наблюдения. | Расходы организации. | Оборотная ведомость. | Вибір монтажних пристосувань та виду крану | ПОБУДОВА ТОПОЛОГІЇ СІТЬОВОГО ГРАФІКА | КАЛЕНДАРНИЙ ГРАФІК, ФОРМУВАННЯ СТРУКТУРИ ОБ’ЄКТНОГО ПОТОКА |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.012 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав