Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Тема МЕТОД ІДЕНТИФІКАЦІЇ ЗАПИСІВ В БАЗАХ ДАНИХ НА ОСНОВІ ОПЕРАЦІЙ НЕСУВОРОЇ ВІДПОВІДНОСТІ

Читайте также:
  1. D Метод getHelpMenu: public Menu getHelpMenu () .В данной реализации
  2. D Метод isSelectionEmpty: public boolean isSelectionEmpty().Возвра­щает True,если на момент вызова метода ни один элемент дерева не вы­делен пользователем или программно.
  3. I. Организационно - методический раздел
  4. I.Организационно-методический раздел
  5. II. Рыночные методы установления цены на товар
  6. III. Учебно-методическое обеспечение дисциплины
  7. IV. ФОРМЫ И МЕТОДЫ КОНТРОЛЯ, СИСТЕМА ОЦЕНОК
  8. IV. Эконометрические методы определения цен
  9. IX. Учебно-методическое обеспечение курса.
  10. Mix-методики маркетинговых исследований

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

 

 

ПІБ

 

МЕТОД ІДЕНТИФІКАЦІЇ ЗАПИСІВ В БАЗАХ ДАНИХ НА ОСНОВІ ОПЕРАЦІЙ НЕСУВОРОЇ ВІДПОВІДНОСТІ

Науковий керівник

К.т.н., доцент ПІБ

Кафедра комп’ютерних систем та мереж

Тема МЕТОД ІДЕНТИФІКАЦІЇ ЗАПИСІВ В БАЗАХ ДАНИХ НА ОСНОВІ ОПЕРАЦІЙ НЕСУВОРОЇ ВІДПОВІДНОСТІ

Метою магістерської роботи є розробка спеціального алгоритмічного та програмного забезпечення для реалізації пошукових процедур і ототожнення записів в базах даних для підвищення ефективності обробки інформації в автоматизованих системах управління. Підвищення ефективності дозволить значно розширити область використання прикладного забезпечення у системах управління і переробки інформації.

Наукова задача - оцінка рівня підвищення інформаційного забезпечення підрозділів підприємства за рахунок зниження зашумленості даних загального інформаційного простору

Об’єкт дослідження: процес ототожнення записів в базах даних з використанням нетривіальних рішень та операцій несуворої відповідності

Предмет дослідження: метод оцінки рівня підвищення інформаційного забезпечення підрозділів підприємства за рахунок зниження зашумленості даних загального інформаційного простору

Завдачі досліджень у роботі формулюються наступним чином:

1. Провести аналіз моделей, методів і алгоритмів пошуку та порівняння об'єктів в реляційної базі даних.

2. Розробити і дослідити алгоритми ідентифікації об'єктів в базі даних, що враховують наявність помилок операторського введення.

3. Розробити спеціальне програмне забезпечення, що реалізує роботу алгоритмів ідентифікації об'єктів в базі даних.

4. Застосувати розроблене програмне забезпечення до задачі ідентифікації та ототожнення об'єктів зовнішніх джерел даних з базою даних бюро кредитних історій.

Наукова новизна роботи полягає в:

1. Удосконалені методики на основі функція релевантності, що відрізняється від існуючих застосуванням алгоритму несуворої відповідності, і дозволяє обчислити кількісну оцінку подібності рядків.

2. Удосконалені методики формування сегментованого індексу по ключу фонетичної подібності, забезпечує скорочення попередньої вибірки схожих записів і, тим самим прискорює пошук за зразком.

3. Удосконалені методики розпізнавання та усунення дублюючих записів в базі даних на основі автоматичного вибору схеми ручної або автоматичної ідентифікації, що дозволяє зберегти інформаційну цілісність, а також знизити зашумленість даних, зумовлену наявністю помилок операторського введення.

 

Методика проведення досліджень. При вирішенні задач, що поставлені в магістерській роботі, використовувались аналітичні і експериментальні дослідження. Аналітичні методи ґрунтуються на теорії функціональних перетворень, на теорії статистичних рішень і методах математичної статистики. Експериментальні методи базувались на сучасних методах програмування і методах проектування і макетування.

Практична цінність полягає в створенні процедур та функцій, а також комплексу алгоритмів пошуку та порівняння записів в БД, які дозволяють: здійснювати розширений пошук і видачу інформації на основі функцій несуворого відповідності; ідентифікувати записи баз даних, що містять інформацію про фізичні і юридичні особи; проводити швидку оцінку, узагальнення та агрегацію, забезпечувати можливість інтелектуального аналізу; - підвищити рівень інформаційного забезпечення підрозділів підприємства за рахунок зниження зашумленості даних загального інформаційного простору.

 

Апробація роботи. Наукові результати і основні положення магістерської роботи доповідались і обговорювались на всеукраїнських та міжнародних науково-технічних конференціях,

 

Публікації. По темі магістерської роботи опубліковано 2 статті у фахових журналах, 2 - тези доповідей на всеукраїнських конференціях.

 




Дата добавления: 2015-09-10; просмотров: 21 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

харчової промисловості | МАТЕМАТИЧНІ МОДЕЛІ ТА МЕТОДИ ОПРАЦЮВАННЯ ЕЛЕКТРОКАРДІОСИГНАЛУ ТА РИТМОКАРДІОСИГНАЛУ | Другий науковий результат | Методика формування сегментованого індексу по ключу фонетичної подібності | ВИСНОВКИ |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.009 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав