Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Фокусування

В широкому розумінні активізм руху «Дух часу» може розглядатися як діагностика, просвіта та створення.

Діагностика:

Діагноз це «визначення природи та причин чого-небудь». Відповідна діагностика причинних умов більшості соціальних та екологічних проблем загальноприйнятих для сучасної культури це не лише скарги про них або критика дій людей чи якихось особливих інститутів, що сьогодні є частим явищем.

Справжня діагностика повинна вишукувати найнижчий можливий причинний знаменник та працювати на відповідному рівні вирішення проблеми.

Головною проблемою сьогодні є те, що можна назвати «обрізаною системою координат», де має місце недальновидний хибний діагноз наслідків. Наприклад, традиційним, устояним рішенням щодо виправлення людської поведінки у випадках, які багато хто називає «кримінальними діями» часто є каральне ув’язнення. Тим не менше, це нічого не каже про більш глибшу мотивацію «злочинів» та про те, чому психологія цих людей привела до виникнення таких вчинків. На цьому рівні, такі рішення стають більш складними та залежать від синергічного відношення їх фізичної та культурної кульмінації з плином часу (13). Відбувається те ж саме, коли людина помирає від раку, оскільки в такому випадку не сам рак убиває людину в буквальному розумінні, адже рак є лише продуктом інших чинників.

Просвіта:

Як просвітницький рух, який діє на підставі припущення, що знання є найбільш потужнішим інструментом, який ми маємо для створення довготривалих доречних соціальних змін в глобальному суспільстві, ми вважаємо, що немає нічого більш критичного чим якість чиєїсь особистої освіти та можливості ефективно і творчо передавати подібні ідеї іншим.

Рух «Дух часу» не слідує чіткому тексту статичних ідей. Така обмежена, вузька прив’язка є типовою для релігійних та політичних культів. Не визнання походження ідеї підкреслює «анти-устояність» (14) природи руху «Дух часу» (далі РДЧ).

 

10 Посилання: Very religious parents causing suffering to sick kids, says report

(http://uk.lifestyle.yahoo.com/religious-parents-causing-suffering-sick-kids-

says-report-115021612.html)

11 Посилання: The Spirit Level, Richard Wilkinson and Kate Pickett, Penguin,

March 2009

12 Це питання буде більше висвітлюватися в есе під назвою «Пошук рішення».

13 Взаємозв’язок між людською поведінкою (в контексті поведінки, яка має соціально агресивну природу за визначенням законів суспільства) та впливом оточення на досвід особистості впродовж виховання та життя є в даний час безперечним. Доречним терміном у цьому випадку є «біо-психо-соціальна» природа людського організму.

 

РДЧ нічого в цьому сенсі не нав’язує. Скоріше рух працює над створенням відкритого ходу думок для його усвідомлення індивідом з наміром посилення здатності індивіда зрозуміти його доречність в індивідуальних умовах та у своєму власному темпі.

Більше того, освіта є обов’язковою не лише для людей, які незнайомі з таким ходом думок та набором інструментів по його застосуванню (15), але й для тих хто вже його прийняв. Так само як в ньому немає «утопії», немає і кінцевого стану його розуміння.

 

Створення:

Оскільки рух «Дух часу» неодмінно пов'язаний зі зміною людських цінностей через освіту для того, щоб населення всього світу зрозуміло необхідність відповідних соціальних змін, він також працює над обмірковуванням того, як нова соціальна система, яка базується на оптимальній економічній ефективності (16) буде впроваджуватися та як вона буде функціонувати в деталях враховуючи наш нинішній рівень технологічних можливостей.

Одним із прикладів можуть бути такі програми як «Інститут глобального перепроектування» (17), який є аналітичним центром, який працює над вираженням того, як основна соціальна інфраструктура могла б розвернутися базуючись на нашому нинішньому рівні технологій. Він працює над поєднанням технічних потужностей із науковим ходом думок для підрахунку найбільш ефективної технічної інфраструктури, яка може бути можливою для певного окремого регіону світу. Варто коротко зазначити, що РДЧ відстоює «управлінський» підхід, який має мало спільного з методами управління відомими сьогодні або взагалі історично. Він випливає з багатофункціонального поєднання різних перевірених методів для максимальної оптимізації, уніфікованої через підхід збалансованих систем, який розроблений бути настільки гнучким для нових постійно виникаючих удосконалень, наскільки це можливо (18).

Як буде розглянуто пізніше, єдиним можливим еталоном, який може бути розглянутий як «найбільш повний» в будь-який час є той, що приймає до уваги найширшу систему інтерактивних спостережень, що є суттєво важливими. Така природа причинно-наслідкової синергії підкреслює технічну основу для по справжньому стійкої економіки.

 




Дата добавления: 2015-09-10; просмотров: 19 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

ВКУСИВШИЙ ЛОТОС | Структура документу | Організм знань | Веб-сайти та інтернет-ресурси | Поява традицій | Симбіоз | Стійкі вірування | Потенціал та рішення | Першочергове призначення та першопричини | Наші технічні реалії |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав