Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

К.В. Письмена

Дніпропетровський університет імені Альфреда Нобеля, м. Дніпропетровськ

 

Для проведення дослідження якості кухонних меблів у ТОВ „Меркс-Трейд” було створено комісію у складі 4-х осіб – головний технолог виробничого відділу ТОВ „Меркс-Трейд”, студентка Університету імені Альфреда Нобеля та двох товарознавців.

Для проведення контролю якості були відібрані зразки п’яти моделей столів обідніх:

Зразок № 1. – стіл обідній „Вікторія”.

Зразок № 2. – стіл обідній „Birsta”.

Зразок № 3. – стіл обідній „Моя сім’я”.

Зразок № 4. – стіл обідній „Гранос”.

Зразок № 5. – стіл обідній „Лючія”.

Згідно діючого стандарту ГОСТ 16371 «Мебель. Общие технические условия» основні показники якості кухонних меблів, які перевіряли якість маркування і пакування, зовнішній вигляд. функціональні розміри, якість конструкції та якість виробничого виконання.

За результатами оцінки якості столів обідніх можна зробити висновок, що зразки №1 та №5 відповідають вимогам діючих стандартів і технічної документації за основними характеристиками, а саме: габаритні розміри, стійкість і довговічність під дією горизонтального та вертикального навантаження, міцність під дією ударного навантаження, деформація, маркування та пакування. Зразки №2 та №4 мають допустимі відхилення за показником „Габаритні розміри”, а також дефекти поверхні, тобто механічні пошкодження (потертість) лицьової сторони у зразка № 2 – стіл обідній „Birsta”, що є недопустимим дефектом та пошкодження (подряпини) зворотної сторони у зразка № 4 – стіл обідній „Гранос”, що є дефектом, який вважається допустимим, оскільки на зворотній стороні.

Для одержання більш об’єктивної оцінки якості відібраних зразків столів обідніх було визначено фізико-хімічні показники якості.

Згідно з вимогами діючого стандарту ГОСТ 16371 «Мебель. Общие технические условия» гранична вологість деревинних матеріалів та вологість деревини тари для пакування кухонних меблів складає відповідно 8 2% та 22,0 2. Визначали її за допомогою електронного вологоміра, тому одержані показники були занесені у табл. 2.

Проведене дослідження фізико-хімічних показників якості відібраних зразків обідніх столів дозволяє стверджувати, що з п’яти зразків за двома показниками, а саме „Вологість деревинних матеріалів” та „Вологість деревини тари для пакування” не відповідають вимогам діючих стандартів ГОСТ 16371 «Мебель. Общие технические условия», оскільки за стандартом вологість деревинних матеріалів повинна бути у межах 8±2%, а ми одержали 11% та вологість деревини тари для пакування нормується у межах 22,0 ± 2%, а одержано 25,5%.

 

Таблиця 1 - Аналіз фізико-хімічних показників якості зразків

Найменування Вологість деревинних матеріалів, у межах % Вологість деревини тари для пакування, не більш %
За ГОСТ Одержано За ГОСТ Одержано
Зразок № 1 8 2 8,0 22,0 2 20,0
Зразок № 2 8 2 11,0 22,0 2 25,5
Зразок № 3 8 2 9,5 22,0 2 20,0
Зразок №4 8 2 9,0 22,0 2 21,0
Зразок №5 8 2 8,0 22,0 2 22,0

 

Тому зразок № 2 – стіл обідній „Birsta” за фізико-хімічними показниками не відповідає вимогам діючого стандарту і не підлягають продажу для експлуатації кінцевими споживачами.

Таким чином, за результатами дослідження органолептичних та фізико-хімічних показників якості столів обідніх можна зробити висновок, що зразок №1 – стіл обідній „Вікторія”, зразок № 3 – стіл обідній „Моя сім’я” та зразок №5 – стіл обідній „Лючія” відповідають вимогам діючих стандартів і технічної документації за основними характеристиками та вологістю деревинних матеріалів і деревини тари для пакування.

На жаль, зразок № 2 – стіл обідній „Birsta” та зразок № 4 – стіл обідній „Гранос” мають допустимі відхилення за показником „Габаритні розміри”, а також дефекти поверхні, тобто механічні пошкодження (потертість) лицьової сторони у зразка № 2, що є недопустимим дефектом та пошкодження (подряпини) зворотної сторони у зразка № 4, що є дефектом, який вважається допустимим, оскільки на зворотній стороні.

Також слід відмітити, що зразок №2 не відповідає вимогам діючого стандарту ГОСТ 16371 «Мебель. Общие технические условия» за показником „Вологість деревинних матеріалів”, оскільки згідно вимог цей показник знаходиться у межах 8 ± 2%, а ми одержали 11% та за показником „Вологість деревини тари для пакування”. Так у зразка №2 цей показник вищий за допустиму норму, оскільки при нормі 22,0 ± 2% ми одержали – 25,5%,що є також недопустимим. Показники вологості нормується діючим стандартом, оскільки підвищена вологість деревинних матеріалів та деревини тари суттєво впливає на якість меблів.

Отже, проведені дослідження показують, що з п’яти відібраних зразків тільки три зразка відповідають вимогам діючих стандартів і підлягають продажу для експлуатації кінцевим споживачам.




Дата добавления: 2015-09-10; просмотров: 34 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

ВИКОРИСТАННЯ ПОЛІМЕРНИХ МАТЕРІАЛІВ ДЛЯ ПОКРАЩЕННЯ ВЛАСТИВОСТЕЙ ШКІР | ПРОГНОЗИРОВАНИЕ ПОТРЕБЛЕНИЯ МЕХОВЫХ ИЗДЕЛИЙ НА ОСНОВЕ ТИПОЛОГИИ | КЛЕЙОВИХ МАТЕРІАЛІВ | КЛАСИФІКАЦІЯ ФУНКЦІЙ СУЧАСНОГО ОДЯГУ | АНАЛІЗ РИНКУ ЗАСОБІВ ПОБУТОВОЇ ХІМІЇ В УКРАЇНІ | СТАН РИНКУ ЛІНОЛЕУМУ В УКРАЇНІ | ОСОБЛИВОСТІ СТАНОВЛЕННЯ РИНКУ СУХИХ БУДІВЕЛЬНИХ СУМІШЕЙ В УКРАЇНІ, ТА ПЕРСПЕКТИВИ ЙОГО РОЗВИТКУ | АНАЛИЗ ТОВАРНОГО ПРЕДЛОЖЕНИЯ НА УКРАИНСКОМ РЫНКЕ КРАСОЧНЫХ СОСТАВОВ | ООО «Полисан» (г. Суммы) производят продукцию под торговыми марками «Farbex», «Delfi», «DekART». | ПЛАТТЯНО-СОРОЧКОВИХ БАВОВНЯНИХ І ЛЛЯНИХ ТКАНИН |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав