Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Виборчий процес.

Читайте также:
  1. Тема: Культурно-історичний процес. (4 год.).

Виборчий процес — це:

-діяльність суб’єктів виборчого права, тобто здійснення ними юридично значущих дій, шляхом здійснення яких ці суб’єкти реалізують закріплені правовими нормами права і обов’язки;

-діяльність прямо передбачених правовими нормами суб’єктів, тобто осіб, органів, організацій та їх об’єднань, наділених від­повідними їх правовому статусу процесуальними правами і обов’язками;

-діяльність, спрямована на формування виборних органів і об­рання виборних осіб. Виборчий процес має суто цільове при­значення, юридичним результатом якого стає формування органів державної влади, органів місцевого самоврядування і обрання посадових і службових осіб цих органів;

-діяльність, врегульована процесуально-правовими нормами. Це означає, що виборчий процес може розпочатися лише на підставі і у відповідності з законом. Виборчий процес здійсню­ється у визначеній правовими нормами процесуальній формі;

-здійснення виборчих дій в певно визначеній послідовності. поступальний перебіг виборчого процесу — його необхідна і неодмінна риса. Виборчі дії здійснюються послідовно.

За часовими рамками виборчий процес цілком співпадає з по­няттям “виборча кампанія” — періодом з дня офіційного оприлюд­нення рішення уповноваженого органу державної влади чи місцевого самоврядування, його посадової особи про призначення виборів і до дня офіційного опублікування результатів цих виборів.

Таким чином, виборчий процес — це здійснення суб’єктами вибор­чого процесу виборчих процедур, передбачених виборчим законом.

Виборчий процес здійснюється на засадах:

-законності та заборони незаконного втручання будь-кого у цей процес;

-політичного плюралізму та багатопартійності;

-публічності та відкритості;

-рівності суб’єктів виборчого процесу перед законом;

-рівності прав усіх кандидатів, а також партій (бло­ків) — суб’єктів виборчого процесу;

-свободи передвиборної агітації, рівних можливостей доступу всіх кандидатів і партій (блоків) — суб’єктів виборчого про­цесу до засобів масової інформації незалежно від їх форми власності, крім засобів масової інформації, засновниками (власниками) яких є політичні партії;

-неупередженості органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, судів, підприємств, закладів, установ і орга­нізацій, їх керівників, інших посадових і службових осіб до партій (блоків) — суб’єктів виборчого процесу, і кандидатів на пост президента України, кандидатів у депутати та канди­датів на посаду сільського, селищного, міського голови. слід відзначити, що ціла низка процесуально-правових принци­пів закріплює на практиці основні засади виборчого процесу, пере­лічені вище.

Це, зокрема:

-принцип здійснення організації і проведення виборів спеці­ально уповноваженими незалежними органами — виборчими комісіями.

-принцип безперервності і поступальності виборчого процесу. Безперервність процесу означає, що, будучи розпочатим в на­лежний строк, виборчий процес проходить через усі передба­чені законом процесуальні стадії і обов’язково завершується прийняттям виборчою комісією відповідного рівня рішення за результатами виборів. Виборчий процес не може закінчи­тися в інший спосіб, достроково, за волею будь-кого з учас­ників процесу. поступальність процесу означає заздалегідь встановлену законом послідовність зміни стадій виборчого процесу. Будь-яка інша послідовність, окрім передбаченої за­коном, є неможливою.

-Принцип поступального здійснення виборчого процесу дозволяє розподілити його на відносно самостійні стадії, що почергово зміню­ють одна одну, в сукупності утворюючи його структуру. Вказані стадії складають зміст будь-якого виборчого процесу, і він є неможливим за відсутності хоча б однієї з них. Факультативною стадією виборчого процесу є, хіба що, повторне голосування, яке проводиться лише у визначених законом випадках.

-Принцип законності знаходить свій прояв в обов’язку всіх учасників процесу дотримуватися вимог, встановлених зако­ном, діяти в межах наданих законом повноважень, виконува­ти обов’язки, покладені правовими нормами.

-Принцип гласності (відкритості). Будучи публічно-правовою процедурою, виборчий процес передбачає відкритість. Цей принцип, щоправда, не є абсолютним, оскільки не до всіх дій суб’єктів процесу закон встановлює вимогу публічного здій­снення. Наприклад, процес підбору кандидатур для висунення партією (виборчим блоком), їх розміщення в списках кандидатів, договірний процес партій у зв’язку з формуванням виборчого блоку залишають­ся так би мовити “в тіні” процесу. доведення такого роду інформації до відома виборців — справа відповідних партій і блоків — учасників виборчого процесу.

-Принцип рівноправності однопорядкових суб’єктів виборчо­го процесу. Цей принцип означає рівність прав і обов’язків суб’єктів процесу. рівноправність можлива лише між однако­вими за статусом суб’єктами. Не можна говорити, наприклад, про рівність прав виборця і виборчого блоку, позаяк вони мають абсолютно різний статус, різні повноваження і призначення в процесі. рівність прав означає рівність між собою ви­борців, рівність між собою партій і виборчих блоків партій, рівність між собою кандидатів. Цей принцип означає також рівність прав зазначених суб’єктів у відносинах з виборчими комісіями. 6. принцип документованості виборчого процесу означає фік­сування провадження процесуальних дій у відповідних про­цесуальних актах і документах. Законодавство в свою чергу встановлює цілу низку вимог до форми і змісту таких доку­ментів. Зокрема це стосується виборчих бюлетенів, відкріп­них посвідчень та протоколів виборчих комісій про підсумки голосування. Наведений перелік принципів безумовно не є вичерпним, у ньо­му відображені лише основні принципу процесу. окрім них слід ви­діляти принципи, що відбивають зміст окремих стадій виборчого процесу, наприклад: свобода у виборі форм і методів ведення перед­виборної агітації, принцип рівного доступу до засобів масової інфор­мації, принцип недопустимості фінансування виборів окремими осо­бами та органами, принцип єдиного порядку встановлення підсумків голосування і визначення результатів виборів і т. ін.

Поряд із загальною логічною єдністю виборчого процесу необхід­но відмітити його поділ на стадії відповідно до потреб, вимог, цілей і методів здійснення. Виборчий процес в Україні включає встановлену законом сукупність стадій, що складаються з конкретних виборчих процедур і виборчих дій.

Стадії виборчого процесу — це етапи орга­нізації і проведення виборів, в межах яких здійснюються передбачені законом виборчі дії, а також виборчі процедури, що забезпечують ре­алізацію виборчих прав громадян та інших учасників виборів, ціліс­ність, завершеність і легітимність виборчого процесу при формуванні представницького органу публічної влади. Лише сукупність юридич­но необхідних процедур і дій, стадій як елементів виборчого процесу може забезпечити конституційно-правову легітимність виборів.

Функціональне призначення стадій виборчого процесу полягає у забезпеченні послідовного у часі і поетапного за змістом виконання різноманітних виборчих дій і процедур, які забезпечують легітимний характер виборів і обрання відповідних органів і осіб. Низка елемен­тів організації виборчого процесу має допоміжний характер. так, проведення виборів неможливе без своєчасного їх фінансування.

Час виборчих дій (строки виконання виборчих процедур в меж­ах стадій виборчого процесу виборчої кампанії) — це одночасно по­літичне і юридичне поняття. Час є невід’ємним елементом організації виборів, і в структурі виборчого процесу має самостійне технологіч­не і юридичне значення. З ним пов’язано виникнення, зміна та при­пинення відповідних виборчих правовідносин; він виступає в якості юридичного факту і предмета правового регулювання, розглядається в якості політичного ресурсу виборчої кампанії, неналежне чи не­ефективне використання якого суттєво обмежує потенційні можли­вості конкретних учасників виборчого процесу. Виборчими комісія­ми з урахуванням рівня і виду виборів складається і затверджується календарний план заходів із підготовки та проведення виборів. Ви­борчий календар фактично і юридично регламентує строки здійснен­ня окремих виборчих дій і процедур на тій чи іншій стадії виборчого процесу.

Поряд із суто технологічними компонентами (строки, фінансу­вання тощо) власне структурними елементами основних стадій ви­борчого процесу є виборчі процедури і виборчі дії. Виборчі процеду­ри — це конкретний порядок здійснення (виконання) передбачених виборчим законодавством дій, прийняття відповідними виборчими комісіями рішень, які забезпечують реалізацію виборчих прав учасни­ків виборів на відповідних стадіях виборчого процесу. Виборчі дії за характером свого включення до структури виборчої процедури і ста­дії виборчого процесу є їхньою первинною організаційно-правовою формою, що забезпечує в ході виборів їх динамічне розгортання і за­вершення.

Початок виборчого процесу оголошує відповідна виборча комі­сія у строки та в порядку, визначені Конституцією України та вибор­чим законом.

Виборчий процес включає такі етапи:

утворення територіальних виборчих округів;

утворення виборчих дільниць;

утворення територіальних та дільничних виборчих комісій;

складання та уточнення списків виборців;

висування та реєстрація кандидатів;

проведення передвиборної агітації;

голосування (повторне голосування);

підрахунок голосів виборців та встановлення підсумків голо­сування;

встановлення результатів виборів та їх офіційне оприлюднення.

Суб’єктами виборчого процесу є:

а) виборці;

б) виборчі комісії;

в) кандидати на пост Президента України, кандидати у депутати та кандидати на посаду сільського, селищного, міського голо­ви, зареєстровані у встановленому законом порядку;

г) партії (блоки), які висунули кандидатів;

д) уповноважені представники, довірені особи, офіційні спосте­рігачі від партій (блоків) — суб’єктів виборчого процесу та від кандидатів.

Підготовка та проведення виборів здійснюються публічно і від­крито.

Для забезпечення публічності і відкритості виборчого процесу виборчі комісії відповідно до своїх повноважень:

-оприлюднюють відомості про свій склад, місцезнаходження та режим роботи, про утворення територіальних виборчих округів і виборчих дільниць, про час і місце проведення голо­сування, про основні права виборців, у тому числі про право оскарження неправомірних рішень, дій чи бездіяльності ви­борчих комісій, органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій, їх керів­ників, інших посадових та службових осіб, які порушують або обмежують виборчі права;

-забезпечують можливість ознайомлення громадян із списка­ми виборців, відомостями про кандидатів, передвиборними програмами кандидатів, з порядком заповнення підписних листів і виборчих бюлетенів;

-оприлюднюють підсумки голосування і результати виборів;

-надають іншу інформацію у випадках, передбачених законом. рішення виборчих комісій доводяться до відома громадян через друковані засоби масової інформації або, у разі неможливості, опри­люднюються в інший спосіб.

Засоби масової інформації зобов’язані об’єктивно висвітлюва­ти хід виборчого процесу. їх представникам гарантується безперешкодний доступ на всі публічні заходи, пов’язані з виборами, а на засідання виборчих комісій та на виборчі дільниці у день виборів та в день повторного голосування — на умовах, встановлених за­коном. Виборчі комісії, органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, посадові і службові особи цих органів зобов’язані в межах своїх повноважень і компетенції надавати представникам засобів масової інформації необхідні їм відомості щодо підготовки та проведення виборів.

Виборчі комісії при дипломатичних та інших закордонних пред­ставництвах України у державах, де проживає значна кількість ви­борців, забезпечують опублікування у місцевих засобах масової ін­формації відомостей про час і місце голосування та місцезнаходження відповідних виборчих дільниць. перелік таких держав визначається Центральною виборчою комісією.




Дата добавления: 2014-11-24; просмотров: 39 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.01 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав