Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Діагностика конкурентних сил

Читайте также:
  1. Диференційна діагностика захворювань молочної залози
  2. Диференційна діагностика системних захворювань сполучної тканини та системних васкулітів у дітей.
  3. Діагностика вагітності
  4. Економічна діагностика ефективності господарської діяльності страхових компаній
  5. ПРОМЕНЕВА ДІАГНОСТИКА
  6. Тема 7. Діагностика економічної безпеки підприємства.
  7. Тема № 1. Диференційна діагностика пневмонії у дітей. Ускладнення пневмонії. Невідкладна допомога при гострій дихальній недостатності у дітей.

Незважаючи на те, що будь-який ринок має свої унікальні особливості, існують деякі загальні умови прояву конкуренції на різних ринках. Тому суть конкуренції може бути виражена єдиною аналітичною концепцією, використовуваною для виявлення природи й оцінки інтенсивності конкуренції. Так згідно з результатами досліджень відомого англійського економіста М. Е. Портера, стан конкуренції на певному ринку можна охарактеризувати п’ятьма конкурентними силами (рис. 3.1):

1. суперництво серед конкуруючих продавців;

2. конкуренція з боку товарів, що є замінниками і конкурентоспроможних за ціною;

3. загроза появи нових конкурентів;

4. економічні можливості та торгові здібності по­стачальників;

5. економічні можливості та торгові здібності покупців.

Рис3.1. Модель п'яти сил конкуренції М. Портера

Модель п'яти сил конкуренції широко застосовується в процесі аналізу конкурентних сил, та інтенсивності їхнього тиску на загальну конкурентну ситуацію в галузі.

Саме ці конкурентні сили формують умова, в яких функціонує будь-який конкурентний ринок і економічні одиниці, що здійснюють на ньому: господарську діяльність, а також обумовлюють можливості формування та реалізації потенціалу цих економічних одиниць. Між конкурентними силами існує і зворотний зв'язок, який характеризується залежністю конкурентного тиску з боку тієї чи іншої сили від структури галузі, її економічних і технічних характеристик.

Значення кожної з п'яти сил залежить від галузі, в якій функціонують конкуруючі підприємства і визначає в остаточному підсумку прибутковість галузей. Така ситуація має місце тому, що сили. конкуренції впливають на ціни які можуть диктувати підприємства, на розмір витрат, необхідний для виробництва продукцію певної галузі, І на розміри капіталовкладень, необхідні для того, щоб конкурувати в цій галузі. Загроза появи нових конкурентів знижує загальний потенціал прибутковості в галузі, тому що потенційні конкуренти створюють нові виробничі потужності і прагнуть завоювати певну частку ринку збуту, тим самим знижуючи прибуток Могутні покупці або постачальники, торгуючись, отримують вигоду та знижують прибуток підпри­ємства. Сильна конкуренція в галузі знижує прибутковість, тому що зумовлює зростання рівня. витрат (на рекламу, організацію збуту на дослідження та розробки). Наявність товарів-замінників обмежує верхній рівень ціни, яку можуть запросити підприємства, що конкурують у певній галузі, тому що більш високі ціни спонукають покупців звернутися до замінника і знижують обсяг виробництва в галузі.

Позицію підприємства в галузі визначають його конкурентні переваги., що поділяються на типи:

· більш низькі ціни;

· диференціація товарів.

Низькі витрати відбивають здатність фірми розробляти, випускати і продавати порівнянний товар з меншими ви­тратами, ніж конкуренти.

Диференціація - це здатність забезпечити покупця унікальною продукцією або продукцією з більшою цінністю завдяки новим особливим споживчим властивостям товару або після продажного обслуговування.

Конкурентна перевага будь-якого типу забезпечує більш високу ефективність - використання ресурсного потенціалу підприємства порівняно з конкурентами. Підприємство з низькими: витратами отримує більший прибуток, як правило, за рахунок масовості товарів, що виробляються. Підприємство з диференційованою продукцією – за рахунок можливості встановлювати більш високі ціни на унікальну продукцію з визначними споживчим властивостям.

Досить важко одержати конкурентну перевагу на основі і більш низьких витрат і диференціації, оскільки забезпечення дуже високих споживчих властивостей або відмінно налагодженого обслуговування неминуче призводить до подорожчання товару.

Виявити конкурентну перевагу як правило простіше, ніж її утримати. Портер розглядає три чинника утримання конкурентної переваги.

Перший чинник визначається джерелом переваги. Переваги низького рангу (наприклад, дешева робоча сила, сировина) досить легко можуть одержати і конкуренти.

Переваги більш високого порядку (патентована технологія, диференціація на основі унікальних товарів і послуг, репутація фірми, заснована на посиленій маркетинговій діяльності, тісні зв'язки з клієнтами та ін.) можна утримувати більш тривалий час, але вони пов'язані зі значними інвестиціями, ризиком одержання додаткового прибутку.

Другий чинник утримання переваги визначається кількістю наявних у фірми явних джерел конкурентної переваги перед конкурентами.

Третій чинник - постійна модернізація виробництва й інших видів діяльності. Надія на низькі якість і ефективність нової технології, застосовуваної конкурентом, ігнорування нового сегмента ринку або каналу збуту - явні ознаки того, що підприємство втрачає конкурентну перевагу.

На можливості утримання конкурентних переваг впли­вають споживчі властивості товару, досвід та кваліфікація персоналу, успіх на ринку тобто всі чинники, що впливають на прибутковість бізнесу або ключові чинники успіху у галузі. Класифікацію ключових чинників успіху у галузі наведено у таблиці.




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 38 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав