Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Бази практики. Загальний характеристики.

Читайте также:
  1. Аналогия закона, аналогия права. Обычаи делового оборота. Значение актов высших судебных органов и судебной практики.
  2. Валюта. Валютный курс и его характеристики. Факторы, определяющие валютные курсы.
  3. ВЗАИМОСВЯЗЬ ПЕДАГОГИЧЕСКОЙ НАУКИ И ПРАКТИКИ. ПЕДАГОГИКА И ДРУГИЕ НАУКИ
  4. Виды асептика ран и их характеристики.
  5. Вопрос 27. Понятие практики. Виды практики. Роль и место практики в процессе познания.
  6. Вопрос 6. Сознание. Структура сознания, его основные психологические характеристики. Сознание и бессознательное.
  7. Вопрос 8. Конфигурация ПК. Процессор. Назначение и основные характеристики.
  8. Вопрос №8.Вред,ущерб,риск - виды и характеристики.
  9. Вращательное движение и его характеристики.

Переддипломна практика студентів спеціальності 7.07010102 «Організація перевезень і управління на транспорті (автомобільний транспорт)» проводиться в умовах професійної діяльності на базах практики згідно з договорами, укладеними з базами практики Навчально-консультаційним центром Національного транспортного університета у м. Кривий Ріг.

Практика проводиться на передових автотранспортних підприємствах, науково-дослідних i проектних інститутах, транспортно-експедиційних підприємствах (ТЕП), які займаються перевезенням вантажів i пасажирів та організацією забезпечення транспортного процесу, а також територіальних митницях України.

3.4. Організаційна, розпорядча та додаткова-інформаційна документація.

У цьому розділі, посилаючись на розпорядчі та організаційні документи (закони, укази, постанови, рішення, статути, положення, накази тощо), у хронологічному порядку розкривається процес створення і функціонування організації або митної служби в цілому, на якій проходить практику студент. Розкривається взаємозв'язок, наступність, відповідність, логічна коректність цих документів, а також обґрунтовується вибір напрямку діяльності організації, установи, її перепрофілізація (якщо така була), аргументується доцільність існуючої правової процедури.

Наводяться дані про автотранспортну організацію або митну службу: структура, види діяльності, міжнародні транспортні зв'язки тощо.

Тут конкретизуються подальші дії керівництва організації щодо виходу на міжнародні зв'язки. Розкривається порядок створення необхідної документації та хід їх реалізації, технологія виходу на зарубіжних партнерів та організації, взаємовідносин з ними, подається аналіз відповідних контрактів, угод, протоколів, спільних заходів тощо. Обґрунтовується ефективність предмету угоди з урахуванням реагування організації або митної служби на зовнішні економічні, політичні та інші фактори.

3.5. Аналіз виробничо-господарської та міжнародної діяльності організації або митної служби.

На основі фактичного процесу від «входу» до «виходу» та відповідних статистичних даних, додаткової інформації подається характеристика виробничо- господарської діяльності організації або митної служби в цілому та її міжнародної діяльності зокрема. Показується динаміка таких показників, як обсяги перевезень та надання послуг в тому числі їх експорт і імпорт, розміри інвестицій тощо. Подаються дані про транспортні технології, які об'єктивні і суб'єктивні фактори впливають на роботу організації. Вказуються форми перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів, рівень інформаційного забезпечення співробітників.

Розкриваються конкретні функції підрозділу, який займається міжнародною діяльністю, наводяться дані про його кадровий потенціал, забезпеченість необхідним обладнанням, оцінюється ділова, морально-психологічна атмосфера, культура взаємовідносин, робота з документами, їх коректність, ефективність. Обґрунтовується вплив діяльності підрозділу на роботу установи в цілому.

Характеризуються робота з персоналом, рівень використання адміністративних, економічних та соціально-психологічних методів, форми здійснення контролю, їх ефективність.

 

3.6. Аналіз управління виробничо-господарською та митною діяльністю організації.

У цьому розділі характеризується виконання відповідних функцій та застосування методів менеджменту, прийняття управлінських рішень тощо. Розкриваються підходи до планування, його принципи, стратегія і тактика діяльності організації, сутність методів «виживання» у сучасних умовах, реакція організації на зовнішні економічні, політичні та інші фактори; наводяться структура організації та організаційна структура управління з висновками про їх ефективність, мотиваційні механізми, способи контролю та регулювання, форми прийняття рішень і організація їх виконання, стиль управління. Характеризуються робота з персоналом, рівень використання економічних, адміністративних та соціально-психологічних методів, форми здійснення контролю. їх ефективність. Приводиться аналіз найважливіших економічних, технічних, соціальних та інших показників діяльності організації, оцінка ефективності її роботи тощо.

 

3.7. Оцінка екологічного стану та охорона праці в організації.

На основі діючих законодавчих актів, нормативних документів, відповідних реалізованих організацією заходів, характеризується її вплив на екологію внутрішнього та зовнішнього середовища, забезпечення умов з охорони праці. Подається динаміка захворюваності, порушення техніки безпеки на підприємстві (установі) в цілому та у підрозділі, який проводить міжнародну економічну діяльність, зокрема. Наводяться особисті міркування щодо можливого поліпшення екологічного стану та охорони праці.

3.8. Висновки та пропозиції.

У висновках та пропозиціях у стислій формі формулюються результати проходження практики та аргументовані пропозиції, зокрема: яких практичних навичок здобуто, оцінка правової основи для створення і діяльності підприємства (установи), висновки щодо достатності набутих теоретичних знань для практичної діяльності у питаннях міжнародної економічної діяльності в сучасних умовах, щодо удосконалення системи роботи у цьому напрямку тощо.

У висновках можуть бути сформульовані свої особисті висновки та пропозиції з питань організації і проходження практики.

 

4. Рекомендована література

У списку літератури наводяться усі використані літературні джерела в т.ч. розпорядчі та організаційні документи. Посилання на певну публікацію у тексті здійснюються шляхом приведення в дужках номера літературного джерела у списку літератури і конкретних сторінок.

1. Збірник законодавчих та нормативних документів, що регламентують діяльність підприємств автомобільного транспорту всіх форм власності.

2. Краткий автомобильный справочник НИИАТ. – М.:Транспорт, 1984.– 220с.

3. Інструкція про порядок виготовлення, зберігання, застосування єдиної первинної транспортної документації для перевезення вантажів автомобільним транспортом. Наказ Мінстату України і Мінтрансу України від 07.08.96 р. №228 / 253.

5. Воркут А.И. Грузовые автомобильные перевозки.-Вища школа.1985.- 447с.

8. Зеркалов Д.В. Нормативно-організаційна основа вантажних перевезень: Методичні вказівки.// О.Я. Коцюк – К.: Науковий світ, 2001. –64 с.

9. Коцюк О.Я. Взаємодія видів транспорту: Навч. посібник. – К.: УТУ, 1999. – 107 с.

10. Норми витрат палива і мастильних матеріалів на автотранспорті /Мін-транс України. Державний департамент автортранспорту України. Указ Президента від 27.12.1998.

12. Яцківський Л.Ю. Загальний курс транспорту// Д.В. Зеркалов. К: Арістей, 2007. – 539 с.

13. Воркут А.І. Транспортно-експедиторська діяльність: Навчальний посібник // О.Я. Коцюк, І.Г. Лебідь, О.І. Мельниченко. –К.: УТУ,. 1998. –264 с.

14. Новікова А.М. Україна в системі міжнародних транспортних коридорів. – К.: НІПМБ, 2003. – 494с. – Бібліогр.: 324 с.

15. Закон України «Про єдиний митний тариф» від 05.02.92 № 2097-ХІІ.

16. Закон України «Про митну справу в Україні» від 25.06.91 № 1262-ХІІ.

17. Митний кодекс

18. Основи митної справи в Україні: Навч. посібник / За ред. П.В.Пашка. – К.: Знання, 2004. – 733 с.

19. Державне управління в Україні. (Навчальний посібник). 3а загальною редакцією доктора юридичних наук, професора В.Б. Авер'янова.

20. Бойко В.М., Історія митної справи // Л.В. Багрій-Шахматов, Г.В. Попов— К.: Видавець Вадим Карпенко, 2002. — 50 с.

21. Основи организации транспортного обеспечения внешнеторговых связей Украины // Ю.М. Цветов – К.: ОАО «ИКТИ – цент», 2000. – 581 с.

22. Науменко В.П. Митне регулювання зовнішньо-економічної діяльності в Україні.// П.В. Пашко – К.: Знання, 2004. – 403 с.

 

 

Зразок титульного аркуша Додаток 2

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ ТРАНСПОРТНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Навчально-консультаційний центр у м. Кривий Ріг

ЗВІТ

З ПЕРЕДДИПЛОМНОЇ ПРАКТИКИ

 

Місце проходження практики_______________________________________________

(назва підприємства)

 

Виконав студент групи _________

(група)

___________ __________________ (підпис) (прізвище, ініціали)

 

 

Перевірив керівникпрактики

_______________________________

(оцінка)

___________ ___________________

(підпис) (посада, прізвище, ініціали)

 

 

Кривий Ріг 2013 р.

 

 

Додаток 2

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ ТРАНСПОРТНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Навчально-консультаційний центр у м. Кривий Ріг

 

 




Дата добавления: 2015-01-30; просмотров: 89 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.009 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав