Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Копання

3.1.1. Під час переїзду на роботу та з роботи одночасно з інструментом слідкуйте, щоб інструмент був зачохлений.

3.1.2. Під час перенесення ручного інструменту для обробітку ґрунту витримуйте віддаль між працівниками не менше 2 м і не робіть різких поворотів з інструментом на плечі.

3.1.3. Під час обробітку фунту наближайте лезо сапи і лезо лопати до ноги на безпечну віддаль.

3.1.4. Перед обробітком ґрунту лопатою займіть зручну і стійку позу. Для запобігання зісковзування ноги з лопати й утрати рівноваги натискуйте на лопату підошвою взуття, опираючись при цьому каблуком у плече лопати.

3.1.5. Роботи по обробітку ґрунту проводьте тільки у взутті із закритим носком.

3.1.6. Роботи по обробітку ґрунту на ділянках, що розміщуються поряд із полями, що обробляються пестицидами, проводьте з навітряного боку. При переміні напрямку вітру, що викликає перенесення парів пестицидів або продуктів їх розпаду у вашу робочу зону, роботу зупиніть і покиньте зону.

3.1.7. Під час перерви в роботі інструмент складайте у спеціально відведене місце лезом униз. Лопату можна застромити вертикально у ґрунт.

3.2. Сівба та садіння

3.2.1. Заправку сівалок насінням і добривами, розміщення ящиків із розсадою, підняття й опускання маркерів, очищення сошників, прочищення насінне-тукопроводів здійснюйте під час остаточної зупинки агрегату і виключеному валі відбору потужності. Під час піднімання (опускання) маркерів слідкуйте, щоб у зоні їхнього руху не було людей.

3.2.2. Ящики з розсадою розміщуйте стійко на площадці розсадо саджальної машини.

3.2.3. Перевозити протруєне насіння дозволяється тільки в мішках із щільного матеріалу одноразового користування або автомобільними завантажувачами сівалок. На мішках повинен бути напис "Отрутне" або "Протруєно".

3.2.4. Заправку сівалок протруєним насінням і мінеральними добривами проводьте в засобах індивідуального захисту, при цьому розміщуйтесь із навітряного боку.

3.2.5. Розрівнюйте насіння в ящиках спеціально для цього призначеною лопаткою.

3.2.6. Під час заправляння сівалок вручну дотримуйтесь норм гранично допустимих навантажень при підніманні й переміщенні вантажу вручну.

3.2.7. Під час роботи посівного, саджального агрегатів:

- не залишайте своє робоче місце (крім аварійних випадків); знаходьтесь на підніжній дошці сівалок, тримаючись за поручень, або на

сидінні;

- не перевозьте на підніжній дошці сівалки мішки з насінням, туками або інші вантажі;

- не замінюйте порожній ящик із-під розсади повним ящиком на ходу агрегату;

- не сідайте на підніжну дошку, насіннєвий ящик, тукову банку тощо;

- не відволікайтесь від роботи і не відволікайте інших працівників;

- не сходьте з агрегату і не залазьте на нього, не переходьте з однієї сівалки на другу.

- не прокручуйте руками та ногами загальмовані диски сошників;

- не прочищайте висівні апарати.

3.2.8. Перед поворотом, після остаточної зупинки агрегату й одержання сигналу від тракториста, зійдіть з агрегату, переведіть маркер у транспортне положення і відійдіть у безпечне місце.

3.2.9. Після повороту агрегату й остаточної його зупинки переведіть маркер у робоче положення і займіть своє робоче місце.

3.2.10. Під час роботи на розсадо саджальних машинах розсаду тримайте біля основи кореневої системи і не підводьте руку ближче, ніж на 3 см до розсадо тримача.

3.2.11. При виникненні несправностей або небезпечних ситуацій подайте сигнал про термінову зупинку агрегату.

3.2.12. При ручній посадці розсади розпушуйте ґрунт і робіть ямки за допомогою спеціального інструменту. Не виконуйте ці роботи руками.




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 39 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.009 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав