Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Україна в міжнародних міграційних процесах

Читайте также:
  1. Банківські гарантії в міжнародних грошових зобов’язаннях
  2. Західна Україна.Буковина і закарпаття. 1920-1939.Національно-визвольний рух
  3. Міжнародних союз латинського алфавіту
  4. Незалежна Україна у 90-ті роки ХХ — на початку ХХІ ст. соціально єкономічний розвиток
  5. Правобережна україна. Та Галичина Наприкінці XVII-XVIII ст.Занепад Речі Посполитої та доля укр земель
  6. Роль харчування в процесах життєдіяльності
  7. Скіфо-Сарматська доба в Україні.Україна та античний світ
  8. Суть і структура сучасного світового господарства. Форми міжнародних економічних відносин. Економічні аспекти глобальних проблем.
  9. Україна в ООН

Інтеграція України до світової спільноти та зростання відкритості українського суспільства дедалі більшому втягненню України в міжнародний обмін робочою силою. Динаміку зовнішнього міграційного руху населення України в 2004-2009 рр. наведено на рис. 8.2 [www. ukrstat.gov.ua, www.stat6.stat.lviv.ua/PXWEB2007/.../p201002_1.asp].

 

 

Рис. 8.2. Динаміка зовнішньої міграції населення України

 

 

За межами України станом на 2009 р. працюють близько 4,5 млн громадян: 70% у країнах СНД і 30% - в інших країнах. Найбільшими центрами офіційного працевлаштування українців в Західній Європі є Німеччина, Франція, Велика Британія та Греція, які приймають до 30% всіх легальних емігрантів. Крім того, багато українців працюють у Польщі, Чехії, Італії, Португалії, Угорщині, Словаччині, Білорусі. За останні роки збільшився потік емігрантів до Росії, де працює близько 1,8 млн. чол. Однак, слід відмітити, що переважна частина емігрантів влаштовується на роботу нелегально. Найчастіше за кордон їдуть працювати мешканці сільських районів і маленьких міст, оскільки саме там спостерігається найбільший рівень безробіття.

Приблизно 70% загальної кількості працюючих за кордоном українців – чоловіки, які задіяні в будівельній сфери та мережі торгівлі, а переважно більшість жінок за кордоном працюють у сільському господарстві (займаються збиранням врожаїв) у сфері сервісу (домашньою прислугою, нянями, покоївками).

Основними чинниками, що спонукають до трудової міграції, є несприятлива економічна ситуація в Україні, політична нестабільність нестача робочих місць на ринку праці, низька мотивація легальної зайнятості і, як результат, проблема з адекватно оплачуваною роботою, низький рівень охорони здоров’я географічні особливості прикордонних територій, реформування освіти, культури, спорту. Наслідком цього є високий рівень безробіття за окремими регіонами держави, незбалансована структура спеціальностей на вітчизняному ринку праці та зростання маятникової міграції.

В Україні постійно зменшується чисельність працюючих у наукомістких та соціально орієнтованих галузях економіки. Скоротилася чисельність зайнятих у галузях машинобудівного комплексу та переробної промисловості. Більшість працівників, що звільнилися, перейшла у сферу торговельно-посередницької діяльності. Така ситуація сприяє подальшій активізації еміграційних настроїв працездатного населення.

Однією з найбільших проблем, пов'язаних з трудовою еміграцією з України, є «відтік умів» Але, встановити реальні масштаби «відтоку умів» з України неможливо в силу різних причин: брак достовірної статистики, невизначеність самого поняття - «висококваліфікований спеціаліст» (частина українських дослідників схильні вважати такими лише науковців найвищої категорії).

Проте, навіть в тих країнах, де значну частину українських заробітчан складають спеціалісти з вищою освітою, вони зовсім не домінують в загальній масі мігрантів. Українська трудова міграція– це насамперед міграція «робочих рук», а не кваліфікованих спеціалістів та науковців.

Для виїзду українських громадян для працевлаштування закордоном існує декілька способів. Це самостійний пошук місця роботи, використання туристичних агенцій, запрошення українських фахівців безпосередньо іноземною стороною, використання послуг посередницьких структур при працевлаштуванні за кордоном.

Структури, які займаються посередництвом у працевлаштуванні на роботу за кордоном, щорічно надають послуги у працевлаштуванні лише 1-2% від загальної чисельності українських мігрантів, які працюють за кордоном. Кількість українських громадян, які користуються послугами цих структур, зростає. Так, якщо в 2000 р. кількість громадян, які працевлаштовані за кордоном за допомогою ліцензованих посередників, складала 19,9 тис. чол., то вже в 2008 р. - 61,4 тис. чол.

Контроль за роботою суб'єктів господарської діяльності, які займаються посередництвом у працевлаштуванні на роботу за кордоном, здійснюється Комісією з питань посередництва у працевлаштуванні на роботу за кордоном та надання іноземцям дозволів на працевлаштування в Україні та регіональними комісіями.

Що стосується імміграції в Україну, то за даними Всесвітнього банку, Україна зараз посідає четверте місце у світі за кількістю прийнятих мігрантів. За різними оцінками в Україні проживає близько 4 млн іноземців. Водночас, згадані цифри стосуються лише легальної міграції. Нелегальну ж виміряти кількісно практично неможливо.

В Україну приїздить дедалі більше мігрантів з країн СНД (77,5%) Близького Сходу та інших частин світу (22,5%).

Еміграція з України забезпечує певні економічні вигоди.

1. Знижується рівень безробіття та пом’якшується соціальна напруженість у суспільстві.

2. Працюючи за кордоном, українці підвищують свій життєвий рівень за рахунок ресурсів країни перебування.

3. Зовнішня трудова міграція є джерелом досвіду, знань, міжособистісних контактів, школою бізнесу та ринкової поведінки.

4. Зростають валютні надходження в Україну. За даними Міжнародної організації міграції українські трудові мігранти відправляють щорічно додому грошових переказів на суму від 5 до 7 млрд доларів.

При цьому експерти не заперечують, що реальні обсяги переданих українськими мігрантами на батьківщину коштів значно більші, ніж згадані суми грошових переказів. Висловлюються припущення, що повна величина грошей, що надійшли від «заробітчан» до України, становить близько 20 млрд доларів (тобто, в середньому близько 6 тис. доларів за рік на одного мігранта).

Відповідно до розроблених МОП рекомендацій Україна матиме право на компенсацію за підготовку робочої сили від країн – користувачів її трудових ресурсів.

Разом з тим, наслідки трудової міграції далека не однозначні. Поряд із позитивними результатами трудової міграції українського населення, можна виокремити і такі негативні тенденції:

- збільшення грошової маси призводить до зростання цін;

- орієнтовані на споживання гроші мігрантів лише незначною мірою мають інвестиційне чи кредитне використання. Вплив заробітків за кордоном на розвиток дрібного бізнесу є вкрай скромним внаслідок податкового тиску, відсутності дешевих кредитів, труднощів з реєстрацією підприємства, невіри громадян у перспективи малого бізнесу;

- зовнішня трудова міграція руйнує трудові колективи, здатна спричинити дефіцит робочої сили в певних галузях та регіонах;

- призводить до втрати кваліфікації, оскільки особи з високим рівнем професійної підготовки здебільшого виконують за кордоном малокваліфіковану роботу;

- відплив молоді спричиняє негативні демографічні наслідки як внаслідок руйнації сімейних відносин, так і через несприятливу для народження і виховання дітей специфіку "мігрантського" способу життя. Ще більш складною сімейною проблемою, яка переростає у соціальну, є виховання дітей мігрантів, залишених в Україні, особливо у випадках тривалої відсутності обох батьків. Як наслідок, Україна стикається з новим видом соціального сирітства, необхідністю брати під державну опіку частину дітей мігрантів; брак трудових ресурсів в Україні: в найближчі роки досягнуть працездатного віку українці, що з'явилися на світ на початку 1990-х років, коли народжуваність у країні почала стрімко знижуватися.

- брак трудових ресурсів в Україні: в найближчі роки досягнуть працездатного віку українці, що з'явилися на світ на початку 1990-х років, коли народжуваність у країні почала стрімко знижуватися.

Таким чином, трудова міграція має загальнодержавне значення і впливає на внутрішньо-економічне, політичне і соціальне становище. У зв'язку з цим, важливе значення набуває державне регулювання міграційних процесів, що має здійснюватись шляхом формування та реалізації міграційної політики.

Протягом останніх років в Україні прийнято ряд законодавчих актів з питань міграції. Важливе значення має подальша адаптація законодавства України з питань міграції до європейських стандартів та визнаних міжнародних механізмів регулювання міграційних процесів у рамках реалізації стратегії інтеграції України до Європейського співтовариства.

Міграційна політика України має забезпечити безпеку держави потоків нелегальної міграції з третіх країн, забезпечити захист прав українських громадян за кордоном. Для України як транзитної держави і разом з тим постачальника власних нелегальних мігрантів, важливим є питання про підписання з країнами перебування українських громадян двосторонніх угод про їх тимчасове працевлаштування.

Сьогодні вирішення проблеми нелегальної міграції стає для України надзвичайно важливим. Зокрема, це демонструють такі дані: органами внутрішніх справ у 2009р. затримано близько 15 тис. нелегальних мігрантів, що на 9% більше, ніж за аналогічний період 2008 р. Найбільше нелегалів, затриманих у складі організованих груп, є вихідцями з Пакистану, Індії, Молдови, В'єтнаму, Сомалі, Шрі-Ланки, Узбекистану, Кореї, Алжиру, Грузії. За межі держави видворено близько 8 тис. нелегальних мігрантів.

Україна бере участь у міжнародному співробітництві з іншими державами, міжнародними організаціями та установами з метою регулювання міграційних процесів. Міжнародне співробітництво здійснюється на підставах і в порядку, передбачених законодавством України та міжнародними договорами.

Взаємодія здійснюється в рамках реалізації програми технічної допомоги Європейської Комісії країнам СНД (ТАСІС/ЄК), що передбачена проектами "Зміцнення потенціалу у сфері управління міграційними процесами: Україна". Програмою передбачено реалізацію чотирьох проектів, що фінансуються за рахунок МОМ та Європейського Союзу.

В рамках взаємодії МВС здійснювалось вивчення міжнародного досвіду щодо реалізації програми добровільного повернення затриманих іноземців до країн походження, а також можливість запровадження такої програми в Україні, яка сприяла б збільшенню кількості повернених іноземців, затриманих на території України за порушення законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, до країн походження. Вивчено та опрацьовано рекомендації МОМ та зразки найкращих практик для пунктів тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні та проаналізовано прогалини українського законодавства у сфері затримання та утримання незаконних мігрантів.

Враховуючі сучасні тенденції розвитку міграційних процесів, можна виділити такі основні проблеми, характерні для України, які потребують врегулювання:

· завершення формування нормативно-правової бази з питань міграції;

· визначення концепції створення скоординованого адміністративного механізму державного регулювання міграційних процесів та забезпечення його впровадження і ефективного функціонування;

· забезпечення захисту прав осіб, яким надано статус біженців чи притулок в Україні;

· створення правових і соціально-економічних засад регулювання трудової міграції;

· налагодження обліку трудових мігрантів, які працюють за межами України;

· активізація політики щодо формування привабливого внутрішнього ринку праці;

· проведення політики посилення соціального захисту трудящих-мігрантів - громадян України, які працюють за кордоном;

· проведення політики превентивних заходів щодо запобігання нелегальним трудовим міграціям;

· розвиток міжнародного співробітництва у сфері міграції.

 

Запитання для самоконтролю

 

1. У чому сутність міжнародної міграції робочої сили?

2. Які причини міжнародної міграції робочої сили?

3. Назвіть та визначте основні етапи міжнародної міграції

4. Які основні напрями міграційних потоків?

5. Що являють собою сучасні центри притягання робочої сили?

6. Які наслідки переміщення трудових ресурсів для країн, що приймають робочу силу та для країн-експортерів робочої сили?

7. Які особливості міжнародних міграційних процесів в Україні?

 

 




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 215 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.01 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав