Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Відповідальність за порушення вимог щодо охорони праці

Читайте также:
  1. B. необмежена відповідальність учасників; Верно
  2. II. Вимога до безпеки перед початком занять
  3. III. ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС РОБОТИ
  4. III. Вимоги безпеки під час роботи.
  5. IV. Вимоги до технологічних процесів лісосічних робіт
  6. IV. Вимоги соціальної відповідальності
  7. V. Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях.
  8. V. ВИМОГИ БЕЗПЕКИ В АВАРІЙНІЙ СИТУАЦІЇ
  9. Аварією першої категорії, що розслідується у порядку, встановленому законодавством про охорону праці, є аварія, внаслідок якої загинуло _________ і більше осіб.
  10. Автоматизований вибір заходів (АВЗ) з профілактики виробничого травматизму з охорони праці

За порушення законодавства та нормативних актів з охорони праці, створення перешкод для діяльності посадових осіб органів державного нагляду і громадського контролю винні притягуються до дисциплінарної, адміністративної, матеріальної та кримінальної відповідальності (ст. 44 Закону України “Про охорону праці”).

Кодекс законів про працю України (ст.47) передбачає наступні дис-циплінарні стягнення: догана, звільнення з роботи.

Дисциплінарне стягнення застосовується власником або уповноваже-ним ним органом безпосередньо за виявленням проступку, але не пізніше одного місяця з дня його виявлення.

Адміністративна відповідальність при порушенні вимог законодавст-ва про охорону праці тягне за собою накладання штрафу на працівників від двох до 5 неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадо-вих осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності та громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 5 до 10 неопо-даткованих мінімумів доходів громадян (ст. 4 КпАПУ).

Порушення санітарно-гігієнічних і санітарно-протиепідемічних пра-вил і норм тягне за собою накладення штрафу на громадян від одного до дванадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від шести до двадцяти п’яти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.(ст. 42 КпАПУ).

Матеріальна відповідальність робочих і службовців регламентується статтями 130-138 Кодексу законів про працю України і іншими нормати-вними актами.

При накладанні матеріальної відповідальності права і законні інтере-си працівників гарантуються шляхом встановлення відповідальност тільки за пряму дійсну шкоду, лише в межах і порядку, передбачених за-конодавством, і за умови, коли така шкода заподіяна підприємству, уста-нові, організації винними протиправними діями (бездіяльністю) праців-ника. Ця відповідальність, як правило, обмежується певною частиною заробітку працівника і не повинна перевищувати повного розміру заподі-яної шкоди, за винятком випадків, передбачених законодавством.

За наявністю зазначених підстав і умов матеріальна відповідальність може бути покладена незалежно від притягнення працівника до дисцип-лінарної, адміністративної чи кримінальної відповідальності.

Законодавством передбачені різні види матеріальної відповідальності в залежності від того, чи є в діях працівника ознаки кримінального зло-чину чи ні. При наявності в його діях ознак злочину на працівника може бути в силу ст. 134 КЗпП України покладена повна матеріальна відпові-дальність, а при відсутності таких ознак на працівника накладається об-межена відповідальність в розмірі його середньомісячного заробітку.

Суттєве значення має загальний об’єм і розмір збитку у зв’язку з по-рушенням вимог відносно охорони праці. Ця шкода може включати кош-ти, виплачені потерпілому на відшкодування втраченого заробітку, одно-разової допомоги, додаткових витрат на лікування і т.п., коли потерпілий залишився живий, а також кошти, витрачені на поховання на випадок смерті потерпілого, виплачених коштів одноразової допомоги на сім’ю і на утриманців.

До матеріальних збитків у зв’язку з порушенням законодавства з охорони праці, крім вищесказаних виплат, пов’язаних з травмуванням або смертю працівника, відноситься також шкода, заподіяна:

- знищенням майна, устаткування, приміщень власника внаслідок вибу-ху, пожежі, руйнування;

- псування матеріалів, напівфабрикатів;

- виплатами коштів страховим компаніям у зв’язку з пошкодженням або зіпсуванням застрахованого майна та ін.Кримінальна відповідальність має місце при порушенні правил без-пеки, санітарних, протипожежних правил і норм, які призвели до аварії, травматизму і інших негативних наслідків і визначаються відповідними статтями Кримінального кодексу України. Так, ст. 271 цього Кодексу пе-редбачає, що:- порушення вимог законодавства та інших нормативно-правових актів

про охорону праці службовою особою підприємства, установи, організації або громадянином – суб’єктом підприємницької діяльності, якщо це порушення заподіяло шкоду здоров’ю потерпілого, - карається

штрафом до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на той самий строк; - те саме діяння, якщо воно спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки, - карається випраними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням права обі-ймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого.

Кримінальним кодексом також передбачено відповідальність за: по-рушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпе-кою (ст. 272); порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підпри-ємствах або у вибухонебезпечних цехах (ст. 273); порушення правил ядерної або радіаційної безпеки (ст. 274); порушення правил, що стосу-ються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд (ст. 275).

18. організаційні питання з охорони праці. Поняття управління охороною праці

Охорона  праці —  складна,  багатофункціональна  система,  що  має свою специфічну мету, завдання та засоби їх вирішення. Вона покликана захищати працюючих на виробництві від його негативних факторів, збе- рігати  їх  здоров’я  і  високу  працездатність.  Тому  основною  метою  управ- ління охороною праці є вдосконалення організації роботи із забезпечення безпеки  праці,  зниження  травматизму  та  аварійності  на  основі  вирішен- ня  комплексу  завдань  щодо  створення  безпечних  і  нешкідливих  умов праці  на  виробництві,  надання  лікувально-профілактичного  і  санітарно- побутового обслуговування працюючих.

Під  управлінням  охороною  праці  розуміють  планомірний  процес впливу  на  виробничу  систему  для  отримання  заданих  показників,  що характеризують  здоровий  стан  умов  праці.  Управління  охороною  праці можна уявити як безперервний процес дій, що включає:— оцінку параметрів умов праці;—  формування мети і постановку завдань;— розробку програм з охорони праці;— реалізація програм та оцінка їх ефективності;—  стимулювання виконавців. Управління  охороною  праці  можна  охарактеризувати  також  як  розробку,  прийняття  та  реалізацію  рішень,  спрямованих  на  досягнення  без- пеки на виробництві, у т.ч. створення здорових і безпечних умов праці.Управління  охороною  праці  має  орган  і  об’єкт  управління,  вхідну  і  вихідну інформацію, прямий і зворотній зв’язок з виробництвом.Об’єктом  управління  охороною  праці  є  стан  умов  праці  на  робочих місцях. У ширшому розумінні об’єкт управління охороною праці — це ді- яльність функціональних служб і структурних підрозділів із забезпечен- ня  безпечних  і  нешкідливих  умов  праці  на  робочих  місцях,  виробничих ділянках і на підприємстві в цілому.У  вирішенні  різноманітних  завдань  у  сфері  управління  охороною праці  беруть  участь  як  державні  органи,  так  і  безпосередньо  керівники підприємств, структурних підрозділів, профспілкових організацій.

 

 




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 19 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав