Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Профілактика професійного інфікування вірусними гепатитами В,С,Д та ВІЛ-інфекцією .

Читайте также:
  1. Аналіз професійного та виробничого ризиків
  2. Антибактеріальна профілактика в хірургії, травматології, акушерстві та гінекології
  3. Види державного соціального страхування від нещасного випадку та професійного захворювання.
  4. ВИРУСНЫМИ ГЕПАТИТАМИ В СТРАНЕ
  5. Гострі кишкові інфекції, харчові отруєння та їх профілактика
  6. Дослідження та профілактика виробничого травматизму
  7. Дослідження та профілактика виробничого травматизму
  8. Європейський кодекс нотаріального професійного права
  9. ЗАГАЛЬНООБОВ'ЯЗКОВЕ ДЕРЖАВНЕ СОЦІАЛЬНЕ СТРАХУВАННЯ ВІД НЕЩАСНОГО ВИПАДКУ НА ВИРОБНИЦТВІ ТА ПРОФЕСІЙНОГО ЗАХВОРЮВАННЯ, ЯКІ СПРИЧИНИЛИ ВТРАТУ ПРАЦЕЗДАТНОСТІ
  10. Загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності

Враховуючи, що зараження може настати при контакті з біоматеріалом від хворих та інфікованих необхідно при догляді за хворими на ВІЛ-інфекцію додержуватись слідуючих вимог:

1. Шкіра рук під час роботи повинна весь час захищатися рукавичками. Перед їх надяганням необхідно заклеїти лейкопластиром незначні травми, подряпини та ін.. пошкодження шкіри і перевірити рукавички на цілісність шляхом нагнітання повітря.

2.Медичні працівники з травмами рук, ексудативними та ін. ураженнями шкіри, які не можливо закрити пластиром на період захворювання звільняються від надання медичної допомоги ВІЛ-інфікованим.

3.За хворими закріплюються предмети догляду. Постійно здійснюється поточна дезінфекція виділень хворого (інфікованого), предметів догляду, використаного медичного інструментарію.

4. Медичні працівники повинні бути забезпечені:

а) засобами індивідуального захисту (рукавичками, масками, непромокальними фартухами, нарукавниками, окулярами, захисними екранами);

б) аптечкою для надання невідкладної допомоги у разі аварії;

в) запасом антивірусних препаратів для проведення екстреної профілактики ВІЛ-інфекції (тим азид, ретровір) з розрахунку 30 г на 1 медичного працівника;

г) запасом дезінфікуючих засобів, передбачених нормативами

5. У процесі прибирання пролитої крові (з метою профілактики парентеральних гепатитів та ВІЛ-інфекції) застосовувати рукавички та пластиковий фартух. Місце слід продезінфікувати серветкою, змоченою дезінфекційним розчином з дотриманням відповідної експозиції.

6.Забруднену кров'ю білизну необхідно знезаражувати у дезрозчинах.

7. У разі аварії необхідно негайно промити і знезаразити ушкоджену ділянку, повідомити про випадок свого безпосереднього керівника та відповідальну особу, зареєструвати аварію.

З метою профілактики вірусного гепатиту В (якщо медпрацівник не був імунізований) потрібно ввести імуноглобулін гепатиту В протягом доби (не пізніше, ніж через 2-3 доби після зараження, бажано в перші 6 год).

8. Після будь-якої процедури, в тому числі і парентерального втручання (ін'єкція, забір крові і т.п.), ретельно два рази вимити руки в теплій проточній воді з милом. Руки необхідно висушувати індивідуальним рушником, якій потрібно міняти щоденно, або серветкою одноразового використання.

9. Під час оброблення рук слід уникати частого використання дезінфіктантів, які здатні викликати подразнення шкіри і дерматити, що полегшує проникнення збудника.

10. Забороняється курити і споживати їжу в тих приміщеннях де можливий контакт з кров'ю.

11. Важливим засобом профілактики вірусного гепатиту В є обстеження на наявність хронічного ВГВ під час прийому на роботу та періодичні (через 6 міс) обстеження медперсоналу, що має тісний контакт із кров'ю та ін біологічними речовинами на носійство імуномаркерів ГВ. За наявності даного вірусу проводиться поглиблене клініко-лабораторне обстеження лікарем-інфекціоністом.

 

 




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 48 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.01 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав