Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Методичні вказівки.

Читайте также:
  1. Асортиментна політика торгового підприємства та методичні основи формування асортименту товарів
  2. Загальні методичні вказівки щодо аналізу умов праці.
  3. Загальні методичні рекомендації.
  4. МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  5. МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  6. МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  7. Методичні вказівки
  8. Методичні вказівки
  9. МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  10. Методичні вказівки

Вивчення цієї теми не передбачає виконання розрахункових задач.

При вивченні матеріалу необхідно оволодіти знаннями, необхідними для розуміння причин небезпеки електричного струму, особливо тих, що зумовлені станом навколишнього середовища, зокрема приміщень, в яких знаходяться електроустановки, та індивідуальними особливостями і станом організму людини. Вивчіть ознаки, що створюють у приміщеннях підвищену небезпеку (таких ознак є п’ять) та особливу небезпеку (таких ознак – дві). Приміщення, які не мають жодної з таких ознак – це приміщення без підвищеної небезпеки; якщо є одна ознака підвищеної небезпеки – це приміщення з підвищеною небезпекою; якщо є дві або більше ознак підвищеної небезпеки або хоча б одна ознака особливої небезпеки – це приміщення особливо небезпечне.

Необхідно також знати чинники електричного характеру, що впливають на тяжкість електротравм, усвідомити сутність появи напруги кроку та напруги дотику, для чого пригадати основні закони електротехніки, такі як закон Ома та закон Кірхгофа. Зверніть увагу на те, що в підручнику детально розглядається лише окремий випадок напруги дотику (ф-ла 3.10), а саме напруги, що зумовлена різницею потенціалів між відкритим елементом електричної мережі та землею, а взагалі напруга дотику – це різниця потенціалів двох точок електричної мережі, яких водночас торкається людина.

Ознайомтесь з основними технічними засобами і заходам, що забезпечують безпеку при нормальному режимі роботи електроустановок, такими як ізоляція струмовідних частин, недоступність струмовідних частин, блоківки безпеки, засоби орієнтації в електроустановках, застосування малих напруг. З метою забезпечення безпеки експлуатації електрообладнання в ньому одночасно застосовується декілька з цих та інших засобів та заходів. Якщо ж на нормально неструмовідних частинах електроустановок з’являється напруга, такий стан є небезпечним (аварійним), і для того, щоб попередити в таких випадках електротравми, застосовуються захисне заземлення, занулення та захисне відключення електроустановок.


ТЕМА 5. ПОЖЕЖНА БЕЗПЕКА

Мета заняття

Вивчення процесу горіння, основних термінів та визначень пожежної безпеки, пожежовибухонебезпечних властивостей речовин і матеріалів, класифікації приміщень і будівель за вибухопожежною і пожежною небезпекою, класифікації пожежонебезпечних та вибухонебезпечних зон, причин виникнення пожеж та основних заходів і засобів забезпечення пожежної безпеки.




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 19 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав