Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Ведення щоденника практики

Читайте также:
  1. I. Процедура проведення
  2. I. Цель и задачи преддипломной практики.
  3. II. Основные положения по организации практики
  4. II. порядок организации прохождения практики
  5. II. порядок организации прохождения практики
  6. IV. Обязанности и права студентов в период прохождения производственной практики
  7. Алгоритми переведення чисел з однієї позиційної системи числення в іншу
  8. АТТЕСТАЦИЯ ИТОГОВ УЧЕТНО-ТЕХНОЛОГИЧЕСКОЙ ПРАКТИКИ
  9. Аттестация по итогам педагогической практики
  10. БАЗИ ПРАКТИКИ

Студенти, згідно з затвердженим графіком, до закінчення терміну практики подають керівникові практики від установи, організації або закладу охорони здоров’я звіт і заповнений щоденник практики.

Щоденник є основним документом, який підтверджує проходження студентом практики та містить:

· календарний план проходження студентом програми відповідної практики та оцінку його виконання;

· план роботи, який складається разом з керівниками практик від начального закладу і підприємства;

· затверджена тема дослідження та сформульоване індивідуальне завдання з відміткою про стан його виконання;

· висновки і пропозиції студента щодо результатів проходження відповідної практики;

· підсумкове оцінювання роботи студента за період практики керівниками від підприємства й навчального закладу.

Керівник практики від підприємства за умови позитивної оцінки звіту готує характеристику на студента, викладає її в щоденнику (розділ «Відгук і оцінка роботи студента»), де оцінює виконання програми практики, індивідуального завдання, обґрунтовує доцільність пропозицій та відповідність вимогам щодо оформлення. Затверджені печаткою підприємства характеристики і рецензії за підписом керівника з бази практики студент додає до звіту про проходження практики, який здається на кафедру для реєстрації та перевірки керівником від вищого навчального закладу.

На завершальному етапі проходження практики керівник практики від навчального закладу розглядає, оцінює звіт студента і заносить свої висновки у відповідний розділ щоденника (розділ «Висновок керівника практики від кафедри про роботу студента»), а також дає відгук з рекомендацією до захисту перед кафедральною комісією у визначений термін. У разі суттєвих відхилень виконаного звіту від встановлених вимог його повертають для доопрацювання.

Захист звіту з практики приймає комісія, яка призначається завідувачем кафедри. Студент готує до захисту практики доповідь та ілюстративний матеріал у вигляді таблиць, рисунків, які відображають результати дослідження, основні узагальнення та пропозиції, що містяться у звіті. За результатами захисту виставляється оцінка, яка фіксується на титульному аркуші звіту, у відомості й заліковій книжці студента.

Звіт після захисту передається на збереження до архіву університету. У разі негативної оцінки комісією результатів практики і поданих матеріалів, студент не допускається до проходження переддипломної практики, до роботи над дипломним проектом та до захисту дипломної роботи.

 

7.3. Збір матеріалів для написання дипломної роботи

Дипломна робота має підтвердити професійну готовність майбутнього фахівця до науково обґрунтованої практичної діяльності.

Збираючи матеріал для написання звіту з практики, студент-практикант повинен систематизувати та обробити фактичний матеріал, з метою діагностування діяльності підприємства щодо обраного напрямку дипломного дослідження.

Під час практики студент повинен ознайомитися з роботою закладу охорони здоров’я (організації) та його конкретного підрозділу (відділення), за матеріалами якого передбачена підготовка дипломної роботи; зібрати, систематизувати й проаналізувати матеріали, необхідні для висвітлення обраної теми, а також опрацювати спеціальну літературу та інструкції, що стосуються теми дипломної роботи. На основі аналізу об’єкта дослідження, а також вивчення літературних джерел розробляються пропозиції щодо удосконалення діяльності підприємства.

 

7.4. Форми і методи контролю

Студент повинен дотримуватися режиму роботи, установленого на підприємстві. Контроль за цим здійснює керівник практики на робочому місці.

Поточний контроль виконання роботи програми практики здійснюється керівником практики від кафедри щодо ведення студентом щоденника та виконання ним інших завдань.

Підсумковий контроль практики передбачає оцінку роботи практиканта керівником від підприємства та керівником від кафедри.

 

7.5. Вимоги до оформлення звіту

Звіт з практики − це узагальнення одержаних результатів. Виконується державною мовою і має бути оформлений на одному боці стандартного аркуша формату А4 (шрифт − Times New Roman, розмір − 14, міжрядковий інтервал − 1,5, абзацний відступ − 1,25 мм, вирівнювання − по ширині аркуша) з берегами: лівий − 30 мм; верхній і нижній − по 20 мм; правий − 10 мм.

Рекомендована структура звіту:

− титульний аркуш (дод. Б);

− зміст;

− вступ;

− основний текст;

− висновки;

− список використаної літератури і джерел;

− додатки;

− щоденник практики.

Звіт повинен бути оформлений відповідно СТП СУЕМ 01-2011.

 

8. КРИТЕРІЇ ОЦІНКИ РЕЗУЛЬТАТІВ ВИРОБНИЧОЇ ТА ПЕРЕДДИПЛОМНОЇ ПРАКТИКИ

А оцінка «відмінно» (90−100 балів): матеріали про проходження практики оформлені відповідно до вимог. Звіт містить відомості про виконання студентом усіх розділів програми практики та індивідуального завдання, включає всі необхідні компоненти. Доповідь студента продумана, структурована, містить основні результати проходження практики, відповіді на питання членів комісії повні, розуміння матеріалу глибоке, основні вміння сформовані та засвоєні, виклад логічний, доказовий (обґрунтований), висновки і узагальнення точні, мають місце практичні рекомендації; студент орієнтується в системі чинного законодавства; використання фахової термінології правильне. Керівники від бази практики та університету оцінили проходження практики на «відмінно».
В оцінка «дуже добре» (80-89 балів): мають місце неістотні зауваження щодо змісту та оформлення матеріалів про проходження практики. Доповідь студента продумана, обґрунтована, містить основні результати проведеного дослідження, відповіді на питання членів комісії повні, розуміння матеріалу глибоке, основні вміння сформовані та засвоєні, висновки і узагальнення точні, мають місце практичні рекомендації; студент орієнтується в системі чинного законодавства; використання фахової термінології правильне. Керівники від бази практики та університету оцінили проходження практики на «добре», або один із керівників оцінив його на «відмінно», а інший − на «добре».
С оцінка «добре» (70-79 балів): мають місце неістотні зауваження щодо змісту та оформлення матеріалів про проходження практики. Доповідь студента продумана, обґрунтована, містить основні результати проведеного дослідження, відповіді на питання членів комісії повні, розуміння матеріалу достатньо глибоке, основні вміння сформовані та засвоєні, висновки і узагальнення точні, мають місце практичні рекомендації; студент орієнтується в системі чинного законодавства; використання фахової термінології правильне. Але виклад недостатньо систематизовано, у визначенні понять, термінології та узагальненнях мають місце окремі помилки, які виправляються за допомогою додаткових питань членів комісії. Керівники від бази практики та від університету оцінили проходження практики на «добре».
D оцінка «задовільно» (60-69 балів): недбале оформлення звіту і щоденника про проходження практики. Доповідь студента свідчить про розуміння основних питань практики, проте мають місце окремі прогалини в знаннях: визначення понять нечіткі, неточні, висновки і узагальнення, практичні рекомендації аргументовані слабо, в них допускаються помилки, знання фрагментарні, неповні, спостерігається невміння працювати з документами, джерелами права, користуватися фаховою термінологією. Керівники від бази практики та від університету оцінили проходження практики на «задовільно», або один із керівників практики оцінив її проходження на «задовільно», а інший − на «добре».
E оцінка «задовільно» (50-59 балів): недбале оформлення звіту і щоденника про проходження практики. Доповідь студента свідчить про розуміння основних питань практики, проте мають місце значні прогалини в знаннях; визначення понять нечіткі, неточні, недостатні, висновки і узагальнення, практичні рекомендації аргументовані слабо, в них допускаються помилки, знання практиканта фрагментарні, неповні, спостерігається невміння працювати з документами, джерелами права, фаховою термінологією. Керівники від бази практики та від університету оцінили проходження практики на «задовільно».
FX оцінка «незадовільно» з можливістю повторного складання екзамену (35-49 балів): мають місце істотні зауваження щодо змісту й оформлення матеріалів про проходження практики. Доповідь студента належним чином не підготовлена, відповіді на питання членів комісії необґрунтовані або відсутнє розуміння змісту та завдань практики; студент недостатньо орієнтується в системі чинного законодавства, не в змозі на належному рівні використовувати фахову термінологію. Керівники практики від університету та від бази практики оцінили роботу на «незадовільно», або один із керівників практики оцінив її проходження на «задовільно», а інший − на «незадовільно».
F оцінка «незадовільно» з обов’язковим повторним вивченням модуля (навчальної дисципліни) (0-34 бали): мають місце істотні зауваження щодо змісту й оформлення матеріалів про проходження практики. Доповідь студента не підготовлена, відповіді на питання членів комісії необґрунтовані або відсутні, розуміння матеріалу поверхневе; студент не орієнтується в системі чинного законодавства, не вміє використовувати фахову термінологію. Програма практики виконана не в повному обсязі. Керівники практики від університету та бази практики оцінили роботу на «незадовільно».

 

9. ПЕРЕЛІК ІНДИВІДУАЛЬНИХ ТЕМ

ВИРОБНИЧОЇ ТА ПЕРЕДДИПЛОМНОЇ ПРАКТИКИ

1. Економічна ефективність управління асортиментом і якістю медичних послуг в закладах охорони здоров’я.

2. Управління та організація діяльності підприємства у сфері надання фармацевтичних послуг.

3. Системний підхід щодо управління лікувально-профілактичним закладом в умовах нових економічних відносин.

4. Розробка шляхів поліпшення й удосконалення роботи підприємств фармацевтичної галузі.

5. Впровадження новітніх технологій у діяльність лікувально-профілактичних закладів.

6. Організація діяльності функціонального підрозділу закладу охорони здоров’я та шляхи її удосконалення.

7. Організація роботи новоствореного структурного підрозділу лікувально-профілактичного закладу.

8. Розробка організаційно-структурних перетворень з метою покращення медичної та економічної діяльності в лікувально-профілактичних закладах.

9. Розробка шляхів поліпшення і вдосконалення стаціонарної допомоги в лікувально-профілактичних закладах.

10. Розробка шляхів поліпшення й вдосконалення медичної допомоги в профілактичних і санаторно-курортних закладах.

11. Розробка заходів щодо поліпшення та вдосконалення надання амбулаторно-поліклінічної допомоги населенню.

12. Розробка та впровадження новітніх технологій організації управління в лікувально-профілактичних закладах.

13. Оптимізація надання наркологічної (акушерсько-гінекологічної, терапевтич­ної, хірургічної, педіатричної) допомоги в лікувально-профілактичних закладах.

14. Шляхи вдосконалення організації надання медичної допомоги сільському населенню.

15. Розробка впровадження нових методів діагностики й лікування найпоширеніших захворювань (ішемічна хвороба серця, онкопатологія, інфекційні захворювання) на сучасному етапі.

16. Розробка та впровадження новітніх технологій управління санітарно-гігієнічних установ, центрів здоров’я.

17. Розробка бізнес-плану фінансового оздоровлення підприємства в галузі охорони здоров’я.

18. Аналіз економічних показників фінансово-господарської діяльності підприємства в галузі охорони здоров’я з метою підвищення її ефективності.

19. Управління підвищенням ефективності діяльності підприємства в галузі охорони здоров’я в умовах ринку.

20. Вибір фінансової стратегії підприємства в галузі охорони здоров’я в умовах ринкових відносин.

21. Економічна ефективність надання нових медичних послуг підприємством у галузі охорони здоров’я.

22. Оцінка й розробка поліпшення економічних показників діяльності підприємства в галузі охорони здоров’я за умови здійснення інвестиційного проекту.

23. Диверсифікація надання медичних послуг малого підприємства в галузі охорони здоров’я в сучасних умовах господарювання.

24. Інвестиційний проект розвитку підприємства в галузі охорони здоров’я в умовах конкуренції.

25. Аналіз ефективності використання основних фондів та розробка пропозицій щодо її поліпшення.

26. Організаційно-економічні напрямки підвищення ефективності діяльності підприємства в галузі охорони здоров’я за умови його реконструкції.

27. Обґрунтування стратегії конкурентних переваг підприємства в галузі охорони здоров’я через лідирування в диференціації медичних послуг.

28. Фінансово-економічні показники діяльності підприємства в галузі охорони здоров’я і напрямки їх удосконалення.

29. Економічна безпека діяльності підприємства в галузі охорони здоров’я і напрямки її удосконалення.

30. Комплексний аналіз системи управління фінансовими ресурсами підприємства в галузі охорони здоров’я.

31. Формування механізму ціноутворення надання медичних послуг на підприємстві в галузі охорони здоров’я.

32. Дослідження джерел та основних засобів збільшення капіталу підприємства в галузі охорони здоров’я.

33. Оцінка фінансових ризиків приватного медичного підприємства та розробка заходів щодо їх зменшення.

34. Аналіз планування та прогнозування діяльності підприємства в галузі охорони здоров’я.

35. Дослідження й розробка механізму активізації діяльності санаторно-курортного закладу.

36. Технологія менеджменту на сучасному етапі розвитку організацій у галузі охорони здоров’я.

37. Економічні методи менеджменту та механізм їх застосування в закладах охорони здоров’я.

38. Підвищення ефективності управління закладом охорони здоров’я в умовах формування ринку.

39. Стратегія інноваційних рішень фірми на ринку медичних товарів та медичних послуг.

40. Розробка стратегії розвитку закладу охорони здоров’я в умовах формування ринкових відносин.

 

 

10. ФОНД ЗАКОНОДАВЧИХ ТА ІНСТРУКТИВНИХ МАТЕРІАЛІВ

1. Конституція України. Прийнята на п’ятій сесії Верховної Ради України 26 червня 1996 року. – К., 1997. – 80 с.

2. Основи законодавства України про охорону здоров’я: закон України. – Постанова Верховної Ради України від 19.11.1992.

3. Основи законодавства України про охорону здоров’я // Концепція соціального забезпечення населення України. Схвалена Постановою Верховної Ради України від 21 грудня 1993 року № 3758-ХІІ. Бюджетний кодекс України № 2542-ІІІ від 21.06.2001 р.

4. Про концепцію розвит­ку охорони здоров’я населення України: указ Президента України № 1313/ 2000 від 07. 12.2000 р.

5. Кодекс законів про працю України // Кодекси України: у 2 т. – К.: Ін Юре, 1997. – Т. 1.

6. Про зайнятість населення: закон України // Законодавство України про працю станом на 25 травня 1999 р. – К.: Істина, 1999.

7. Про колективні договори і угоди: закон України // Законодавство України про працю станом на 25 травня 1999 р. – К.: Істина, 1999.

8. Про оплату праці: закон України // Законодавство України про працю станом на 25 травня 1999 р. – К.: Істина, 1999.

9. Про заходи поліпшення нормування праці в народному господарстві: постанова Кабінету Міністрів України від 20 березня 1995 р. № 197 // Законодавство України про працю станом на 25 травня 1999 р. – К.: Істина, 1999.

10. Про відпустки: закон України від 15.11.1996.

11. Про оподаткування прибутку підприємств: закон України від 22.05.1997.

12. Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування: закон України від 09.07.2003.

13. Про розміри внесків на деякі види загальнообов’язкового державного соціального страхування: закон України від 11.01.2001.

14. Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням: закон України від 18.01.2001.

15. Про невідкладні заходи щодо реформування системи охорони здоров'я населення: указ Президента України від 6.12.2005 № 1694/2005.

16. Про затвердження Міжгалузевої комп­лексної програми «Здоров’я нації» на 2002–2011 роки: постанова Кабінету Міністрів України від 10 січня 2002 р. – № 14.

17. Про затвердження переліку документів, які додаються до заяви про видачу ліцензії для окремого виду господарської діяльності: постанова КМУ
№ 756 від 04.07.2001 р.

18. Про утворення державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення: постанова КМУ від 2 червня 2003 р. № 789.

19. Про внесення змін до Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров'я та установ соціального захисту населення: наказ Міністерства праці та соціальної політики України та Міністерство охорони здоров’я України від 30.05.2007 N 273/290.

20. Про тимчасові штатні нормативи та типові штати закладів охорони здоров’я: наказ Міністерства охорони здоров’я України від 23.02.2000. – № 33.

21. Про затвердження Переліку закладів охорони здоров’я, Переліку лікарських посад і Переліку посад фармацевтичних працівників: наказ Міністерства охорони здоров’я України від 22.06.95. – № 114.

22. Про затвердження Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій: наказ Міністерства охорони здоров’я України від 21.05.2007. – № 246.

23. Про організацію роботи закладів (підрозділів) загальної практики – сімейної медицини: наказ Міністерства охорони здоров’я України від 23.07.2001 № 303 (із змінами, внесеними згідно з наказом МОЗУ № 308 від 22.05.2006).

24. Про затвердження табеля оснащення фельдшерсько-акушерських пунктів, лікарських амбулаторій (у т. ч. амбулаторій загальної практики – сімейної медицини) та підрозділів первинної медико-санітарної допомоги лікувально-профілактичних закладів: наказ Міністерства охорони здоров’я України від 22.05.2006 № 308 (із змінами, внесеними згідно з наказом МОЗУ № 404 від 22.06.2006).

25. Про атестацію середніх медичних працівників: наказ Міністерства охорони здоров’я України від 23.10.1991 № 146 (із змінами, внесеними згідно з наказами МОЗ України № 194 від 25.12.1992; № 39 від 01.02.2001; № 25 від 19.01.2004).

26. Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими Засобами: наказ Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва, Міністерства охорони здоров’я України від 12 січня
2001 р. – № 3/8.

27. Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з пере­роб­ки донорської крові та її компонентів, виготовлення з них препаратів, господар­ської діяльності з медичної практики та проведення дезінфекційних, дезінсек­ційних, дератизаційних робіт (крім робіт на об’єктах ветеринарного контролю): наказ Державного комітету України з питань регуляторної політики та під­при­ємництва, Міністерства охорони здоров’я України від 16.02.01. – № 38/63.

28. Про затвер­дження нормативних актів з питань реклами лікарських засобів: наказ Міністерства охорони здоров’я України від 10.06.97.

29. Про надання спеціального дозволу на медичну діяльність у галузі народної і нетради­ційної медицини: наказ Міністерства охорони здоров’я України від 10.08.2000.

30. Про затвердження Інструкції по санітарно-протиепідемічному режиму аптек: наказ Міністерства охорони здоров’я України від 14.06.93 № 139.

31. Порядок обчислення середньої заробітної плати (доходу) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням: затверджена Постановою КМУ від 26.09.2001.

32. ДСТУ ГОСТ 7.1:2006 «Система стандартів з інформації, бібліотечної та видавничої справи. Бібліографічний запис. Бібліографічний опис. Загальні вимоги та правила складання».

 

ЗМІСТ

 

Вступ……………………………………………………………………………  
1. Вимоги до об’єкта комплексної практики з фаху та переддипломної практики……………………………………………………………………  
2. Керівництво практикою…………………………………………………..  
3. Загальні положення та вимоги до проходження комплексної практики з фаху………………………………………………………………………..  
4. Програма комплексної практики з фаху………………………………….  
5. Структура звіту про проходження комплексної практики з фаху………  
6. Підведення підсумків практичної підготовки…………………………….  
7. Загальні положення та вимоги до проходження переддипломної практики……………………………………………………………………..  
8. Структура звіту про проходження переддипломної практики……….....  
9. Перелік індивідуальних тем комплексної практики з фаху та переддипломної практики……………………………………………….....  
10. Фонд законодавчих та інструктивних матеріалів………………………...  
11. Критерії оцінки результатів практики………………………………….....  
Додатки А, Б. Приклад оформлення титульного аркушу……………………..  
Додаток В. Приклади оформлення бібліографічного опису в списку літературних джерел…………………………………………………………….  

 

 

 
 


Підписано до друку _______. Формат 60х84/16.
Гарнітура Times New Roman.

 

Надруковано в редакційно-видавничому відділі
Східноєвропейського університету економіки і менеджменту,

вул. Нечуя-Левицького, 16, Черкаси, 18036.




Дата добавления: 2015-04-12; просмотров: 100 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | <== 8 ==> |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.015 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав