Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Молитва.

Читайте также:
  1. Глава IX: Ледяная молитва.
  2. Молитва.
  3. Молитва.
  4. Поэтому ПЕРВЫМ ДЕЛОМ, КОГДА РЕБЁНОК ЗАБОЛЕВАЕТ, ДОЛЖНА БЫТЬ МОЛИТВА.
  5. Ходатайственная молитва.

Бесіда про план спасіння за Книгою без слів(для вихованців 8-11 років).

- Сьогодні я хочу показати вам одну книгу. Ця книга про вас. А що в ній незвичайного? (Вона без слів)

Подивіться на першу сторінку. Якого вона кольору? (Жовтого).

- А що вам нагадує жовтий колір? (вислухати відповіді вихованців, наприклад, сонце, лимон) Коли я дивлюся на цю жовту сторінку, вона нагадує мені про Бога.

Тому що все, що ви назвали: і лимони, і квіти, і сонце – все це створив Бог. Але найважливіше те, що Він створив вас. Бог створив вас тому, що дуже любить.

«Бо так Бог полюбив світ»

Слово світ позначає все, що вас оточує: і дерева, і тварини, і люди. А ви можете замість слова світ підставити своє ім'я. Цікаво, що вийде?

(Діти підставляють свої імена, наприклад: «Бо так полюбив Бог Таню»)

- Уявляєте, як Бог вас любить. Бог завжди думає про вас добре, говорить добре і все робить для вас добре. Бог ніколи не робить нічого поганого, ніколи не помиляється. Тому Його називають Святим. Йому не подобається, коли хтось чинить погано, тому у нас, у людей, є проблема.

Давай відкриємо наступну сторінку. Ось ця чорна сторінка розповість про цю проблему. І ця проблема – гріх.

- А що таке гріх? (вислухати відповіді вихованців)

Гріх – це погані вчинки, погані слова, погані думки. І це дуже не подобається Богу. Слово Боже каже: «Всі згрішили»

Кожна людина народжується зі здатністю грішити. Значить, ми народилися грішниками. Гріх заважає нам подружитися з Богом. Пам'ятаєте, Богу не подобається, коли хтось робить або думає погано. Але Він дуже любить людей, тому придумав чудовий план, щоб ми могли позбутися гріха. І про це нам розповідає наступна сторінка. Якого вона кольору? (Червоного)

А що вам нагадує червоний колір? (вислухати відповіді вихованців)

А мені червоний колір нагадує про Ісуса Христа, який пролив свою кров.

Що ви знаєте про Ісуса?

Ісус – це частина того чудесного плану, який Бог приготував для тебе. Він народився, був маленьким хлопчиком, ріс, став дорослим. Але все ж Він дуже відрізнявся від інших людей. Він ніколи не зробив жодного поганого вчинку. Він ніколи не грішив. Навпаки, інших вчив, як жити правильно. Але багатьом це не подобалося. І вони Його розіп'яли. Ви знаєте, що це означає? (Прибили Його руки цвяхами до хреста, і Він помер)

«Христос помер за гріхи наші»

За що помер Христос? (За наші гріхи)

Смерть Ісуса – це був Божий план, як звільнити нас від гріхів.

«Він воскрес на третій день за Писанням»

А що значить воскрес? (Він став живим).

Так, Ісус – живий Бог, і зараз Він на небесах біля свого Отця, спостерігає за всім, що ви робите. Запам’ятай, Бог любить тебе і мене жертовною любов’ю, Він не пожалів Свого сина, віддав Його на муки, що ми були вільними від гріха. Але знати це ще недостатньо. Можна прийняти це, чи ні.

Давай відкриємо ще одну сторінку, Якого вона кольору (білого).

Білий колір символізує чистоту. Бог може очистити нас від усього поганого, і зробити такими ж чистими, як ця сторінка.

Але ще це сторінка вибору: або прийняти те, що Він для вас зробив та повірити в те, що Ісус – Син Божий, або ні!

У вас буде час поміркувати протягом дня, а ввечері продовжимо розмову.

Бесіда за планом-конспектом (для вихованців 11-17 років)

1. Благословення

а. Боже найбільше бажання – благословити.

Рим. 6:23 (...дар Божий – вічне життя)

б. Дар, який не потрібно заробляти чи заслуговувати

Подарунок друга

Це має бути дарунком, тому що всі люди...

2. Грішники

- Рим. 3:23 (Адже всі згрішили...)

- Рим. 3:10 (Нема праведного ані одного)

- Що таке гріх? – Все, чим ми порушуємо Божі заповіді чи неславимо Його

- 10000 думок 1%

- Приклад з омлетом чи ложкою дьогтю в бочці меду

- Тепер ви погоджуєтесь, що неможливо нам спасти себе... (використайте їх слова) Як би там не було (незважаючи на чи все-таки)...

3. Бог Хоче благословити Своїх дітей і є милосердним

- 1 Ів. 4:8б (Бог є любов)

- Бог також справедливий, святий, не може миритися з гріхом та завжди говорить правду

- Вих. 34:7 (...карає провину...)

- Грабіжник на ринку (Уявіть ситуацію, що чоловік пограбував жінку, щоб прогодувати свою сім’ю, але справедливий суддя повинен покарати злочинця, не дивлячись на ці обставини)

- У нас велика проблема.

- Боже неуявне рішення...

4. Ісус

- Він зробив неймовірне. Нашим рішенням був Ісус. Хто Він?

- Ів. 20:28 (Хома)

- Що Він зробив? Ісус помер на хресті, заплатив ціну за наші гріхи, воскрес та придбав місце для нас на небесах, яке пропонує як безвідплатний дар, щоб ми отримали його вірою.

- Ілюстрація з блокнотом

Наприклад, візьмемо цей блокнот. Уявімо, що це книга мого життя. Перша сторінка – це моє свідоцтво про народження, а остання сторінка – моє свідоцтво про смерть. На кожен день життя по одній сторінці. Всі мої 10000 думок щодня, разом з моїми хорошими вчинками та гріхами записані там. Проблемою є той гріх, який записаний у цій книзі. Гріх має бути покарано, а заплата за гріх – смерть. Божий гнів виливається на гріх. Він гнівається кожен день через той гріх, записаний у книзі. Ми намагаємося досягнути Бога тим шляхом, який ви згадували. Ми намагаємося більше підкорятися та любити. Ми намагаємося не грішити, та все одно робимо гріх. У нас виникає велика проблема, тому що Бог має покарати гріх.

Скажімо, що ліва рука представляє Ісуса, права рука – мене. Бог знаходиться на небесах та бачить, як ми намагаємось боротися з гріхом, та той тягне нас донизу. Гріх схожий на тягар. Біблія каже: «Споконвіку було Слово, а Слово в Бога було, і Бог було Слово. І Слово сталося тілом...» (Івана 1:1,14). Біблія також говорить: «Усі ми блудили, немов ті овечки, розпорошились кожен на власну дорогу, – і на Нього Господь поклав гріх усіх нас!» (Ісаї 53:6). Ваші гріхи, мої гріхи були покладені на єдиного Божого Сина, коли Він був на хресті, і Бог Отець вилив весь Свій страшний гнів на Свого власного Сина, який помер за нас. Ісус замінив нас. Перед Своєю смертю Він вигукнув гучним голосом, проголошуючи перемогу: «Звершилось!» Це був величезний обмін, – Він заплатив, чи обмінявся, Своєю праведністю за наш гріх. В грецькому оригіналі це слово звучало, як «Тетелестай», що означає «повністю заплачено». Коли ми повертаємо свій борг, ми отримуємо папірець зі штампом «заплачено». Ісус сказав, що за ваш та мій гріх повністю заплачено. Він заплатив наш борг, смертний борг, який ми були винні Богу.




Дата добавления: 2015-09-10; просмотров: 29 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

ПОНЯТИЕ “УСЛУГА”, ВИДЫ УСЛУГ. | Ледяной отель LumiLinna: теплые матрасы и горячее финское гостеприимство | I. Вступна частина | I. Вступна частина | Порада батька | I. Вступна частина | Молитва | Молитва. | Молитва | I. Вступна частина |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав