Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Водовідділення

Водовідділення цементу визначають шляхом приготування і відстоювання цементного тіста з вимірюванням кількості води, що відділилася з цементного тіста.

Проведення випробувань. Зважують 350 г цементу та 350 г води. Воду виливають у фарфорову склянку місткістю 1000 мм. потім у цю склянку впродовж 1 хв висипають наважку цементу, безперервно перемішуючи цемент із водою металевим шпателем. Отримане цементне тісто продовжують перемішувати ще 4 хв і обережно переливають у градуйований циліндр місткістю 500 мл. Циліндр із цементним тістом ставлять на стіп і одразу відраховують та записують об'єм цементного тіста, продовжуючи спосте­реження за осадженням цементу. Протягом всього часу випробування циліндр повинен стояти нерухомо і не зазнавати поштовхів та струшувань. Об'єм цементного тіста (мл), що осіло, і води, що відділилася, відмгчають через 2 год після першої відмітки та кожні ЗО хв при подальшому нагляді. Якщо два останніх результати відліку збігаються, подальший нагляд завершують, і циліндр випо­рожнюють від цементного тіста. Кожне випробування зодовідділення виконують двічі паралельно в двох циліндрах.

Опрацювання і наведення результатів випробувань.Коефіцієнт водовідділення (об'ємний) Кв в відсотках обчислюють за формулою

Кв =

де - початковий об'єм цементного тіста, см3;

- об'єм цементного тіста, що осіло за даний строк, см3;

- об'єм води, що відділилася за даний строк, см3.

Водовідділення визначають як середнє арифметичне значення результатів двох визначень. Відхилення результатів обчислень не повинно перевищувати 1 %, в іншому випадку випробування повторюють.




Дата добавления: 2015-09-10; просмотров: 30 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Класифікація | Основні компоненти | Підготовка до проведення випробувань | Визначення строків тужавіння |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав