Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Методи контролю

Читайте также:
  1. I. Организационно - методический раздел
  2. I.Организационно-методический раздел
  3. III. Учебно-методическое обеспечение дисциплины
  4. IX. Учебно-методическое обеспечение курса.
  5. Mix-методики маркетинговых исследований
  6. V. Методичні вказівки до написання курсових робіт
  7. VI. Матеріали методичного забезпечення заняття
  8. VI. Матеріали методичного забезпечення заняття
  9. VI. Учебно-методическое и информационное обеспечение дисциплины
  10. VII.1. Матеріали контролю для підготовчого етапу заняття.

Оцінка успішності знань студентів здійснюється у двох видах контролю: поточному контролю (якість підготовки студентів до семінарських занять, активність, самостійність, ініціативність та обґрунтованість виступів та міркувань; своєчасність підготовки рефератів, наукових доповідей, повідомлень; якість виконання самостійної роботи, тестових питань та індивідуальних завдань) та підсумковому контролю (якість виконання підсумкової модульної контрольної роботи).

Поточний контроль здійснюється у ході повсякденної навчальної діяльності шляхом систематичних спостережень за навчальною діяльністю студентів на кожному занятті. Його мета полягає в оперативному отриманні об'єктивних даних про рівень знань студентів і якість навчальної роботи на семінарських заняттях, а також вирішення завдань керівництва навчальним процесом. Такий контроль, охоплюючи весь дидактичний процес, покликаний стимулювати у студентів прагнення систематично та самостійно працювати над навчальним матеріалом; розвивати мотивацію; формувати навички та вміння самоконтролю і самооцінки. Завдання поточного контролю знань студентів полягає у перевірці засвоєння ними певного теоретичного матеріалу, вироблених навичок самостійно опрацьовувати запропоновані першоджерела та літературу, здатності студентів осмислювати та відтворювати отримані знання письмово та усно.

Підсумковий контроль – це перевірка рівня засвоєння знань, навичок і вмінь студентів за більш тривалий період навчання: за семестр, рік або курс навчання (заключний контроль). У нашому випадку основною формою підсумкового контролю знань та вмінь студентів є залік. Завдання підсумкового контролю полягає у перевірці засвоєного студентами програмного матеріалу в цілому. Підсумковий контроль дає змогу визначити також ефективність функціонування всього дидактичного процесу й окремих його ланок.

По завершенні вивчення змістового модуля студенти складаютьмодульний контроль – контрольну роботу, яка проводиться у письмовій формі, на останньому семінарському занятті. Участь усіх студентів у контрольному заході обов’язкова.

Одержання зворотної інформації про зміст, характер і досягнення у навчально-пізнавальній діяльності студентів та ефективність праці викладача забезпечують методи контролю і самоконтролю за ефективністю навчально-пізнавальної діяльності студентів. Зокрема використовуються такі методи, як:




Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 22 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА | Методичні поради до написання реферату | ПЕРЕЛІК ПИТАНЬ ДО ІСПИТУ З НАВЧАЛЬНОГО КУРСУ |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав