Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

У ФРН гідрофобний цемент використовували при будівництві автомобільних доріг різного призначення.

Читайте также:
  1. Amp; Кейс 3.3. Продовження автомобільних війн: США – Японія
  2. Взаємодія глинистих частинок з цементом
  3. Вказані мономінеральні глини змішувалися з 6, 12, 18, 24, 30, 36% портландцементу і при оптимальній вологості з них формували в малому приладі СоюздорНДІ зразки діаметром 5 см.
  4. ВЛИЯНИЕ ЭЛЕКТРОННО - ЛУЧЕВОЙ ОБРАБОТКИ ВОДНОЙ ФАЗЫ НА ПРОЧНОСТЬ ЦЕМЕНТОВ
  5. Вплив властивостей грунту і хіміко-мінералогічного складу цементу на процеси твердіння
  6. ГЛИНОЗЕМИСТЫЙ ЦЕМЕНТ (АЛЮМИНАТНЫЙ ЦЕМЕНТ)
  7. З цих прикладів видно, що міцність цементоґрунту є функцією властивостей в’яжучого матеріалу (цементу) і властивостей і генезису укріплюваного ґрунту.
  8. Значит для доставки минерального порошка принимаем 2 цементовоза марки МАЗ -504А (марка установки ТЦ-6).
  9. Количество цемента дано в % массы смеси, а органических вяжущих - в % массы грунта.
  10. Методика складання кошторисів підрозділів різного функціонального призначення: основних (дільниць, цехів), допоміжних, обслуговуючих.

Вплив гумусових речовин

Використання ґрунтового покриву при зведенні земляного полотна і укріпленні ґрунтів ставить завдання правильної оцінки і врахування властивостей гумусових (перегнійних) речовин, що містяться в ґрунті.

Слід зазначити, що при використанні ґрунтів в будівельних цілях органічні речовини, як правило, погіршують їх технічні властивості, оскільки додають ґрунту надмірну вологоємкість і пластичність, сильне набрякання і погану водопроникність.

Негативна дія гумусових речовин на твердіння цементу зростає в міру збільшення їх кислотності.

Агресивна дія гумусових речовин, особливо кислого типу, на процеси структуроутворення в цементоґрунті може бути усунено невеликими добавками гашеного або меленого негашеного вапна або вапна в поєднанні з малою добавкою хлористого кальцію.

При зволоженні суміші вапно (катіони кальцію) вступає в іонно-обмінну взаємодію з тонкодисперсною частиною ґрунту і гумусовими речовинами і насичує їх іонами кальцію. При цьому створюється лужне середовище, сприятливе для твердіння гідратованих зерен цементу, а наявність в розчині катіонів кальцію приводить до утворення нерозчинних у воді гуматів кальцію.

 

Вплив мінералогічного складу грунту

Мінералогічний склад ґрунту грає важливу роль у формуванні властивостей, складу і структурі ґрунтів в умовах їх природного залягання.

Вже в ранній період досліджень по розробці методів укріплення різноманітних ґрунтів цементом було встановлено, що мінералогічний склад ґрунту впливає на позитивну і негативну сторони процеси гідролізу і гідратації зерен цементу і на формування структурно-механічних властивостей цементоґрунту.

Наприклад, при зміцненні цементом великоуламкових (гравійно-піщаних, щебенисто-піщаних) ґрунтів або пісків вирішальний вплив робитимуть такі мінерали, як кварц, польові шпати, рогова обманка, кальцій, доломіт, слюда, гіпс, пірит.

При зміцненні глинистих різновидів ґрунтів, особливо суглинків і глин, головне значення матиме вплив на процеси тверднення і структуроутворення цементоґрунту переважаючих тонкодисперсних глинистих мінералів типу монтморіллоніту, гідрослюд, каолініту, тонкодисперсного кварцу та інших мінералів.

Вивчення впливу мінералогічного складу тонкодисперсної частини ґрунтів на властивості цементоґрунту проводилося з використанням мономінеральних глин. При цьому застосовувалися:

а) каолінова глина з рН-6,9;




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 45 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав