Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Вплив властивостей грунту і хіміко-мінералогічного складу цементу на процеси твердіння

Читайте также:
  1. Microsoft Word - текстовий процесор, що випускається фірмою Майкрософт, входить до складу офісного пакету«Microsoft Office».
  2. Адміністративне стягнення – це міра відповідальності, примусовий захід державного впливу, що застосовується до особи за скоєння адміністративного правопорушення (проступок).
  3. Адміністративні методи -це сукупність прийомів, впливів, за­снованих на використанні об'єктивних організаційних відносин між людьми та загальноорганізаційних принципів управління.
  4. Аналіз кількісного та якісного складу персоналу підприємства
  5. Аналіз складу, структури та динаміки дебіторської заборгованості
  6. Біохімічне обгрунтування принципів
  7. В) проявляється в спроможності державної влади впливати на поведінку та діяльність людей, підкоряти їх собі з метою управління суспільними справами.
  8. В) проявляється в спроможності державної влади впливати на поведінку та діяльність людей, підкоряти їх собі з метою управління суспільними справами.
  9. Визначення складу приміщень у готелі
  10. Визначити зв’язок хімічного складу і структурної організації м’язів з їх функцією і пояснити послідовність біохімічних процесів у м’язах при їх скороченні і розслабленні.

Генезис ґрунту вирішальним чином позначається на його мінералогічному, хімічному і гранулометричному складі, а отже, і на його колоїдно-хімічних властивостях, що викликає різний характер твердіння цементованих ґрунтів.

Як показали дослідження походження ґрунту вирішальним чином позначається на його хіміко-мінералогічному складі і колоїдно-хімічних властивостях. Цей вплив стає особливо великим у тому випадку, коли на процеси вивітрювання накладаються нові і складніші процеси ґрунтоутворення.

Ці процеси не тільки приносять з собою складний вплив на властивості ґрунту якісно нового фактору – життя і розпаду біологічних індивідуумів (рослин, тварин, мікроорганізмів), але також сприяють накопиченню в ґрунті або вимиванню з нього гумусових речовин, легкорозчинних і важкорозчинних з'єднань, утворенню нових мінералів, яких раніше не було в материнській породі.

Результати дослідів показують, що структурно-механічні властивості і водостійкість цементоґрунту при однакових дозуваннях цементу залежать від мінералогічного складу, властивостей цементу і особливо від генезису і пов'язаних з ним колоїдно-хімічних властивостей мінералогічного і гранулометричного складу укріплюваного ґрунту. Ця залежність виявляється як при звичайному дозуванні цементу наприклад 14% і при надмірному дозуванні 25%.

При одному і тому ж типі ґрунту головними факторами, що визначають міцність цементоґрунту, є мінералогічний склад і ступінь дисперсності (тонкість помелу) цементу. При цьому у разі однакового мінералогічного складу цементу міцність цементоґрунту підвищується із збільшенням дозування цементу.

Так, наприклад, для більшості досліджених зразків цементоґрунту найбільш високі показники міцності були одержані при використанні алітового портландцементу, а найнижчі - при алюмінатному портландцементі грубого помелу.

Для гумусового горизонту вилуженого чорнозему міцність при стиску складає при добавці 14% алітового портландцементу 2,3 МПа, а при добавці 14% алюмінатного цементу з питомою поверхнею – 1,3 МПа. В цьому випадку міцність цементоґрунту знижується за рахунок впливу властивостей цементу на 41%.

Якщо ж порівняти міцність при добавці однакових по мінералогічному складу цементів і для різних ґрунтів, то картина буде наступною.

При добавці до карбонатної глини алітового портландцементу міцність при стиску складає 11,7 МПа, а для гумусового горизонту чорнозему, міцність при стиску при тій же добавці алітового цементу рівна лише 2,3МПа. Таким чином, падіння міцності, що викликається зміною властивостей ґрунту, складає 81%.




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 51 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав