Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Індивідуальна робота студента – 2 години

Читайте также:
  1. II раздел. Задания этого раздела выполняются студентами самостоятельно письменно или устно (в записи на электронном носителе).
  2. II раздел. Задания этого раздела выполняются студентами самостоятельно письменно или устно (в записи на электронном носителе).
  3. III. Индивидуальное задание студента на практику
  4. III.2. Конкретные цели самоподготовки студента к практическому занятию по теме.
  5. V. Порядок назначения повышенной государственной академической стипендии студентам
  6. VІ. Самоконтроль подготовки студента к практическому занятию
  7. X. Робота самодіяльних організацій засуджених.
  8. XV. Аналітична робота.
  9. Балльно-рейтинговая система оценки освоения дисциплины студентами
  10. В каждой контрольной работе должен быть заметен личный вклад студента. Не забывайте делать выводы в конце ответа на каждый вопрос, указывайте свое личное отношение к проблеме.

Складання схем по питаннях теми, складання тестових завдань по питаннях теми, вирішення ситуаційних задач, реферування статей, створення презентації по окремим проблемним питанням теми або по всім питанням теми.

На вибір студента(курсанта) написання ессе на теми:

«Заходи адміністративного примусу, що що застосовуються в діяльності підрозділів ДПІ Міндоходів: процедура застосування та її вдосконалення».

«Види заходів адміністративного примусу, що застосовуються в діяльності митних органів:: процедура застосування та її вдосконалення»

При написанні ессе студент може бути звільнений від виконання індивідуальних робіт по іншим темам, а бали передбачені за такі види робіт – можуть йому зараховані за виконання даного ессе.

 

Тема № 7. Адміністративно-правові режими

Питання для самостійного опрацювання

 

1. Поняття адміністративно-правових режимів.

2. Структура адміністративно-правового режиму.

3. Поняття та ознаки спеціальних адміністративно-правових режимів. Види спеціальних адміністративно-правових режимів.

4. Режим надзвичайного стану.

5. Правовий режим зони надзвичайної екологічної ситуації.

6. Режим військового стану.

7. Режим державної таємниці.

Правовий режим - це офіційно встановлений особливий порядок правового регулювання, що відображає сукупність юридичних і організаційних засобів, які використовуються для закріплення соціально-правового стану об'єктів впливу і спрямований на забезпечення їх сталого функціонування.

Структура правого режиму включає такі елементи як:

1. Носій режиму

2. Режимні правові засоби

3. Режимні правила

4. Правові статусу суб’єктів режимного регулювання

5. Система організаційно-юридичних гарантій.

В якості носія режиму виступають певні території (режим виключної економічної зони), правові утворення та інститути (режим законодавства, режим галузі права), організації (режим атомної електростанції, військового об'єкта, пенітенціарої установи), соціальні та природно-техногенні процеси (режими праці та відпочинку, надзвичайної ситуації), предмети матеріального світу (режими майна, природних ресурсів, документів), адміністративна діяльність (режим секретності, митні режими).

Режимними правовими засобами є нормативні приписи, акти реалізації прав і обов'язків суб'єктів, правозастосовні акти, заходи заохочення і примусу, юридичні санкції, методи і прийоми адміністративної діяльності. Кожен правовий режим залежно від цілей і завдань регулювання володіє адекватним набором правових засобів.

Режимні правила є особливими поєднаннями правових засобів, що створюють нормативну модель поведінки і регламентують порядок користування суб'єктивними правами, повноваженнями, обов'язками, обмеженнями. Режимні правила є серцевиною, ядром будь-якого режиму, забезпечуючи відповідність діяльності учасників правовідносин оголошеним цілям і статусу носія режиму.

Суб'єктами, або учасниками, правових режимів є фізичні та юридичні особи, пов'язані з носієм режиму (проживають на режимній території, особи, які працюють з режимними документами або на режимному об'єкті) і зобов'язані дотримуватися встановлених правил. В якості спеціального суб'єкта виступають органи публічної адміністрації та їх посадові особи, які забезпечують дотримання встановлених правил. Правовий статус суб'єктів, що беруть участь у виконанні режимних вимог, - найважливіший елемент режиму. За його обсягом, ступенем самостійності, характеру додаткових прав і обов'язків можна судити про режим в цілому, його галузевої приналежності.

Система організаційно-юридичних гарантій - складова частина правового режиму. Вона відповідає за стійкість режимних правил, їх фактичне виконання, усунення можливих порушень. В дану систему можуть входити: органи і посадові особи, наділені повноваженнями по забезпеченню і підтримці режиму, сукупність юридичних санкцій за порушення вимог режиму, інші заходи захисту, організаційні заходи, пов'язані з встановленням режиму, інформаційно-технічні засоби.

Адміністративно-правовий режим - це офіційно встановлений особливий порядок правового регулювання, який включає сукупність специфічних, заснованих на імперативному методі правового регулювання юридичних і організаційних засобів, які спрямовані на забезпечення публічного адміністрування в різних сферах суспільного життя.

Так, до адміністративно-правових режимів відносяться режим ліцензування, митні режими, податкові режими та інше.

Спеціальні адміністративно-правові режими є встановленою в законодавчому порядку сукупністю правил діяльності, дій або поведінки громадян та юридичних осіб під час забезпечення і підтримання суверенітету й оборони держави, в інтересах безпеки й охорони громадського порядку, спеціально створеними для цієї мети службами державного управління.

До спеціальних адміністративно-правових режимів відносяться: правовий режим надзвичайного стану, правовий режим зони надзвичайної екологічної ситуації, правовий режим воєнного стану.

Самостійно опрацювати:

1. Про правовий режим надзвичайного стану: Закон України від 16.03.2000 № 1550-III [Електронний ресурс]. / Режим доступу: zakon.rada.gov.ua/go/1550-14

2. Про зону надзвичайної екологічної ситуації: Закон України від 13 липня 2000 року № 1908-III [Електронний ресурс]. / Режим доступу: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/1908-14

3. Про правовий режим воєнного стану: Закон України від 06.04.2000 № 1647-III [Електронний ресурс]. / Режим доступу: zakon.rada.gov.ua/go/1647-14.

4. Про державну таємницю: Закон України від 21.01.1994 № 3855-XII [Електронний ресурс]. / Режим доступу: zakon.rada.gov.ua/go/3855-12




Дата добавления: 2014-11-24; просмотров: 42 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.009 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав