Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Економіка та економічна теорія.

Читайте также:
  1. Amp; Кейс 1.1. Багатополярна світова економіка?
  2. III. Релігійна теорія.
  3. Виключна економічна зона.
  4. Господарські товариства, їх економічна сутність та види
  5. Гроші як економічна категорія
  6. Державні доходи як економічна категорія.
  7. Еволюційна економіка
  8. Економіка галузей сільського господарства іспит
  9. Економіка і організація біржової торгівлі
  10. Економіка охорони здоров’я.

Перед тем, как разрешить совместный доступ к электронной копии документа Microsoft Office другим пользователям, можно использовать команду «Пометить как окончательный», чтобы сделать этот документ доступным только для чтения и защитить его от изменений. Команда находится в разделе «Office», пункт «Подготовить».

Команда «Пометить как окончательный» не является средством обеспечения безопасности. Любой пользователь, получивший электронную копию документа, помеченного как окончательный, может отредактировать этот документ, сняв с него состояние «Помечен как окончательный».

Для защиты документов от изменений другими пользователями можно использовать пароль.

При выполнении команды «Сохранить как…» в разделе «Сервис» - «Общие параметры» имеются два поля:

«Пароль для открытия» - в этой функции применяется шифрование для защиты файлов.

«Пароль для изменения» - в этой функции не используется шифрование. Она не предназначена для защиты файлов. Эта функция разработана для того, чтобы пользователь мог сотрудничать с рецензентами, которым он доверяет.

Присоединение строки подписи.

 

МЕТОДИЧНА РОЗРОБКА

Лекції

З ТЕМИ:

„Економічна теорія:

предмет, значення, функції,

методи пізнання”

Навчальний предмет: „Основи економічної теорії”

Спеціальність: 5.12010102 „Сестринська справа”

Курс: ІІ

Кількість навчальних годин: 2

Примітка дійсна на: 2014-2015 навчальний рік

______________________

______________________

______________________

 

 

Артемівськ-2014

 

Зміст лекційного матеріалу

 

П Л А Н

1. Економіка та економічна теорія.

2. Об’єкт і предмет економічної теорії.

3. Функції економічної теорії.

4. Економіка охорони здоров’я.

5. Методи дослідження економічних процесів.

6. Економічні категорії і закони.

7. Історичний процес розвитку економічної науки та її основні школи.

8. Розвиток економічної думки в Україні.

 

 

Економіка та економічна теорія.

Із проголошенням незалежності України її народ має змогу будувати власну державу, обирати модель соціально – економічного розвитку, проводити свою внутрішню та зовнішню політику.

Найважливішим завданням у боротьбі за економічний суверенітет України є формування у мільйонів її громадян інтересів та стимулів до праці, розкріпачення їх інтелектуальних, організаторських, духовних здібностей, консолідація зусиль для побудови незалежної держави.

Виконання цих завдань неможливе без усвідомлення того, що народ України стає господарем і власником своєї землі, підприємств і установ, природних ресурсів, інтелектуальної власності та інших складових національного багатства, що рівень його життя, життя майбутніх поколінь залежатиме від результатів їхньої праці, від умілого управління економікою тощо, від формування нового національного економічного мислення. Найважливіша роль у формуванні цього мислення належить економічній теорії.

Економіка – це сукупність суспільного виробництва, розподілу, обміну та споживання благ, а також виробничих відносин, які виникають між людьми у цих процесах. Економіка створює життєві блага (їжу, одяг, тощо) – найголовнішу умову існування кожної людини. В процесі економічної діяльності розвивається людська особистість (фізичні і розумові здібності). Економіка – це система економічних наук, яких налічується близько 50 (економіка промисловості, економіка с/господарства, економіка праці, економіка будівництва, економіка освіти тощо). А економічна теорія являє собою теоретичну основу цих наук.

Економічна наука досліджує, як необхідно організувати виробництво, обмін та розподіл створених товарів та послуг. Критерієм економіки є її здатність задовольняти потреби людей за наявних, обмежених виробничих ресурсів. Зміст науки економічна теорія багатоаспектний. Об’єктом її є економіка на мікро-, макро-, і глобальному рівнях.

Мікроекономіка – досліджує відокремлені економічні одиниці (виробництво та ціни конкретного товару, попит та пропозиції, прибутки та витрати окремих підприємств, конкуренцію і т.ін.)

Макроекономіка – вивчає економіку держави в цілому (об’єми національного виробництва, проблеми зайнятості та безробіття, рівень цін та інфляцію, роль держави в економічному житті суспільства і т.ін.).

 

 




Дата добавления: 2014-11-24; просмотров: 53 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав