Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Модуль 2 Правові системи держав романо-германської правової сім’ї

Читайте также:
  1. GPS-системи
  2. II модуль
  3. II МОДУЛЬ
  4. n Сообщение об ошибках собираются в таблице ERROR_TABLE и передаются в функциональный модуль.
  5. VII. Перелік питань для підготовки студентів до підсумкових модульних контролей
  6. VII.Модульное программирование.
  7. Авторське право. Елементи правовідношення.
  8. Адаптація законодавства України до законодавства ЄС - один із важливих інструментів створення в Україні нової правової системи та громадянського суспільства
  9. Адаптація інституту державної служби до законодавства ЄС
  10. Адаптація нервово-м’язової системи до аеробних навантажень

Тема 8 Правові системи держав південно-європейської підгрупи (12 год.)

Поняття, кордони та особливості держав південно-європейської підгрупи романо-германської правової сім’ї. Історичні, політичні, соціальні та правові передумови утворення підгрупи. Перспективи зміни кордонів підгрупи. Особливості розвитку права в державах підгрупи.

Тема 9 Правові системи держав західно-європейської підгрупи (12 год.)

Поняття та причини появи держав західно-європейської підгрупи. Перелік та особливості держав західно-європейської підгрупи сьогодення. Перехідні та проміжні держави. Особливості правового регулювання. Вплив глобалізацій них процесів на право держав західно-європейської підгрупи.

Тема 10 Правові системи держав східно-європейської підгрупи (12 год.)

Поняття, кордони та особливості групи держав східно-європейської підгрупи. Історичні, політичні, соціальні та правові передумови утворення групи. Перспективи зміни кордонів групи. Держави східно-європейської підгрупи відповідно до ознак релігійності та західно-європейського впливу. Особливості розвитку права в державах східно-європейської підгрупи. Вплив глобалізацій них процесів на право держав групи.

Тема 11 Правові системи держав Латинської та Центральної Америки (12 год.)

Поняття, кордони та особливості групи держав Латинської та Центральної Америки. Особливості еволюції права в державах групи. Історичні тенденції розвитку права та вплив колонізаційної політики держав-колонізаторів ХVII - ХІХ ст. Вплив соціалістичної правової сім’ї. Особливості сучасного регулювання правовідносин в державах групи відповідно до основних принципів романо-германської правової сім’ї. Вплив міжнародного права та світових тенденцій на розвиток окремих правових інститутів. Дискусія щодо виділення окремої правової сім’ї Латиноамериканських держав.

Тема 12 Правові системи держав інших традицій, що зазнали значного впливу романо-германської правової сім’ї (12 год.)

Поняття, передумови та історія початку впливу романо-германської правової сім’ї на держави інших сімей. Історичні тенденції в розвитку внутрішнього національного права держав, що зазнали вплив. Способи та види впливу права романо-германської правової сім’ї на правові системи держав групи. Перспективи правового розвитку групи.

Тема 13 Правові системи держав спірних, змішаних та перехідних правових систем. (12 год.)

Поняття спірних, змішаних та перехідних правових систем та їхні характерні риси й особливості. Причини появи на правовій карті світу держав спірних, змішаних та перехідних правових систем. Можливі поділи зазначених держав на підгрупи. Вплив права романо-германської правової сім’ї на правові системи держав підгрупи. Перспективи розвитку права в державах спірних, змішаних та перехідних правових систем.





Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 18 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав