Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Обґрунтування вибору матеріалів для виготовлення моделей

Читайте также:
  1. A. можливість вибору контрагента. Верно
  2. База моделей.
  3. Вибір та обґрунтування вибору моделей
  4. Виды факторных моделей и методы факторного моделирования
  5. Відкриття матеріалів досудового розслідування іншій стороні здійснюється слідчим у порядку, передбаченому цим Кодексом.
  6. Вопрос 1.16 Анализ основных моделей местного самоуправления в развитых демократиях.
  7. Данный подход обеспечивает разработку и введение моделей слов и предложений, наглядно демонстрирующих «устройство» слова, взаимосвязь его значения и звучания.
  8. Екологічне обґрунтування модернізації.
  9. Здатність речовин і матеріалів до загорання
  10. Использование матричных моделей при оценке возможностей предприятия

 

Перед виготовленням будь-якого виробу необхідно продумати усі види обробки та які необхідні матеріали для виготовлення виробу. Матеріали для одягу дуже різноманітні за технологією виготовлення, волокнистим складом, структурними характеристиками, оздобленням та призначенням.

До вибору тканини необхідно відноситися досить уважно, як і до вибору моделі, тому що далеко не кожна тканина підходить за фактурою, кольором, призначенням.

Для виготовлення пальто використовують в цьому сезоні напівовняні тканини, актуальним є тканини темних кольорів та відтінків.

За призначенням ці тканини поділяються на тканини для літніх, демісезонних та зимових виробів.

Для пошиття моделей пальто жіночого обрано напіввовняну тканину.

Головні критерії цієї тканин є приємний зовнішній вигляд, добрі теплозахисні властивості, велику зносостійкість та формостійкість з міцним фарбуванням. За колористичним забарвленням, фактурою та оформленням тканини, вони повинні відповідати напрямку сучасної моди.

Ці тканини виготовляють практично всіма видами ткацьких переплетень, з різним оздобленням та різноманітним забарвленням.

Данна модель пропонується виготовити з напіввовняної тканини – кашемір. Це найбільш товсті, щільні, масивні пальтові тканини. Колористичне забарвлення жіночих кашемірів дуже різноманітне, їх частіше виготовляють гладко фарбованими.

Кашемір має високі теплозахисні властивості, високу вітростійкість (завдяки високій щільності), при пошиві особливих труднощів не викликає, але важко піддаються зпрасуванню, тому при виготовленні виробів з цієї тканини необхідно приділяти велику увагу вибору обладнання для теплової обробки вузлів виробів.

Для пошиву будь-яких жакетів та пальто використовують підкладкові матеріали. Підкладкові матеріали поліпшують зовнішній вигляд швейного виробу, забезпечують добру його посадку на фігурі, надають виробу більш високу зносостійкість та кращі експлуатаційні якості.

Для виготовлення підкладки в одязі різного призначення використовують шовкові, напівшовкові та бавовняні тканини або тонкий гладкий синтетичний трикотаж. Ці тканини одношарові з полотняним переплетенням.

Підкладкові матеріали повинні мати міцне фарбування, невисоку масу, низьку усадку, підвищену зносостійкість та добрі показники гігієнічних властивостей.

Для данних моделей було обрано підкладкові матеріали з шовкової синтетичної тканини з капрону й віскози, що забезпечують необхідні умови для якісного пошиву даного асортименту.

Прокладкові неткані матеріали використовують при виготовлення верхнього одягу для надання необхідної форми та жорсткості окремим деталям швейного виробу та запобігання від розтягу в процесі експлуатації одягу.

Для прокладок в одязі використовують тканини та неткані матеріали з різними способами виготовлення. Більшість з цих матеріалів випускають з клейовим регулярним покриттям, як того вимагає сучасна технологія швейного виробництва.

Прокладкові матеріали повинні бути малорозтяжними, пластичними, міцними, мати достатню жорсткість, але не бути грубими. За основним структурним показником та технологічною властивістю вони повинні відповідати матеріалу верху.

Для надання форми запропонованих моделей пальто було обрано матеріал – дублерин. Дублерини знаходять широке використання при виготовленні різноманітного асортименту швейних виробів з сучасних текстильних матеріалів, їх випускають з клейовим покриттям і виробляють різними за волокнистим складом, структурою, оздобленням та забарвленням. Виробляють їх переважно полотняним переплетенням, різними за товщиною. Використовують такі матеріали при виготовленні швейних виробів за технологією фронтального дублювання деталей.

Для оздоблення цих моделей виробів використовується фурнітура. До фурнітури відносяться ґудзики, гачки, петлі, пряжки, кнопки та застібки. Ґудзики використовуються для застібання та оздоблення виробів. Асортимент ґудзиків дуже різноманітний. Ґудзики бувають різними за призначенням, матеріалом, зовнішнім виглядом, за способом кріплення та способом оздоблення. Для пальто було обрано пластмасові ґудзики, бо вони міцні, яскраві, стійкі до хімічних реагентів та вологи, мають добру зносостійкість. Ґудзики обрано під колір основного матеріалу з яскравим оздобленням, діаметромом 3 см.

Усі вибрані матеріали найбільш підходять для виготовлення пальто та дають певну якість і товарного вигляду виробу.


Таблиця 2 Технічна характеристика тканини

Назва тканини, призначення, зразок Артикул Стандарт або ТУ Ширина тканини з пругом,см Волокнистий склад,%     Поверхнева щільність, г/м2 Фактична щільність, кількість ниток на 100 мм, од Вид оздоблення Вид колористичного забарвлення Переплетення Примітка
основи утка По основі По утку
Тканина пальтова напіввовняна «кашемір» ПРИКЛЕІТИ ЗРАЗОК 451706“С” ДСТУ 4291-2004 140 см Вовна-40% Лавсан-60% Вовна-40% Лавсан-60%       Гладко фарбована Темно синій Складне двошарове  
Підкладкова тканина ПРИКЛЕІТИ ЗРАЗОК 32382“С” ДСТУ 20272-2002 140 см     Капрон-80% Віскоза-20%         Капрон -80% Віскоза-20%           Гладко фарбована Чорна Полотняне    

Таблиця 3 Характеристика нетканих прокладковихматеріалів

Назва прокладкового матеріалу, зразок Артикул Ширина, см Поверхнева щільність, г/м Волокнистий склад, % Призначення
Дублерин ПРИКЛЕІТИ ЗРАЗОК         90±3     100(±6)     40%- поліамід60%- поліестер Прокладка в горловину низ рукава, низу виробу,центральні та бічні частини пілочки

 

Таблиця 4 Технічна характеристика швейних ниток




Дата добавления: 2015-02-22; просмотров: 317 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав