Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Вихідні дані для проектування

Читайте также:
  1. Вихідні дані для задачі 4
  2. Вихідні дані для задачі 7
  3. Завдання на проектування;
  4. Зміст проектів. Стадії проектування
  5. Методичні рекомендації до розробки презентації як форми навчально-наукового проектування
  6. Основні проблеми, ідеї та представники схоластики зрілого Середньовіччя; вихідні ідеї "томізму".
  7. Стаття 21. Додержання вимог щодо охорони праці під час проектування, будівництва (виготовлення) та реконструкції підприємств, об'єктів і засобів виробництва

 

Основними вихідними даними для проектування станцій і вузлів є вагонопотоки.

Вагонопотоки на підходах до станції (вузлу) розраховуються і представляються у вигляді таблиці. Розрізняють:

- транзитні вагонопотоки, що проходять через станцію (вузол) без переробки і з переробкою;

- місцеві вагонопотоки, що переробляються, які надходять на під'їзні колії, що примикають до вузла, і безпосередньо на сортувальну станцію (за винятком маршрутних надходжень на великі підприємства).

Окремо розраховуються розміри руху пасажирських поїздів по роду пасажиропотікоків (дальніх, місцевих, приміських).

Для визначення розмірів руху на підходах до вузла і місцевої роботи встановлюються тип магістральних і маневрових локомотивів, рід рухомого складу, а також розрахункові ухили на підходах до станції (вузла). Економічні дані розробляють на 5-й і 10-й роки експлуатації, а для великих станцій і вузлів на 15- 20 років. Сюди входять дані про розміри місцевої роботи станції (чи вузла) по навантаженню-вивантаженню вантажів і відправленню пасажирів, а також транзитних пасажирських і вантажних перевезень.

Число вагонів визначається по напрямках підходів окремо для транзитного і місцевого вантажних потоків. Знаючи розрахункову масу поїздів, середньозважене навантаження вагона брутто і ввівши коефіцієнт використання розрахункової вагової норми, визначають кількість вагонів у складі, а потім, виходячи з числа прибуваючих вагонів і вагонів, що відправляються, по напрямках, знаходять розміри вантажного руху на підходах до станції (вузлу). У розрахунках вагонообігу і числа вантажних поїздів враховують також проходження порожніх вагонів.

За результатами техніко-економічних вишукувань, розмірам руху на розрахунковий термін експлуатації, техніко-економічними порівняннями визначається оптимальний варіант будівництва чи реконструкції роздільних пунктів. При цьому враховується нерівномірність перевезень, зв'язана з закриттям навігації на водяних шляхах, сезонністю перевезень сільськогосподарських вантажів і ін.

Коефіцієнт нерівномірності перевезень

де Nmax – найбільший місячний вантажопотік, тис. т;

N – середньомісячний вантажопотік, тис. т.

В орієнтованих розрахунках значення a приймається рівним 1,15-1,2.

Паралельно з техніко-економічними вишукуваннями виконують технічні вишукування по топографічній зйомці площадки будівництва, масштабній зйомці плану існуючої станції з прилягаючою територією, інженерно-геологічне обстеження.

Матеріали топографічного й інженерно-геологічного обстеження дозволяють оцінити рельєф місцевості, ґрунт, літологічну будову існуючих насипів, наявність і характер ґрунтових вод, вододіли, можливість використання місцевого ґрунту для насипів і т.д.

Обстеження колійного розвитку і технічного оснащення існуючої станції дозволяє встановити ступінь придатності їхнього використання при реконструкції, фізичний і моральний знос використовуваних споруд і т.д. Перед розробкою проекту розвитку станції чи вузла необхідно зібрати також матеріали по плануванню міста, розміщенню промислових підприємств, а також основні дані по інших видах транспорту.

Натурне обстеження місцевості чи існуючої станції, ретельне ознайомлення з технологією її роботи дозволяє виявити «вузькі» місця і визначити шляху їхньої ліквідації.

Перебудову станції необхідно починати тоді, коли ще є резерв пропускної і перероблювальної спроможності, а закінчувати перебудову слід не пізніше вичерпання наявної перероблювальної спроможності станції.

Звичайно розвиток станцій і вузлів здійснюють поступово в дві чи кілька черг відповідно до росту розмірів роботи.

При перебудові, незважаючи на індивідуальність проектування кожної станції (вузла), обумовлену їхнім функціональним призначенням, економіко-географічними умовами і місцевими особливостями, необхідно забезпечувати ряд загальних вимог: максимальне використання діючих пристроїв і споруд, економічність будівництва й експлуатації, забезпечення найкращого обслуговування пасажирів, необхідної пропускної і перероблювальної спроможності, безпеки руху, обороноздатності й умов планування міст.




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 45 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав