Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Зміст проектів. Стадії проектування

Читайте также:
  1. Банківська система: зміст, рівні, функції
  2. В) Зміст уроку ІМ
  3. Визначення профілю та обсягу діяльності підприємства за статутом, характером і змістом його роботи
  4. Вимоги до змісту і оформлення документів
  5. Вихідні дані для проектування
  6. Диференційна рента: зміст, причини виникнення, механізм утворення
  7. До змістових структурних компонентів педагогічної етики належать моральна свідомість, моральна діяльність і моральні відносини.
  8. Доходи і прибуток фірми: зміст, види, ф-ції
  9. Еволюція психіки. Концепція Леонтьєва - Фабрі. Стадії розвитку психіки.
  10. Економічний зміст валютних операцій, їх види та класифікація

Лекція № 18. Основи проектування залізничних станцій і вузлів

 

При проектуванні станцій і вузлів розв’язуються задачі по розробці комплексного проекту будівництва нової станції чи реконструкції існуючих станцій і вузлів.

В проекті розглядаються наступні елементи: колійний розвиток, локомотивне, вагонне, вантажне, пасажирське господарство, пристрої СЦБ, господарства електропостачання, водопостачання й ін.

У проекті знаходять висвітлення організація руху на прилягаючих напрямках, екіпірування і ремонт локомотивів, технічне обслуговування вагонів, вантажно-розвантажувальні роботи, охорона праці.

Нові залізничні станції і вузли та ті, що перебудовуються, проектують відповідно до необхідної пропускної і перероблювальної спроможності на розрахункові терміни з урахуванням перспективи їхнього розвитку. При цьому враховують технічну оснащеність лінії, а також рельєф місцевості, щільність забудови на станції і навколо її, взаємозв'язок з іншими видами транспорту.

Для прийняття найбільш економічного рішення розробляють кілька варіантів будівництва (перебудови) станції чи вузла з урахуванням мінімальних експлуатаційних витрат, дотримання норм і правил будівництва, охорони навколишнього середовища. При цьому кожен варіант повинний відповідати прогресивній технології роботи станції (вузла).

Проектування станцій і вузлів має наступні стадії:

1) генеральні схеми будівництва (реконструкції) станції чи вузла;

2) проект будівництва (реконструкції) станції чи вузла;

3) робоча документація на будівництво (реконструкцію) станції чи вузла.

Кожна з зазначених стадій проектування містить основні частини проекту:

1) пояснювальну записку з розрахунковим даними, описом і обґрунтуванням прийнятих рішень;

2) креслення, що характеризують прийняті рішення.

У генеральних схемах (у масштабах 1:5000, 1:10 000, 1:25 000) приводяться загальні рішення схем станції чи вузла з нанесенням взаємного розміщення залізничних пристроїв і прилягаючої забудови. У складі проектів будівництва (реконструкції) станції чи вузла розробляється в більш докладному масштабі (1:500, 1:1000, 1:2000) план станції чи вузла, а також окремих її елементів і споруд. У робочій документації, крім масштабних креслень загальних пристроїв і господарств, розробляються в більш великому масштабі деталіровочні креслення окремих елементів кожного пристрою.

Проектування станцій і вузлів виконується на підставі завдань у наступному порядку:

1) визначення вихідних даних для проектування;

2) розробка немасштабних схем декількох варіантів будівництва нових чи перебудовуємих залізничних станцій чи вузлів;

3) порівняння варіантів і визначення явних переваг кожного з них;

4) вибір для подальшого докладного проектування двох-трьох варіантів;

5) розрахунок потужності основних технічних пристроїв, кількості колій у кожному парку, вантажно-розвантажувальних фронтів, пристроїв локомотивного господарства, шляхопроводних розв'язок, пристроїв енергопостачання й електрифікації й ін. по кожному з залишених варіантів;

6) розробка масштабних планів по варіантах станції чи вузла з нанесенням пристроїв;

7) підрахунок обсягів робіт з кожного виду пристроїв;

8) визначення капітальних вкладень і експлуатаційних витрат по кожному з порівнюваних варіантів;

9) вибір оптимального варіанта шляхом техніко-економічних розрахунків по приведених витратах чи строку окупності;

10)розробка проектної документації по кожному виді господарств по прийнятому варіанті;

11)перевірка експертизою правильності прийнятих проектувальниками рішень і кошторисної вартості;

12)затвердження проекту;

13)розробка робочої документації і включення об'єкта в план будівництва.

Розробка проектно-кошторисної документації по проектуванню станцій і вузлів виконується спеціалізованими проектно-дослідницькими інститутами (Діпротранси і Залізпроекти), що відповідають за своєчасність і якість розробки проекту.

Як замовники по проектуванню станцій і вузлів виступають підрозділи Укрзалізниці (Головне управління перевезень, Управління залізниць), а також інші міністерства і відомства при проектуванні об'єктів промислового залізничного транспорту.

Замовник розробляє, затверджує і видає завдання на проектування з основними вимогами і вихідними даними, розглядає і затверджує розроблену проектно-кошторисну документацію, фінансує розробку проекту і будівництво об'єкта.

У процесі будівництва під керівництвом головного інженера проекту (ГІПа) здійснюється авторський нагляд за дотриманням прийнятих у проекті рішень і якістю будівельних робіт. Завдання на розробку проектів видає Укрзалiзниця, а по невеликих об'єктах - начальник залізниці.

Проектування нових і реконструкцію існуючих станцій і вузлів ведуть у дві стадії: проект і робоча документація. Для об'єктів, будівництво яких передбачається здійснювати по типових проектах, а також для нескладних об'єктів обидві стадії сполучаються в одну - технорабочий проект.

До складу проекту розвитку вузла (станції) входять:

1) креслення схеми вузла в масштабі 1:10000 чи 1:5000, плани станцій у масштабі 1:2000, плани розв'язок підходів у масштабі 1:2000 чи 1:5000;

2) подовжні профілі головних колій;

3) креслення споруд і пристроїв, що необхідні для обґрунтування проектних рішень і визначення кошторисної вартості;

4) пояснювальна записка, що включає: характеристику наявних пристроїв вузла (станції) і їхніх недоліків, економічні дані, розрахунки розмірів роботи і необхідної потужності пристроїв, короткий виклад проектних рішень, техніко-економічні показники проекту; проект організації будівництва і кошторис.

Будівництво ведуть по робочій документації, яку складають на основі затвердженого проекту для всього комплексу проектованих пристроїв із прив'язкою типових проектів до місцевих умов. При робочому проектуванні складаються відомості обсягів будівельних і монтажних робіт і кошториси по окремих об'єктах і видам робіт.

Проекти спорудження нових і розвитку існуючих станцій складають і здійснюють комплексно по усіх видах залізничного господарства.

Проекти станцій і вузлів і окремих споруд повинні передбачати широку індустріалізацію будівництва на базі сучасних засобів комплексної механізації й автоматизації будівельного виробництва.




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 46 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.009 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав