Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Граничні умови

Читайте также:
  1. В яких документах можуть бути викладені умови праці?
  2. Г) небезпечні умови праці.
  3. Гарантії права працівників на охорону праці під час роботи, пільги і компенсації за важкі та шкідливі умови праці
  4. Граничні норми підіймання і переміщення вантажів підлітками під час короткочасної та тривалої роботи
  5. За якими методиками оцінюють умови праці на підприємстві
  6. За якими методиками оцінюються умови праці на підприємстві?
  7. Історичні передумови виникнення та розвитку охорони праці
  8. Класифікація факторів що впливають на умови праці.
  9. Метеорологічні умови

На розривній границі двох середовищ граничні умови для напруженості магнітного поля записуються у вигляді

,

де - вектор нормалі до поверхні, а - густина поверхневого струму.

Якщо на границі струму немає, то гранична умова спрощується до вимоги рівності тангенціальних складових напруженості магнітного поля

Ht1 = Ht2

Нормальна складова вектора напруженості магнітного поля має розрив, який визначається різницею магнітних проникностей двох середовищ. Для знаходження величини розриву потрібно врахувати неперервність нормальної складової вектора магнітної індукції.

Магнітне поле - складова електромагнітного поля, яка створюється змінним у часі електричним полем, рухомими електричними зарядами або спінами заряджених частинок. Магнітне поле спричиняє силову дію на рухомі електричні заряди. Нерухомі електричні заряди з магнітним полем не взаємодіють, але елементарні частинки з ненульовим спіном, які мають власний магнітний момент, є джерелом магнітного поля і магнітне поле спричиняє на них силову дію, навіть якщо вони перебувають у стані спокою.

Магнітне поле утворюється, наприклад, у просторі довкола провідника, по якому тече струм або довкола постійного магніту.

Магнітне поле є векторним полем, тобто з кожною точкою простору пов'язаний вектор магнітної індукції який характеризує величину B і напрям магнітого поля у цій точці і може мінятися з плином часу. Поряд з вектором електромагнітної індукції B, магнітне поле також описується вектором напруженості H.

У вакуумі ці вектори пропорційні між собою:B= k H, де k - константа, що залежить від вибору системи одиниць. В системі СІ, k = μ0 - так званій магнітній проникності вакууму. Деякі системи одиниць, наприклад СГСГ, побудовані так, щоб вектори індукції та напруженості магнітного поля тотожно дорівнювали один одному:k=1.

Однак у середовищі ці вектори є різними: вектор напруженості H описує лише магнітне поле створене рухомими зарядами (струмами) ігноруючи поле створене середовищем, тоді як вектор індукції B враховує ще й вплив середовища:

де M - вектор намагніченості середовища.

19. Магнітне поле в речовині. Теорема Гауса для вектора манітної індукціїB.

Теорема Гаусса для магнитной индукции

Поток вектора магнитной индукции через любую замкнутую поверхность равен нулю:

Это эквивалентно тому, что в природе не существует «магнитных зарядов» (монополей), которые создавали бы магнитное поле, как электрические заряды создают электрическое поле. Иными словами, теорема Гаусса для магнитной индукции показывает, что магнитное поле является вихревым.

27. Умови виникнення-загасаючих коливань в коливальному контурі. Характеристики ступеня загасання коливань, Аперіодичний процес. Добротність контуру

Затухаючі коливання - коливання, енергія яких зменшується з енергія яких зменшується з часом.

У реальних коливальних контурах завжди є втрати електромагнітної енергії, головно через наявність опору R ¹ 0 і виділення на ньому джоулевого тепла за рахунок енергії коливань. Тому максимальні значення напруги на конденсаторі та струму в котушці невпинно зменшуються, і коливання є загасаючими. Величина δ називається логаріфмічним декрементом загасання коливання і звичайно є основною характеристикою загасання коливань.

добротність контура і Q - є добротність контуру і вона показує у скільки разів напруга на конденсаторі при резонансі може перевищити прикладену напругу

28. Вимушені коливання в коливальному контурі, Амплітуда і фаза вимушених коливань. Випадок резонансу.

Рівняння вимушених коливань у контурі, що виникають внаслідок дії періодичного джерела струму має вигляд (1) з частинним розв'язком Загальний розв’язок рівняння вимушених коливань є сумою загального розв'язку однорідного рівняння та знайденого частинного розв'язку.

Амплітуда коливань знаходиться стандартним розв'язком рівняння (1) і дорівнює фаза вимушених коливань: резонансна частота:

29. Електромагнітна хвиля в однорідному середовищі. Хвильове
рівняння.

Електромагнітна хвиля- це процес розповсюдження електромагнітної взаємодії в просторі.

поширення електромагнітної хвилі у речовині визначається за формулою швидкість поширення електромагнітної хвилі в середовищі залежить від електричних і магнітних властивостей цього середовища.

Хвильове́ рівня́ння — рівняння, яке описує розповсюдження хвиль у просторі.

де u — невідома функція, яка описує хвилю, x — просторова координата, t — час, s — фазова швидкість поширення хвилі.

Загальний розв'язок хвильового рівняння

30. Енергія електромагнітного поля. Імпульс електромагнітного поля.

Енергія електромагнітного поля Імпульс електромагнітного поля (якась з цих 2-х)

31.Випромінювання диполя.

Дипольне випромінювання - випромінювання електромагнітних хвиль диполем, величина якого змінюється з часом. Можна показати, що миттєва потужність випромінювання диполя з дипольним моментом р=ql дорівнює Якщо величина диполя змінюється з часом гармонічно з частотою w та амплітудою то потужність випромінювання буде дорівнювати

 

 




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 41 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав