Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Організаційно – технічні заходи

Читайте также:
  1. A. організаційно-правовою побудовою підприємства; Верно
  2. Quot;Заходи безпеки під час експлуатації електроприладів.
  3. А) організаційно-розпорядницьких методів
  4. Виробничий пил і його дія на органанізм людини. Заходи захисту від пилу, газів і парів.
  5. Вібрація як чинник виробничого середовища у галузі. Характеристика основних параметрів вібрації. Дія вібрації на організм людини. Заходи та засоби захисту від вібрації.
  6. Етап 2. Формування механізму управління і загальноорганізаційного забезпечення.
  7. Загальні заходи та засоби нормалізації параметрів мікроклімату
  8. Загальні заходи та засоби нормалізації параметрів мікроклімату.
  9. Загальні заходи та засоби регулювання параметрів мікроклімату.
  10. Загальні заходи та засоби регулювання параметрів мікроклімату.

Організаційно – технічні заходи передбачають насамперед опис робочого місця, а саме санітарно-гігієнічні вимоги до параметрів робочого місця, розміщання обладнання тощо.

Робоче місце — це зона трудових дій працівника, обладнана для виконання певних операцій виробничого процесу, де взаємодіють три головні елементи праці — предмет, засоби і суб’єкт праці. На одному робочому місці можуть працювати два або кілька працівників, які виконують спільне завдання [1,c.65].

На робочому місці розташований персональний комп’ютер. Конструкція робочого місця користувача ПК забезпечує підтримання оптимальної робочої пози з такими ергономічними характеристиками:

· ступні ніг — на підлозі або на підставці для ніг;

· стегна — в горизонтальній площині;

· передпліччя — вертикально;

· лікті — під кутом 70–90° до вертикальної площини;

· зап’ястя зігнуті під кутом не більше 20° відносно горизонтальної площини;

· нахил голови — 15–20° відносно вертикальної площини [1,c.68]

Робоче сидіння користувача ПК має підйомно-поворотним, таким, що регулюється за висотою, кутом нахилу сидіння та спинки, за відстанню спинки до переднього краю сидіння, висотою підлокітників. Монітор та клавіатура розташовані на відстані 600 мм від очей користувача.

Також тут слід розглянути санітарно-гігієнічні вимоги до умов праці, а саме відповідність нормативам рівня шуму, вібрації. Шум часто є причиною зниження рівня працездатності, підвищення рівня загальної та професійної захворюваності, частоти виробничих травм. Шум як стрес-чинник є загально біологічним подразником, який негативно впливає на всі органи і системи організму. У разі тривалого систематичного впливу шуму може виникнути патологія з переважним ураженням слуху, центральної нервової і серцево-судинної систем. Рівень шуму, що супроводжує роботу користувачів персональних комп’ютерів (зумовлений як роботою системних блоків, клавіатури, так і друкуванням на принтерах, а також зовнішніми чинниками), коливається у межах 50–65 дБА. Шум такої інтенсивності є прийнятним для виконання творчої діяльності [2,c.79].

Заходи особистої гігієни на робочому місці також є важливими. Розпорядок роботи цих приміщень передбачає щоденне вологе прибирання, утримання у чистоті робочого місця, наявність на робочому місці тільки необхідних для роботи засобів. На робочому місці необхідно дотримуватись вимог правил внутрішнього розпорядку, зокрема, заборонено приймати їжу, пити, курити та інше.

Також у цьому параграфі потрібно заходи безпеки під час виконання дипломної роботи. Вони є однаковими для всіх приміщень і передбачають:

· правильну організацію робочого місця та дотримання режимів праці та відпочинку;

· дотримання заходів електробезпеки;

· забезпечення раціонального освітлення;

· зниження рівня шуму та вібрації [2,c.78].

Організаційно-технічні заходи та їх додержання є дуже важливою та необхідною складовою охорони праці під час написання роботи.

 




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 28 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав