Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Заходи з пожежної безпеки

Читайте также:
  1. II. Вимога до безпеки перед початком занять
  2. III. ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС РОБОТИ
  3. III. Вимоги безпеки під час роботи.
  4. Quot;Заходи безпеки під час експлуатації електроприладів.
  5. quot;Правила санітарно-протиепідемічного режиму та техніки безпеки
  6. V. Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях.
  7. V. ВИМОГИ БЕЗПЕКИ В АВАРІЙНІЙ СИТУАЦІЇ
  8. Аналіз небезпеки підприємства
  9. Аналіз умов та безпеки праці
  10. Визначення можливих факторів небезпеки і шкідливості в готелі.

Існує перелік посад, при призначенні на які працівники зобов’язані проходити навчання й перевірку знань з питань пожежної безпеки.

Осушувально- зволожувальна система в ПСП «Дружба» знаходиться на деякій частині торф’яних грунтів. Як відомо торф – це молоде геологічне утворення, що зароджується в результаті відмирання болотної рослинності при надмірній кількості вологи і недостатньому доступі повітря,вони схильні до загоряння.

Торф'яна пожежа характеризується високою температурою в зоні горіння і сильною задимленістю. У розвитку торф'яної пожежі можна виділити три періоди. Перший, початковий - загоряння торфу - характеризується малою площею вогнища, невеликою швидкістю горіння, порівняно низькою температурою і слабкою задимленістю. Другий період - це інтенсивне горіння і, відповідно, наростання швидкості і температури горіння. Третій період відрізняється високою температурою горіння, сильної задимленістю і великою площею поширення.

Щоб обмежити поширення пожеж у населених пунктах, звести їх до мінімуму, на територіях господарських комплексів необхідно завчасно вжити відповідних пожежно-профілактичних заходів. За призначенням вони поділяються на три групи:

1) пожежно-профілактичні заходи, які зменшують імовірність виникнення пожеж. Це вогнезахисне обмазування, заміна горючих покрівель на негорючі, просочування дерев'яних конструкцій для підвищення їх вогнетривкості, застосування при будівництві вогнетривких конструкцій і матеріалів та ін.;

2) пожежно-профілактичні заходи, які запобігають загорянню і пожежам від вторинних причин: електромереж, газопроводів, побутових електроприладів;

3) пожежно-профілактичні заходи, які забезпечують успішну роботу підрозділів протипожежної служби і формувань цивільного захисту в осередку ураження. Сюди належать організація і влаштування необхідних розривів між будівлями і спорудами, водойм, під'їздів до них та ін.

Організація пожежно-профілактичних заходів покладена на місцеві органи влади, керівників і власників об'єктів.

Система вивчення правил пожежної безпеки здійснюється відповідно до «Типового положення про спеціальне навчання, інструктажі та перевірку знань з питань пожежної безпеки на підприємствах, в установах та організаціях».

Програма обов’язкового протипожежного інструктажу передбачає, що всі без винятку працівники, які приймаються на роботу, мають пройти первинний інструктаж про заходи пожежної безпеки.

Програми навчання з питань пожежної безпеки мають бути погоджені з органами Державного пожежного нагляду. Програми мають включати причини можливого виникнення пожежі, заходи їх попередження та дії працівника на випадок виникнення пожежі.

Особи, що наймаються на посади пов’язані з підвищеною пожежною небезпекою мають пройти спеціальне навчання (пожежно-технічний мінімум) за більш складною програмою ніж програма первинного інструктажу.

Контингент працівників, що має навчатися за програмою пожежно-технічного мінімуму визначається наказом керівника об’єкту.

Працівники, що зайняті на роботах з підвищеною пожежною небезпекою, мають один раз на рік проходити перевірку знань з відповідних нормативних актів пожежної безпеки. Посадові особи проходять перевірку знань періодично один раз на три роки.

Головною метою навчання є отримання персоналом відповідних знань з питань пожежної безпеки та навичок практичного діяння на випадок виникнення пожежі.

Пожежна безпека по всім питанням службової діяльності підпорядковується керівнику будівництва споруди. Забезпечення фінансуванням, обмундируванням, бойовим одягом, пожежною технікою та службовими приміщеннями виконується за рахунок об'єкта, який охороняється. Пожежна безпека на будівельному майданчику визначається насамперед розміщенням будівельних об'єктів, виробничих та підсобних підприємств з додержанням вимог пожежної безпеки. Протипожежні розриви між закритими складами, допоміжними будівлями встановлюються в залежності від ступеню вогнестійкості категорій виробництв по пожежній небезпеці і приймаються по відповідним главам СНиП. При будівництві та експлуатації складів матеріалів і речовин, які мають небезпечні якості, адміністрація будівництва повинна слідкувати за дотриманням наступних умов та основних вимог:

а) небезпечні речовини, які реагують один з одним, зберігати роздільно у відсіках по однорідності загоряння і по признакам вогнегасильних речовин;

б) забезпечувати необхідну вогнестійкість будівель;

в) дотримуватись безпечних розривів;

г) не перевищувати допустиму ємність складів;

д) склади постачати засобами пожежогасіння і в необхідних випадках обладнати захистом від впливу атмосферної електрики.

Вид,кількість і розміщення первинних засобів пожежогасіння по обєктах будівництва та на всіх механізмах відповідає нормам Правил пожежної безпеки України.

 

 

 




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 21 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав