Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

МЕТОДИКА ВИКОНАННЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ

Читайте также:
  1. V2: Организация и методика ветеринарно-санитарного осмотра туш и внутренних органов
  2. Анализ источников формирования капитала предприятия. Методика оценки стоимости капитала предприятия и оптимизации его структуры.
  3. Аналіз власного досвіду виконання подібних завдань при вивченні навчальних дисциплін та проходження практик.
  4. Базовая методика системного анализа: этапность, степень алгоритмизации, особенности применения.
  5. Бег, методика обучения бегу, виды бега.
  6. Билет 4 Методика обследования ЖКТ
  7. Быстрота и методика ее развития у детей ДВ.
  8. Вибір теми, етапи виконання та порядок захисту курсової роботи
  9. Види голосного читання, методика його формування.
  10. Види роботи згідно статистичного звіту соціального педагога

На першій половині заняття, після перевірки підготовки теоритичного завдання студенти знайомляться із загальною схемою гігієнічної оцінки тканини та методиками визначення окремих її показників, а саме: товщини, питомої ваги (щільності), пористості, теплопровідності, капілярності тканини її стійкості до лугів, кислот та органічних розчинників. Проводять санітарне дослідження зразка тканини.

Зведені результати фіксують у таблиці 1.

Таблиця 1

Результати дослідження зразка тканини

№ п/п   Показники Результати дослідження Гігієнічний висновок
1. Фізичні властивості: 1. Товщина тканини (мм) 2. Питома вага тканини (г/см3) 3. Пористість тканини (%) 4. Капілярність (мм/30 хв.) 5. Відносна теплопровідність тканини (кал/см3·с) – сухої – вологої – різниця    
2. Дослідження походження волокон тканини: – кип’ятіння з лугами – ксантопротепротеінова (з NО3) реакція – обробка ацетоном    

 

Дослідження закінчують обгрунтованням узагальненого висновку, в якому зазначаються походження та властивості тканини, указується вид (шар) одягу, для якого доцільно її використовувати.

На другій половині заняття студенти знайомляться з предметами по догляду за ротовою порожниною, проводять їх лабораторне дослідження, визначають гігієнічний індекс зубів.

Гігієнічна оІцінка лікарняного та побутового одягу

Дослідження фізичних властивостей тканини

Визначення товщини тканини проводять за допомогою мікрометра. Беруть два картонних диски та визначають їх товщину, помістивши між двома притискними штангами мікрометра. Не допускаючи надмірного зближення, притискують диски до першого клацання “тріскавки” та знімають показання зі шкали мікрометра, яка складається з двох частин: нижньої (від 0 до 25 мм) і верхньої (мітки, що показують 0,5 мм кожної поділки нижньої шкали).

Крім того на барабані мікрометра нанесена шкала, за допомогою якої здійснюють відлік десятих та сотих долей мікрометра (від 0 до 50). Цією шкалою користуються таким чином: при появі мітки на верхній шкалі мікрометра, до значення шкали на барабані мікрометра додають 0,5 мм та значення нижньої шкали. Якщо мітка верхньої шкали ще не з’явилась, то до значень показників нижньої шкали додають значення шкали, що обертається.

Після вимірювання товщини дисків, між ними розміщують зразок тканини і вимірюють його товщину разом з дисками, що розміщуються між притискними штангами мікрометра.

Для визначення товщини тканини необхідно від загальної товщини відняти товщину двох дисків.

 




Дата добавления: 2015-04-11; просмотров: 24 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

1 | 2 | 3 | <== 4 ==> | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.014 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав