Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Глава 3. ХРЕЩЕННЯ НАВЕРНЕНИХ. ПЕРША СЛУЖБА БОЖА. СТАЛЕ ПЕРЕБУВАННЯ ЄВХАРИСТІЇ В МАРІЇ

Читайте также:
  1. Билет №30.Механические св-ва металлов. Классификация сталей.
  2. Взаимодействии следователя с оперативно-розыскными и иными службами ОВД при розыске, раскрытии и расследовании преступлений
  3. Гідродинамічні дослідження свердловин на неусталеному режимі
  4. Глава 1. ВВЕДЕННЯ МАРІЇ В ЄРУСАЛИМСЬКИЙ ХРАМ
  5. Глава 1. ВИПРОБУВАННЯ ДЛЯ МАРІЇ. ІСУС У ХРАМІ
  6. Глава 1. ПЕРЕСЛІДУВАННЯ ІРОДА. БОЖА ВОЛЯ ОБ'ЯВЛЯЄТЬСЯ МАРІЇ. ЇЇ ПОДОРОЖ ДО ЕФЕСУ
  7. Глава 2. МИЛА СКРОМНІСТЬ МАРІЇ СУПРОТИ МУЖА
  8. Глава 2. ПРОПОВІДЬ АПОСТОЛІВ. ОПІКА МАРІЇ НАД НАВЕРНЕНИМИ
  9. Глава 23. Кто управляет мировыми спецслужбами
  10. Глава 3. НЕУСТАННІ МОЛИТВИ ІСУСА І МАРІЇ ЗА ЛЮДЕЙ

Після семи днів проповідання число навернених досягло п'яти тисяч. Апостоли і проповідали й вели дискусії з фарисеями чи садукеями, і помагали інщим учням в навчанні правд Віри. Тим часом Пречиста Діва Марія про допомозі ангелів та інших Марій порядку­вала у світлиці, де перед Хресною смертю Господа відбулася Тайна вечеря. Своїми ручками Вона чистила світлицю, скребла підлогу, щоб принарядити все до відправи першої Святої Літургії. На просьбу Божої Матері побожний власник дому дав до світлиці ті самі меблі і начиння, котрі вживав Ісус Христос. Вона ж приготувала опріснок (прісний хліб) і вино для освячення, і ті самі чашу і дискос, на котрих Спаситель освячував хліб і вино. Для гідного проведення Хрещен­ня Пречиста подбала про чисту воду і умивальниці. Після праці Богородиця відійшла на спочинок, і провела цілу ніч в гарячих прошеннях до Небес, метаніях, подяках, і других вправах натхненної молитви; Вона жертвувала Богові Отцеві все, що в Ї ї премудрому розумінні помогло би вірним належно прийняти тайну Хрещення.

Раненько наступного дня, на восьмий день по Зшестю Святого Духа всі новонавернені прибули до дому Тайної Вечері. Святий Петро виголосив слово до цього зібрання, повчаючи присутніх про суть і таїнство Хрещення, чому вони його потребують, і як завдяки йому вони стануть членами містичного тіла Церкви, одержать невидимий знак, відродяться до нового існування, як діти Бога і наслідники Його слави через прощення гріхів і Освячуючу ласку. Він напоминав їх дотримуватися Божих законів, котрим вони піддалися по своїй добрій волі, і також - покірно дякувати за цю ласку і всі інші благодаті, отримані з рук Найвищого. Він також пояснив їм правду про Святу Євхаристію, де освячені хліб і вино стають правдивим Тілом і правдивою Кровю Ісуса Христа, і особливо остеріг перед легковаженням події всіх тих, що мали дістати Святе Причастя після Хрещення.

Проповідь надихнула новонавернених новим запа­лом, і апостоли розпочали саме Хрещення. Христові учні та інші вірні впроваджували новиків в одні двері і - виводили через інші. Пресвята Марія була присутня збоку під час цілої церемонії, відмовляючи молитви за кожного охрещеного. Вона спостерігала, як вони обмиваються кровю Ягняти, а їх душі відроджуються до Божественної чистоти. І всі присутні бачили, як світло сходило на кожного новоохрещеного. Таким чудом Бог відзначав початки цієї тайни в своїй святій Церкві.

Коли вже всі були охрещені, апостоли з учнями і вірними приступили до молитви. Всі вони припали до землі, покланяючись безконечному і незмінному Богу, визнавали, що вони не є варті прийняти Його у Найсятіших Тайнах. Вони повторяли ті псальми і молитви, що їх виголошував Ісус Христос перед освяченням, до букви наслідуючи всі діяння Господа. Св. Петро взяв в свої руки прісний хліб, взніс очі до Небес з невимовним благочестям і промовив над хлібом слова освячення. В ту ж мить дім Тайної Вечері сповнився видимим сяйвом від незліченних ангелів; промені цього сяйва спочили на Пречистій Діві Марії, що бачили всі присутні. Після того Св. Петро освятив вино в чаші і повторив усі діяння Ісуса, піднявши вгору Найсвятіші Тайни для поклоніння вірних. Св. Петро причастився сам, а тоді уділив Причастя іншим одинадцятьом, так як дорадила йому Пресвята Богородиця. Після них з рук Св. Петра Найсвятіші Тайни одержала Пречиста Діва. Приступаючи до вівтаря, Вона вчинила три глибокі поклони, клякаючи і торкаючись лицем землі.

Наша Цариця вернулась на своє місце. Її особа преобразилася і препіднеслась над підлогою у надприродному захопленні; бо Тіло Її пресвятого Сина тепер перебувало з Нею. Святі ангели заслонили від чужого ока свою Пані. А тим часом вже учні уділяли Святе Причастя другим учням, а опісля - тим вірним, що навернулись перед Вознесенням. Але з п'яти тисяч новоохрещених лише одна тисяча сподобилась Причастя в той день, бо прочі ще не були духово приготовані.

Від цього дня Пресвяті Євхаристійні Тайни мали назавжди спочити над серцем Пречистої Діви Марії.

Вона заслуговувала на це, як Христова Матір, як співучасниця в Його Страстях і у Відкупленні, як Пресвята Цариця Неба і землі, що добровільно і на довгі роки погодилась відложити своє Небесне блаженство біля Престола Пресвятої Тройці, щоби тяжкою працею підтримати на духу і на тілі своїх земних і немічних дітей в Христовій Церкві.

Із того, що мені дали зрозуміти про силу синівської любові Господа до своєї Пресвятої Матері, я посмію твердити, що якби Ісус не мав Євхаристійного способу перебувати із своєю Матірю, то Він напевно знов зійшов би із Небес, аби товаришувати Пречистій Діві Марії в Її дальшій трудній земній подорожі. Ще підкреслю: якщо Євангельський добрий пастир лишає дев'ятдесять дев'ять домашніх овець, щоби шукати лиш за одною згубленою, ми не дивуємось, що Він лишає більше задля меншого; то тим більше, тут - ми не повинні дивуватись, коли цей Божественний Добрий пастир покинув би усю решту Святих в Небі, щоб бути близько своєї найлюбішої Овечки, котра вдягла Його в свою природу, і пестила й годувала Його, як саможертвенна Матір. На щастя, Він тепер не потребував засмучувати Небеса своєю неприсутністю, перебуваючи на землі завжди над серцем Матері у Пресвятій Тайні Євхаристії.




Дата добавления: 2015-09-10; просмотров: 23 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Глава 7. ХРЕСНА ДОРОГА | Слова Цариці | Глава 8. РОЗП'ЯТТЯ | Глава 9. МАРІЯ - НАСЛІДНИЦЯ ЗАСЛУГ ХРИСТА | Глава 10. ПЕРЕМОГА ХРИСТА НАД ПЕКЛОМ | Глава 11. ВОСКРЕСЕННЯ | Глава 13. ВОЗНЕСЕННЯ ХРИСТА | Слова Цариці | Глава 1. ЗШЕСТЯ СВЯТОГО ДУХА. | Глава 2. ПРОПОВІДЬ АПОСТОЛІВ. ОПІКА МАРІЇ НАД НАВЕРНЕНИМИ |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав