Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

ПРОБЛЕМИ ВИРОБНИЦТВА І СПОЖИВАННЯ ЗАСОБІВ ДЛЯ ЧИЩЕННЯ В УКРАЇНІ

Читайте также:
  1. C-приватне споживання
  2. III. ПОРЯДОК ВИЗНАЧЕННЯ ПОТРЕБИ ТА ПРИДБАННЯ ЗАСОБІВ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ЗАХИСТУ
  3. IV. ПОРЯДОК ВИДАЧІ ТА ЗБЕРІГАННЯ СПЕЦІАЛЬНОГО ОДЯГУ, СПЕЦІАЛЬНОГО ВЗУТТЯ ТА ІНШИХ ЗАСОБІВ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ЗАХИСТУ
  4. IV.Склад витрат виробництва
  5. Resources (які використовуються підприємствами як запроваджені фактори виробництва) as inputs to produce goods and services (називаються) factors of production.
  6. VI. ДОГЛЯД ТА ОБСЛУГОВУВАННЯ СПЕЦІАЛЬНОГО ОДЯГУ, СПЕЦІАЛЬНОГО ВЗУТТЯ ТА ІНШИХ ЗАСОБІВ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ЗАХИСТУ
  7. Автономія: поняття та види. Автономія в Україні.
  8. АЕРОНАВІГАЦІЙНИХ ЗАСОБІВ
  9. Актуальні проблеми шкільного підручника з історії
  10. Аналіз наукових підходів до вивчення проблеми тривожності

О.М.Алексєєнко, магістр

Д.П. Лойко, к.т.н, професор

Донецький національний університет економіки і торгівлі

імені Михайла Туган-Барановького, м. Донецьк

Засоби для чищення – це вироби, які призначені для усунення бруду з різних поверхонь. Розвиток хімічної промисловості в Україні сприяє утворенню нових виробничих підприємств, які використовують новітні технології, якісні сировинні та пакувальні матеріали. Це дало можливість повністю оновити асортимент продукції, що виготовляється в Україні, задовольнити попит споживачів, розширювати економічні стосунки з іншими країнами. Вироби, які відповідають сучасним вимогам, обов’язково знайдуть своїх споживачів. Тож проблема дослідження та контролю якості продукції вітчизняних та закордонних виробників є досить актуальною.

Рівень виробництва та споживання засобів для чищення залежить від низки факторів таких як економічні (частина національного доходу на душу населення), демографічні (кількість і густість населення, середня кількість членів сім’ї), соціально-побутові (житлових умов, домашнього обладнання побутовою технікою), кліматичниі та національно-традиційні умови. Саме ці фактори визначають рівень споживання засобів для чищення в Україні.

У теперішній час в Україні функціонує понад двадцяти великих хімічних підприємств, які добре відомі споживачам своєю продукцією. Це такі підприємства як: Вінницьке ВО “Хімпром”, Слов’янське ВО “Хімпром”, Первомайське ВО “Хімпром”, Ужгородське АТ “Софора”, Кримський содовий завод, АТ “Заря” м. Київ, Конотопський завод “Райдуга”, Сєверодонецьке АТ “АЗОТ”, Донецький хімзавод, Горлівський хімзавод, Сімферопольський завод побутової хімії та інші. Серед відносно молодих підприємств України, які виготовляють у широкому асортименті товари побутової хімії є приватне підприємство Торгова фірма “ЮСІ-ВRIZ” Харків. Саме продукція цього підприємства у широкому асортименті реалізується на полицях торговельних підприємств м. Харкова та інших областей України.

Усіпопулярні чистячі засоби для сантехніки, плит, вікон створені на підставі сполук хлору, фенолу, крезоліну та фосфатів. Більш того, регулярний контакт зпарами хлору можепровокувати виникнення захворювань серцево -судинної системи, гіпертонію, атеросклероз, анемію, атакож проблеми з волоссям і навіть підвищує ризик захворювання раком.

У теперішній час альтернативою використання замість хлору-фенолу, крезоліну та фосфатів є: бура, кавова гуща, розрізана сира картоплина, порошок гірчиці, біла глина.

Головною проблемою виробництва і споживання чистячих засобів є «Фосфатна проблема». Антропогенне і техногенне навантаження на навколишнє природне середовище в Україні набагато вище, ніж у странах ЄС. Це пов’язано з тим що в Україні практично уся продукція складається з сполук хлору, фосфатів, фенолу та інших отруйних речовин. За данними ЮНЕСКО Україна займає серед 122 країн світу 95 місце по забрудненню навколишнього середовища.

На сьогоднішній день на ринку України представлено достатньо велику кількість різних торгових марок чистячи засобів.

Вчені прийшли до висновку, що кращим універсальним засобом, зарекомендував себе Domestos. Він не викликає алергії, а також не завдає шкоди здоров'ю тих, хто його використовує.

«Експертиза коштів ТМ «Доместос», підтвердила їх абсолютну безпечність для людини і унікальну ефективність у боротьбі з хвороботворними мікробами, бактеріями, небезпечними грибами і навіть спорами. Протягом декількох місяців проводили експеримент в дитячих садах, в сім'ях, де є маленькі діти. І виявилося, що там, де проводиться регулярне прибирання та дезінфекція приміщень за допомогою «Доместос» - малюки хворіють у 2-3 рази рідше!».

Таким чином, після проведення деяких експертних оцінок головною проблемою виробництва та споживання чистячих засобів є отруйні речовини. Рішення цієї проблеми полягає в тому, що підприємства повинні при виробництві чистячих засобів використовувати якісну сировину.




Дата добавления: 2015-09-10; просмотров: 34 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

РЕГУЛЮВАННЯ ЕКОЛОГІЧНОЇ СИТУАЦІЇ В УКРАЇНІ ШЛЯХОМ ПЕРЕРОБКИ ПОЛІМЕРНИХ ВІДХОДІВ | АНАЛІЗ РИНКУ ФОТОКАМЕР В УКРАЇНІ | В УКРАЇНІ | СУЧАСНИЙ СТАН УКРАЇНСЬКОГО РИНКУ ЛАКОФАРБОВИХ МАТЕРІАЛІВ | КЛАСИФІКАЦІЯ СУЧАСНОГО АСОРТИМЕНТУ ПОБУТОВОЇ ХОЛОДИЛЬНОЇ ТЕХНІКИ ЗА ОКРЕМИМИ ВЛАСТИВОСТЯМИ | НА СТАДИЯХ ОБРАЩЕНИЯ И ЭКСПЛУАТАЦИИ | АНАЛІЗ НОРМАТИВНИХ ДОКУМЕНТІВ, ЩО РЕГЛАМЕНТУЮТЬ ЯКІСТЬ М’ЯКИХ МЕБЛІВ УКРАЇНІ | РОЗРОБКА МОДЕЛІ СИСТЕМИ КОНТРОЛЮ ЯКОСТІ М’ЯКИХ МЕБЛІВ НА ПІДПРИЄМТСВІ ТОРГІВЛІ ВІД СТАДІЇ ПОСТАЧАННЯ ДО РЕАЛІЗАЦІЇ | ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА СПОЖИВНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ КЛЕЇВ І КОМПОЗИЦІЙ НА ЇХ ОСНОВІ | РОЗВИТОК УКРАЇНСЬКОГО РИНКУ МАТЕРІАЛІВ ДЛЯ ПІДЛОГИ |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав