Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

РОЗВИТОК УКРАЇНСЬКОГО РИНКУ МАТЕРІАЛІВ ДЛЯ ПІДЛОГИ

Читайте также:
  1. Аналіз поточної маркетингової ситуації на ринку та перспектив її розвитку
  2. АНАЛІЗ РИНКУ ЗАСОБІВ ПОБУТОВОЇ ХІМІЇ В УКРАЇНІ
  3. АНАЛІЗ РИНКУ ФОТОКАМЕР В УКРАЇНІ
  4. Ваучер – конкурентноспроможність на ринку праці
  5. Вибір матеріалів для виготовлення шафи - купе
  6. Види ринку туризму
  7. ВИКОРИСТАННЯ ПОЛІМЕРНИХ МАТЕРІАЛІВ ДЛЯ ПОКРАЩЕННЯ ВЛАСТИВОСТЕЙ ШКІР
  8. Вимоги до оформлення матеріалів
  9. Виникнення і розвиток некласичних філософських вчень (ХІХ-ХХ ст..
  10. Відбір цільових сегментів ринку.

Ю. Гудиминко, магістр

В.В. Золоторьова, старший викладач

Донецький національний університет економікі і торгівлі

імені Михайла Туган-Барановського, м. Донецьк

 

Підлоги виконують не тільки конструктивну функцію, а й є важливим елементом інтер'єру, де головну роль грає покриття підлоги. Колір, малюнок, відображення світла, гра ліній на підлозі допомагають створювати неповторний дизайн в кожному інтер'єрі. Сучасні покриття для підлоги – це найширша палітра для будь-якого дизайнера або архітектора. І якщо стародавні майстри, які мають набагато мізерні можливості в цьому плані, залишили нащадкам істинні твори підлогового мистецтва, то можна припустити, що і 21 століття залишить свій слід в історії архітектури, і не менш значимий.

За оцінками експертів, в поточному році обсяг українського ринку ламіната скоротився в 1,5-1,6 разів у порівнянні з минулим роком. У той же час, він має непогані показники у порівнянні з іншими видами підлогових покриттів, які «просіли» на 40-60 %. Утриматися на цьому рівні падіння ламінату допомагає дешева китайська продукція, на яку ласі бюджетні установи.

Найпопулярніша серед українців цінова категорія ламіната знаходиться в межах 100-150 грн. за м2. За ці гроші, можна купити цілком якісний продукт. Головне при виборі орієнтуватися на європейських виробників - всі представлені в Україну марки з цієї географічної зони відрізняються гідною якістю. Правда, при виборі ламінату одного класу серед декількох виробників вона радить віддати перевагу дорожчому продукту. Крім того, можна вимогати в магазині сертифікати на товар, але їх зазвичай надають у вигляді електронних документів або копій, оскільки гарантії дає завод-виробник, а не продавець. Втім, весь європейський товар проходить дуже жорсткі випробування в заводських умовах - сучасний ламінат повинен витримувати удари, тертя, уколи жіночих каблуків і навіть гасіння сигаретою. Найпростіший і надійний тест на міцність - вдарити плиткою об кут стола - хороший ламінат витримає удар. Такий тест європейські марки, на відміну від китайських, зазвичай витримують.

Продукція китайського виробництва коштує від 50 до 100 грн. за м2, але більшість трейдерів традиційно не рекомендують її купувати. Мотивують свою раду вони не тільки низькою якістю такого ламінату. Спеціалізовані компанії ним не торгують, та й будівельні супермаркети намагаються його не продавати не зважаючи на неодноразові рекламні акції. Іноді їм скидають одиничні партії товару фірми, які завезли його з Китаю і не змогли продати. Купили його споживачі ризикують в подальшому не знайти аналогічний ламінат для часткового ремонту підлоги. Тому краще купувати продукцію, що випускається систематично або робити невеликий запас.

Незважаючи на не найкращу якість китайської продукції, її обсяг на українському ринку, за підрахунками експертів, становить не менше 40%. У плані дешевизни Китай непереможний. Сприяє експансії такого ламіната і сама держава, коли виникає необхідність укласти підлоги в держустановах. У таких випадках мова йде про тисячі квадратних метрів, а оскільки бюджетні кошти завжди скромні, вибір завжди падає на дешеву китайську продукцію.

До середньої і нижчої цінової категорії трейдери відносять також ламінат російського виробництва, найпопулярнішою маркою серед якого став Kronospan. В тім, ні серед продавців, ні серед покупців російська продукція не прижилася.

Лідерами серед країн-виробників ламінату за обсягами та якістю залишаються Німеччина, Бельгія та Австрія. Марки, які добре зарекомендували себе - Quick Step, Tarkett, Witex, Parador, Egger. Одним з найбільш досвідчених виробників ламінату є шведська компанія Pergo, яка застосовує для захисту верхнього шару плиток новаторські технології на основі алмазної пилу. Правда, подібна продукція відноситься до найдорожчої цінової категорії і обходиться від 400-500 грн. за м2. У той же час, за досвідом споживачів, що уклали у себе такий ламінат досить давно, він практично не псується, навіть якщо мова йде про кухню.

Кожен тип підлоги проходить випробування по 18 різним тестам, таким, як стиранність, ударостійкість, звукоізоляція, стійкість до подряпин, до світла, стійкість до палаючої сигарети, опір удару, відсутність формальдегідів і т.д. Після проведення кожного тесту ламінованого покриття присвоюється певний клас, і за найменшим показником визначається клас всього заміно-ваного покриття.

В цілому для таких активно використовуваних приміщень як кухня і коридор, експерти радять вибирати ламінат класу 32, для спальні достатньо класу 31. А ось 33 клас для квартири або будинку вважають надмірністю, як і товщину більше 7-8 мм. Раніше в Україну зустрічався ламінат класів 21, 22 і 23, але останні кілька років його практично не привозять. Це тенденція пояснюєтся менталітетом українців - якщо робити ремонт, то надовго. Хоча в Європі 20-і класи до цих пір широко застосовуються в житлових приміщеннях.

Останнім часом деякі виробники почали пропонувати спеціальні колекції супервлагостойкого ламінату для ванних кімнат. Крім спеціальної просочення матеріалу, кожна плитка обведена вологостійким кантом. Але поки ні продавці, ні споживачі цей продукт не розсмакували, тому широкого поширення він не отримав. Так само обережно клієнти підходять до питання сумісності ламіната з теплими підлогами, хоча європейські виробники запевняють, що від регулярних перепадів температури ламінат не постраждає і не буде виділяти ніяких шкідливих речовин. Оскільки мова йде не про натуральне дерево, деформації підлоги не відбудеться, головне дотримуватися технологію укладання.

Не став популярним в Україні і кольоровий ламінат, хоча зразки різноколірних і візерункових плиток трейдери привозять регулярно. Таке покриття всім подобається, але купують його дуже рідко. Та й в наявність на складах він буває рідко, хіба що залежаться залишки. В основному ж його привозять на замовлення.

Віддають перевагу українці ламінату «під дерево» - або класичний дуб в різних відтінках і фактурах, або екзотичні породи дерев. З останніх вибирають темні венге, червоний мербау, горіх, рідше - бамбук.

Саме зовнішній вигляд і дизайнерські рішення найчастіше пояснюють високу ціну деяких позицій ламінату. Часом він коштує більше, ніж паркетна дошка з цільного дерева. Найдорожче обійдеться технологія броширування, повністю передає текстуру дерева. Здорожують покриття і фаски - злегка скошені краї дощок, які дозволяють нівелювати наслідки від мікрорухів ламінату. Зменшити рівень шуму від кроків допоможе шумоізоліруюча підкладка, зазвичай зі спіненого поліуретану. Хоча, яка б не застосовувалася звукоізоляція, ламінат сам по собі є «стукаючим» матеріалом і по цьому параметру програє дереву. Але при професійному укладанні і правильному виборі матеріалів цей його недолік можна звести практично нанівець.

 

 




Дата добавления: 2015-09-10; просмотров: 62 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

ПРОБЛЕМИ ВИРОБНИЦТВА І СПОЖИВАННЯ ЗАСОБІВ ДЛЯ ЧИЩЕННЯ В УКРАЇНІ | Т.А. Заяц | РЕГУЛЮВАННЯ ЕКОЛОГІЧНОЇ СИТУАЦІЇ В УКРАЇНІ ШЛЯХОМ ПЕРЕРОБКИ ПОЛІМЕРНИХ ВІДХОДІВ | АНАЛІЗ РИНКУ ФОТОКАМЕР В УКРАЇНІ | В УКРАЇНІ | СУЧАСНИЙ СТАН УКРАЇНСЬКОГО РИНКУ ЛАКОФАРБОВИХ МАТЕРІАЛІВ | КЛАСИФІКАЦІЯ СУЧАСНОГО АСОРТИМЕНТУ ПОБУТОВОЇ ХОЛОДИЛЬНОЇ ТЕХНІКИ ЗА ОКРЕМИМИ ВЛАСТИВОСТЯМИ | НА СТАДИЯХ ОБРАЩЕНИЯ И ЭКСПЛУАТАЦИИ | АНАЛІЗ НОРМАТИВНИХ ДОКУМЕНТІВ, ЩО РЕГЛАМЕНТУЮТЬ ЯКІСТЬ М’ЯКИХ МЕБЛІВ УКРАЇНІ | РОЗРОБКА МОДЕЛІ СИСТЕМИ КОНТРОЛЮ ЯКОСТІ М’ЯКИХ МЕБЛІВ НА ПІДПРИЄМТСВІ ТОРГІВЛІ ВІД СТАДІЇ ПОСТАЧАННЯ ДО РЕАЛІЗАЦІЇ |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав