Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Контроль знань.

Читайте также:
  1. III. Тотальный контроль: совещания, отчеты и служебные записки.
  2. IV. Контроль за исполнением административного регламента
  3. IV. Контрольные тесты для проведения первого этапа экзамена
  4. IX. Клинические задачи и тестовый контроль
  5. VI. Самоконтроль подготовки студента к практическому занятию
  6. Актуалізація знань.
  7. Аудиторский контроль
  8. В 2011 году система контрольных показателей таможенных органов претерпела ряд изменений.
  9. Взаимозаменяемость и контроль зубчатых передач
  10. Вимоги до оформлення контрольних робіт

Київський національний університет імені Тараса Шевченка

Філософський факультет

Кафедра історії філософії

Укладач: доктор філософ. н., проф. Прокопов Д. Є.

ІСТОРІЯ ФІЛОСОФСЬКОЇ ДУМКИ

 

РОБОЧА НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА

Для студентів історичного факультету

 

Затверджено

на засіданні кафедри історії філософії

Протокол № ___

від “___”________2012 р.

Зав. кафедри______ проф. Ярошовець В.І.

Декан філософського факультету

 

___________ проф. Конверський А.Є.

КИЇВ - 2012

 

Робоча навчальна програма з дисципліни «Історія філософської думки»

Укладач: доктор філософ. н., проф. Прокопов Д. Є.

Лектор: доктор філософ. н., проф. Прокопов Д. Є.

Викладач: доктор філософ. н., проф. Прокопов Д. Є.

Погоджено

З науково-методичною комісією

Р.

Доц. Кравчук А.А.

Вступ

Програма з курсу «Історія філософської думки» покликана забезпечити студентів історичного факультету необхідним обсягом знань з історії філософії, ознайомити їх зі специфікою філософської проблематики та шляхами її розв`язання у різні культурно-історичні епохи. В програмі представлений широкий обсяг матеріалу як в історичному та культурологічному плані, починаючи з античності і до наших днів, так і в теоретичному плані – в курсі розглядаються проблеми філософії історії, філософії мови, філософії права, важливі етичні, соціально-політичні та методологічні питання. Разом з тим, ця програма має на меті підвищити загальнотеоретичний рівень підготовки студентів, виробити у них фахові навички праці з філософською літературою.

Дана дисципліна «Історія філософської думки» викладається на ІІ курсі у ІІ семестрі в обсязі 66 годин. З них лекційних – 34 години, семінарських – 32 години. Консультації 6% – 32 годин, контрольні роботи – 36 годин. Закінчується заліком у ІІ семестрі (10 год.). Керівництво індивідуальною самостійною роботою 23 год. Загальна кількість годин – 167.

Нормативний курс «Історія філософської думки» передбачає ознайомлення студентів історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка з особливостями розвитку історії зарубіжної і вітчизняної філософії. Курс має важливе значення для розширення та поглиблення знань студентів в галузі історико-філософської науки і виступає неодмінною складовою підготовки сучасних фахівців-істориків.

Метою і завданням навчальної дисципліни «Історія філософської думки» є: а) формування розуміння у студентів передумов та специфіки формування історико-філософської парадигми; б) усвідомлення студентами місця історії філософії у системі гуманітарних знань; в) ознайомлення з конкретно-історичними етапами, особливостями світової та вітчизняної філософії; г) вивчення через прочитання першоджерел та їх аналіз вчень видатних філософів минулого і сучасності; д) творчий пошук та усвідомлення специфіки філософських систем в контексті основних тенденцій розвитку сучасної філософії та історії філософії.

Предметом курсу є: філософська думка від моменту її виникнення і до сучасності, та філософські вчення розроблені представниками різних філософських традицій Сходу і Заходу.

Вимоги до знань і вмінь. Студент повинен знати базові знання з історії загального розвитку філософської думки; базові знання з історії розвитку окремих філософських традицій; знання різноманітних підходів до вирішення основних філософських проблем; навички порівняльного аналізу різних філософських систем у межах одного історико-філософського періоду.

Студент повинен вміти аналізувати матеріал і самостійно проводити історико-філософську роботу з опрацювання текстів; володіти термінологічно-категоріальним апаратом філософського дослідження; здобувати навички самостійного визначення та розкриття змісту основних філософських понять, термінів, категорій.

Також студент повинен знати: а) співвідношення різних періодів історії філософії, специфіку виникнення і формування парадигм в історії філософії, зокрема філософської античної, середньовічної, новочасної і сучасної парадигми; б) місце окремих філософських систем в історії філософії; в) соціально-економічні, політичні, наукові передумови та супутні обставини становлення та розвитку основних філософських традицій; г) основні положення, поняття та їх співвідношення у вченнях визначних філософів; д) багатоманіття філософських пошуків, а також «традиційні» та новітні методи прочитання історії філософії.

Місце навчальної дисципліни в структурно-логічній схемі освітньо-професійної програми підготовки фахівця за відповідним освітньо-кваліфікаційним рівнем. Вивчення даного курсу має забезпечити ефективне виконання завдань з формування розуміння у студентів передумов та специфіки формування філософської думки, усвідомлення студентами місця історії філософії в системі гуманітарних знань.

Система контролю знань та умови складання іспиту. Навчальна дисципліна «Історія філософської думки» оцінюється за модульно-рейтинговою системою. Вона складається з 3 модулів.

Результати навчальної діяльності студентів оцінюються за 100–бальною шкалою.

Формою контролю є залік, вагове співвідношення (у відсотках) модульного та підсумкового контролю встановлюється 60%: 40%.

  Змістовий модуль 1 (ЗМ1) Залік Разом (підсумкова оцінка)
Вагові коефіцієнти (%) 80% 20% 100%
Оцінка (бали) 0-80 0-20 0-100

 

 

Поточний контроль:

Вид роботи Мін. кількість балів за вид роботи Макс. кількість балів за вид роботи Макс. кількість балів за ЗМ
  Доповідь на семінарському занятті (Модуль 1) Доповнення на семінарському занятті 0,1 0,1 0,5  
  Доповідь на семінарському занятті (Модуль 2) Доповнення на семінарському занятті   0,1 0,1 0,5  
  Доповідь на семінарському занятті (Модуль 3)   Доповнення на семінарському занятті   0,1 0,1 0,5  
Написання тематичного реферату   0,1    
  Модульна контрольна робота (Модуль 1)        
  Модульна контрольна робота (Модуль 2)        
  Модульна контрольна робота (Модуль 3)        
    ЗАЛІК        
Всього  

ПО = ЗМ 1 + залік

Контроль знань.

Контроль знань студентів здійснюється за модульно-рейтинговою системою. Оцінювання за формами контролю:

Максимальна кількість балів, яку студент може отримати за одне семінарське заняття становить 1,5 бали, які складаються з 1 балу за виступ, 0,5 бала за доповнення.




Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 26 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Тема ІІ. Класична європейська філософія Нового часу. Філософія Просвітництва. Філософія ХІХ століття. | ТЕМИ РЕФЕРАТІВ | РЕСУРСИ ІНТЕРНЕТ | Основна література | Додаткова література | Джерела, що можуть використовуватись при вивченні курсу «Історія філософської думки» в цілому | КОНТРОЛЬНІ ЗАПИТАННЯ З КУРСУ | Заходів 3 патрульної роти на березень 2014 року |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав