Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Кримінальне право. Процес реалізації полягає в тому, що частина виробленої готової продукції в процесі виробництва реалізується споживачам (покуп­цям)

Читайте также:
  1. F) До прекращения дела обвиняемому должно быть разъяснено право возражать против такого основания.
  2. Gl] Тема 9.Законность и правопорядок. Мировой правопорядок
  3. I . Понятие и признаки правовых норм.
  4. I. Нормативно-правовые акты
  5. I. Нормативно-правовые акты
  6. I. Нормативно-правовые документы, регламентирующие деятельность учителя информатики
  7. I. Нормативные правовые акты
  8. I. Понятие, признаки и предпосылки правовых отношений.
  9. I. Понятие, признаки и предпосылки правовых отношений.
  10. I. Правовой обычай.

Процес реалізації полягає в тому, що частина виробленої готової продукції в процесі виробництва реалізується споживачам (покуп­цям). Це здійснюється шляхом купівлі-продажу. В результаті реалі­зації підприємство одержує від покупців кошти (виручку), але, як правило, більші, ніж їх було витрачено на виробництво та збут продукції - на суму прибутку. Процес реалізації, завершуючи вироб­ничий процес, забезпечує відновлення та розширення виробництва.

Об'єктом бухгалтерського обліку в процесі реалізації є обсяг реалізованої продукції (в натуральних і грошовому вимірниках), витрати, пов'язані з реалізацією, і фінансовий результат від реаліза­ції (як правило, прибуток), а також розрахунки з покупцями та інши­ми підприємствами і організаціями.

Обліковими завданнями реалізації готової продукції, робіт і по­слуг є:

— забезпечення інформації про обсяг і структуру реалізованої підприємством продукції (робіт і послуг);

— облік і контроль виконання договірних зобов'язань щодо поставки товарної продукції;

— облік нарахування та сплати належних до обсягу реалізації податків та зборів;

— визначення ціни реалізації та фінансових результатів як у цілому за підприємством, так і за окремими видами продукції, робіт і послуг.

Облік процесу реалізації здійснюється за допомогою таких ра­хунків бухгалтерського обліку: 26 "Готова продукція", 90 "Собівартість реалізації", 70 "Доходи від реалізації", 36 "Розрахунки з покупцями і замовниками", 37 "Розрахунки з різними дебіторами", 64 "Розрахун­ки за податками й платежами", 79 "Фінансові результати" та ін.

Відповідно до законодавства України за правилами ведення податкового обліку датою збільшення доходу вважається дата, яка припадає на податковий період, протягом якого відбувається будь-яка з подій, що сталася раніше:

— дата зарахування коштів від покупця (замовника) на банківський рахунок платника податку в оплату товарів, що підлягають продажу, у разі продажу товарів за готівку — дата її оприбуткування в касі підприємства;

— дата відвантаження товарів, а для робіт (послуг) — дата фактичного надання результатів робіт (послуг) платником податку.

На рахунку 90 "Собівартість реалізації" узагаль­нюється інформація про фактичну собівартість реалізованої продукції, товарів, виконаних робіт і наданих послуг.

Операції відображаються на основі таких первин­них документів: накладні, акти прийому-передачі, товарно-транспортні накладні, рахунки, довіреності та ін.

Адміністративні витрати, витрати на збут та інші операційні ви­трати, що не включають до складу виробничої собівартості готової та реалізованої продукції, відображаються на рахунках: 92 "Адміністративні витра­ти", 93 "Витрати на збут", 94 "Інші витрати операційної діяльності". Списання витрат здійснюється за кредитом відповідних рахунків на рахунок 79 "Фінансові результати".

Момент пред'явлення розрахункових документів або їх оплати є визнанням доходу від реалізаційної операції. При реалізації дебетують рахунки 36 "Розрахунки з покупцями та замовниками", 30 "Каса", 31 "Рахунки в банках" та ін. і кредитують рахунки 70 "До­ходи від реалізації", 71 "Інший операційний дохід", 74 "Інші дохо­ди" та ін.

На рахунку 70 "Доходи від реалізації" узагальнюється інфор­мація про доходи від реалізації готової продукції, товарів, робіт і послуг, а також про суму знижок, наданих покупцям, та про інші вирахування з доходу (непрямих податків, зборів).

Вартість продукції, то­варів за їх реалізаційними цінами отримана продавцем від покупця є називається доходом або вируч­кою від реалізації. При визнанні прибутку від реалізації виникають зобов’язання по сплаті податків. Одночасно на суму належних до сплати податків та зборів з реалізації дебетують рахунки доходів від реалізації (70, 71) і кредитують рахунок 64 "Розрахунки за податками і платежами".

Списання доходів здійснюється за дебетом відповідних рахунків на рахунок 79 "Фінансові результати".

Наприкінці звітного періоду (місяця, квар­талу) сальдо рахунка 79 "Фінансові результати" переносять на раху­нок 44 "Нерозподілені прибутки (непокриті збитки)" і рахунок 79 "Фінансові результати" при цьому закривають.

Кримінальне право

 

1. Поняття і предмет кримінального права України.

2. Злочин: поняття, ознаки, види, стадії вчинення.

3. Співучасть у скоєнні злочинів.

4. Кримінальні покарання.

5. Неосудність.

6. Кримінальна відповідальність неповнолітніх.

 




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 25 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав