Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

ПЕРЕДМОВА. Становлення та розвиток суспільних відносин в умовах незалежної, правової, демократичної держави супроводжується безперервним розвитком й подальшим

Читайте также:
  1. ПЕРЕДМОВА
  2. Передмова
  3. ПЕРЕДМОВА
  4. ПЕРЕДМОВА
  5. Передмова
  6. ПЕРЕДМОВА
  7. ПЕРЕДМОВА
  8. Передмова
  9. Передмова

Становлення та розвиток суспільних відносин в умовах незалежної, правової, демократичної держави супроводжується безперервним розвитком й подальшим удосконаленням управлінських процесів у різних сферах життєдіяльності громадянського суспільства. У цьому ключі особливої ваги набувають питання, пов’язані з охороною прав і свобод громадян, що належать до компетенції державних органів, діяльність яких потребує постійного удосконалення. Такий процес обумовлюється сучасними потребами економічного, політичного і соціального життя суспільства.

Отже, вивчення адміністративного судочинства передбачає ознайомлення студентів з особливостями здійснення адміністративного судочинства як гарантії судового захисту прав, свобод та законних інтересів від порушень у сфері публічно-правових відносин.

Під час вивчення дисципліни «Адміністративне судочинство» передбачається опанування певними знаннями формування системи адміністративних судів та її сучасний стан, організацію адміністративного судочинства, процесуальний порядок розгляду адміністративних справ в адміністративних судах на усіх стадіях судового адміністративного процесу, а також виконання судових рішень. Адміністративне судочинство є професійно-орієнтованою дисципліною: курсант повинен мати уявлення про те, як здійснюється захист законних прав і свобод кожної людини, інтересів юридичних осіб від порушень з боку органів (посадових осіб), наділених державно-владними повноваженнями.

Курсант повинен засвоїти оптимальний зміст процесуальних правил, якими повинен володіти та керуватися юрист при здійсненні захисту прав громадян, інтересів юридичних осіб в адміністративних судах.

У результаті вивчення курсу курсант повинні знати:

- структуру системи адміністративних судів;

- завдання та принципи адміністративного судочинства;

- структуру судового адміністративного процесу;

- юрисдикцію адміністративних судів;

- учасників судового адміністративного процесу та особливості їх процесуальної правосуб’єктності;

- процесуальний порядок подання адміністративного позову;

- порядок надання доказів та процедури доказування;

- процесуальний порядок здійснення провадження в адміністративному суді першої інстанції;

- процесуальний порядок перегляду судових рішень;

- особливості виконання судових рішень, прийнятих адміністративним судом.

У результаті вивчення дисципліни курсанти повинні уміти:

- самостійно знайти і, керуючись науковою методологією, опрацювати джерела, наукову та навчально-методичну літературу з адміністративного судочинства, підготувати письмові повідомлення;

- правильно застосовувати знання в юридичній практиці;

- грамотно оформлювати процесуальні документи;

У процесі навчання курсанти отримують необхідні знання під час проведення аудиторних занять – лекційних та семінарських. Найбільш складні питання винесено на розгляд і обговорення під час семінарських занять. Великого значення в процесі вивчення та закріплення знань набуває самостійна робота студентів. Усі ці види занять розроблено відповідно до вимог кредитно-модульної системи процесу навчання. У процесі виконання роботи курсанти закріплюють отримані знання.

Свої знання та вміння курсанти повинні застосовувати під час виконання індивідуального навчально-дослідного завдання. Індивідуальне навчально-дослідне завдання розраховане на курсантів, які навчаються за освітньо-кваліфікаційними програмами підготовки магістра.

Завданнями виконання індивідуального навчально-дослідного завдання є надання курсантам сучасного уявлення про адміністративне судочинство як невід’ємну частину сучасного публічного управління.

Індивідуальне навчально-дослідне завдання виконується та захищається курсантами за окремим графіком.


 




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 40 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав