Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Дайте правову оцінку діям Державного агентства земельних ресурсів України. Як суд повинен вирішити спір?

Читайте также:
  1. I. Дайте определение понятиям
  2. Аварійно - рятувальні служби України.
  3. Адміністративне стягнення – це міра відповідальності, примусовий захід державного впливу, що застосовується до особи за скоєння адміністративного правопорушення (проступок).
  4. АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ ТА ОХОРОНИ ДЕРЖАВНОГО КОРДОНУ
  5. Адміністративно-правовий статус Президента України.
  6. Актуальність соціальної роботи у світлі реформування пенітенціарної системи України.
  7. Аналіз трудових ресурсів страхових компаній
  8. Банк - юридична особа, яка на підставі банківської ліцензії має виключне право надавати банківські послуги, відомості про яку внесені до Державного реєстру банків.
  9. Белый фосфор – очень ядовитое и огнеопасное вещество. Соблюдайте необходимые меры предосторожности!
  10. Богдан, працюючи на шахті, під час спуску в шахту узяв собою тютюн. Дайте правову оцінку діям Богдана.

Задача№24

Гринчак О. Т. - кандидат в народні депутати України (далі - позивач) звернувся до суду із адміністративним позовом до Окружної виборчої комісії в одномандатному виборчому окрузі № 184 (далі - відповідач) про визнання дій протиправними.

В судове засідання позивач не прибув, про дату, час та місце судового засідання повідомлений належним чином.

Згідно вимог обґрунтовує позов посилаючись на наступне: 23 жовтня 2012 року о 10 год. 00 хв. відповідачем відкрито приміщення, де зберігаються виборчі бюлетені, без достатніх на те підстав та без відповідного рішення комісії. Позивач вважає, що такі дії є порушенням ч.2, 3 ст. 82 Закону України "Про вибори народних депутатів України".

Дайте правову оцінку діям Окружної виборчої комісії. Як суд повинен вирішити спір?

 

Задача № 25

Громадянин Бакай 3.11.2011 р. звернувся до Івано-Франківського міського суду зі скаргою на бездіяльність Голови виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради щодо відмови реагувати на звернення від 20.10.2010, 17.05.2011 та 23.07.2011 рр. про надання інформації про підстави отримання спеціалістом міськвиконкому гр. Павловим квартири. Після отримання позовної заяви суддя з'ясував, що гр. Бакай 12.09.2011 р. звертався до суду з аналогічним позовом, однак на стадії судового розгляду відмовився від позову. На підставі цього суддя виніс ухвалу про відмову у відкритті провадження в адміністративній справі. Не погоджуючись із ухваленим рішенням, гр. Бакай подав апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції.

1. Прокоментуйте ситуацію що склалася. Чи правильне рішення прийняв суд першої інстанції? Визначте правові наслідки винесення ухвали про відмову у відкритті провадження у адміністративній справі. Яке рішення має бути прийнято в порядку апеляційного оскарження?

Задача № 26

Пенсіонер Шатко звернувся до районного суду з позовом про зобов'язання виконавчого комітету сільської ради розглянути його заяву про виділення йому одноразової грошової допомоги для закупівлі дров на зиму і дати на неї відповідь. Виконком сільради просив у задоволенні позову відмовити і зазначив, що така заява Шатка до нього не надходила. Суд запропонував виконавчому комітету подати журнал реєстрації звернень громадян, але той пропозицію суду проігнорував. Суд, пославшись па ч. 6 ст. 71 КАСУкраїни, розглянув справу на підставі наявних матеріалів і відмовив у задоволенні позову, оскільки позивач не довів факту подання заяви.

Чи правильно суд застосував правила щодо доказування? Чи є підстави для оскарження судового рішення? Якщо так, то які б аргументи Ви б використали, подаючи апеляційну скаргу?




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 39 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав