Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Допомога по вагітності та пологах.

Читайте также:
  1. Амбулаторно - поліклінічна допомога
  2. Діагностика вагітності
  3. Науковий аналіз роботи та методична допомога вчителеві
  4. Одноразова допомога у випадку стійкої втрати професійної працездатності потерпілого. Щомісячна страхова виплата потерпілому.
  5. Перша допомога при ЧМТ.
  6. Порядок зберігання документів з роботи із сім'ями або особами, яким надається соціальна допомога в ході соціального супроводу
  7. Психологічна допомога помираючій людині та її родичам
  8. Стаття 49. Пенсійне забезпечення та грошова допомога державного службовця
  9. Стаціонарна допомога

Допомога з вагітності та пологів надається застрахованій особі у формі матеріального забезпечення, яке компенсує втрату заробітної плати за період відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами.

Допомога з вагітності та пологів застрахованій особі виплачується за весь період відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами, тривалість якої становить 70 календарних днів до пологів і 56 календарних днів після пологів. Жінкам, віднесеним до І — IV категорій осіб, які потерпіли внаслідок Чорнобильсь­кої катастрофи, допомога з вагітності та пологів виплачується за 180 календарних днів зазначеної відпустки. Розмір зазначеної допомоги обчислюється су­марно та надається застрахованій особі у повному обсязі неза­лежно від кількості днів відпустки, фактично використаних до пологів.

У разі надання застрахованій особі відпустки у зв'язку з вагіт­ністю та пологами у період її тимчасової непрацездатності лис­ток непрацездатності з тимчасової непрацездатності закриваєть­ся і з дня настання цієї відпустки видається інший листок не­працездатності. Кожний із зазначених листків оплачується за відповідними нормами.

У разі надання застрахованій особі відпустки у зв'язку з вагіт­ністю та пологами у період простою підприємства, установи, організації не з вини застрахованої особи, щорічної відпустки, відпустки без збереження заробітної плати, додаткової відпустки у зв'язку з навчанням, творчої відпу­стки допомога з вагітності та пологів надається із дня виникнен­ня права на відпустку у зв'язку з вагітністю та пологами.

За період відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами, що збігається з відпусткою із догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, допомога з вагітності та пологів виплачується незалежно від допомоги із догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Сума допомоги з вагітності та пологів працівниці підприєм­ства розраховується як добуток її середньоденної заробітної плати та кількості робочих днів (годин), що припадають на період відпустки працівниці з вагітності та по­логів.

П = З х Д,

де П— сума допомоги з вагітності та пологів;

З — середньоденна заробітна плата особи;

Д— кількість робочих днів непрацездатності, що припадають на період відпустки.

До розрахунку допомоги з вагітності та пологів приймаються не всі календарні, а лише робочі дні. Це пояснюється безпосе­редньо метою виплати допомоги — компенсувати застрахованій жінці втрату її заробітної плати.

Допомога з вагітності та пологів не включається до сукупно­го оподатковуваного доходу працівниці, а тому не обкладається внесками до соціальних фондів.

Допомога при народженні дитини, яка народилася після 8 квітня 2011 р., надається в сумі, кратній 30 розмірам прожиткового мінімуму, - на першу дитину; кратній 60 розмірам прожиткового мінімуму, - на другу дитину; кратній 120 розмірам прожиткового мінімуму, - на третю і кожну наступну дитину. Виплата допомоги здійснюється одноразово у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму при народженні дитини, решта суми допомоги на першу дитину виплачується протягом 24 місяців, на другу дитину - 48 місяців, на третю і кожну наступну дитину - 72 місяців рівними частинами. При цьому така допомога надається у розмірах прожиткового мінімуму для дітей віком до шести років, встановленого на день народження дитини.

Допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку надається у розмірі що дорівнює різниці між прожитковим мінімумом, встановленим для працездатних осіб. Та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців, але не менше 130 гривень

Одинокі матері, вдови та вдівці з дітьми, мати (батько) дітей у разі смерті одного з батьків, шлюб між якими було розірвано до дня смерті, які не одержують на них пенсію в разі втрати годувальника або соціальну пенсію, отримують допомогу в розмірі, що дорівнює різниці між 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців, але не менше 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Допомога призначається і виплачується органами праці та соціального захисту населення за місцем проживання одержу­вача на підставі документів, визначених чинним законодавством.




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 70 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав