Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

За підсумком голосів в другому турі виборів 7 лютого 2010 року Янукович Віктор Федорович був обраний Президентом України, набравши майже 49%голосів.

Читайте также:
  1. quot;Глава 9.1. РЕШЕНИЯ СОБРАНИЙ
  2. Бойко Віри Вікторівни
  3. В. парламентом и президентом
  4. ВОПРОС: Избрание на царство Михаила Федоровича Романова
  5. Г) Кабінет Міністрів України, Рада міністрів АРК, обласні, Київська та Севастопольські міські, районні державні адміністрації, державні органи приватизації відповідно до закону.
  6. Г. – избрание М.С. Горбачева первым президентом СССР
  7. Дащенко Олександр Федорович
  8. Декабря 1999 г. Президент РФ Б.Н. Ельцин объявил о своей отставке. 26 марта 2000 г. на досрочных выборах Президентом РФ избирается В.В. Путин, получивший 52% голосов.
  9. Другому государственному органу или организации по решению уполномоченного государственного органа по защите государственных секретов.
  10. друзья! коллеги! если вы выберете меня президентом

Після виборів, ПР дає потужній поштовх до проведення правової ревізії конституційної реформи 2004 року.

30 вересня 2010 року Конституційний Суд України приймає рішення №20-рп/2010 у справі №1-45/2010 за конституційним поданням 252 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) Закону України "Про внесення змін до Конституції України" від 8 грудня 2004 року N 2222-IV.

Конституційний Суд України установив що не відповідає Конституції України (є неконституційним), Закон України "Про внесення змін до Конституції України" від 8 грудня 2004 року N 2222-IV у зв'язку з порушенням конституційної процедури його розгляду та прийняття.

Згідно з частиною другою статті 70 Закону України "Про Конституційний Суд України" КСУ поклав на органи державної влади обов'язок щодо невідкладного виконання цього Рішення стосовно приведення нормативно-правових актів у відповідність до Конституції України від 28 червня 1996 року в редакції, що існувала до внесення до неї змін Законом України "Про внесення змін до Конституції України" від 8 грудня 2004 року N 2222-IV.

Конституція України в редакції від 28 червня 1996 року потерпає змін уже 1 лютого 2011 року коли Президент України підписав Закон України № 2952-VI «Про внесення змін до Конституції України щодо проведення чергових виборів народних депутатів України, Президента України, депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», попередньо схвалений Верховною Радою України 19 листопада 2010 року. Закон набрав чинності 4 лютого 2011 року. Законом встановлено чіткі дати проведення всіх виборів до органів державної влади, АРК і місцевого самоврядування і встановлений термін їх повноваження 5 років.

Указом Президента України від 17 травня 2012 року № 328/2012 постановлено, що з метою напрацювання пропозицій щодо змін до Конституції України на основі узагальнення практики реалізації Основного Закону України, з урахуванням досягнень та тенденцій розвитку сучасного конституціоналізму утворити Конституційну Асамблею як спеціальний допоміжний орган при Президентові України. Головою Конституційної Асамблеї цим Указом призначено КРАВЧУКА Леоніда Макаровича - Президента України у 1991-1994 роках та затверджено Положення про Конституційну Асамблею і персональний склад Конституційної Асамблеї.

Найближчі плани Конституційної Асамблеї – реформування місцевого самоврядування і реформа судової системи. Реформа судової системи започаткована. Президент Віктор Янукович запропонував парламенту ухвалити законопроект про внесення змін до Конституції в розділ, що стосується правосуддя.

 




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 39 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав