Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Автогрейдери

Згідно з ДБН В.2.3 - 4 - 2000 "Автомобільні дороги" до початку виконання земляних робіт, здійснюваних грейдером або автогрейдером, з оброблюваної ділянки видаляються сторонні предмети (дерева, пеньки, великі камені, металевий лом).

Очищати територію під час руху машини, щоб уникнути нещасних випадків забороняється. Згідно СНІП III - 4 - 80 "Техніка безпеки в будівництві" при профілювання дорожнього полотна необхідно керуватися схемою профілювання, яка включає в себе детальну розробку кожного проходу грейдера або автогрейдера із зазначенням установок його робочих органів, а також розташування грейдера по відношенню до трактора.
Одночасна робота двох або декількох автогрейдерів, що йдуть один за одним, допускається при дотриманні між ними відстані не менше 20 м.
При влаштуванні насипу для запобігання її сповзання і щоб уникнути перекидання машини під укіс відстань від краю зовнішнього колеса автогрейдера до краю насипу повинна бути не менше 1 м.
Насип повинна відсипатися так, щоб її краї були трохи вище, ніж вісь. Під час роботи постійно спостерігають за трасою, не допускаючи наїздів основним робочим органом на перешкоди, що можуть його пошкодити. Щоб уникнути поломок перед перешкодою відвал необхідно підняти.
Щоб запобігти можливість випадання з кабіни, машиніст при роботі повинен постійно триматися за штурвальні колеса. Особливу обережність слід дотримуватися при похилому положенні майданчики управління грейдера під час копки кювету або значне винесення ножа відвалу за раму при плануванні укосів виїмки.

Майданчик управління, важелі і штурвальні колеса повинні бути чистими і сухими. Захаращувати кабіну сторонніми предметами забороняється. При роботі автогрейдера треба уникати буксування коліс. Перед початком руху автогрейдера після запуску двигуна необхідно переконатися в безпеці руху, опустити з засувки рукоятку центрального гальма і попередити оточуючих сигналом. На початку руху перевірити дію ножного гальма і тільки при нормальній його роботі продовжувати рух.

Гальмування автогрейдера рекомендується здійснювати плавно, поступово збільшуючи силу тиску на педаль ножного гальма. Сильне і різке гальмування в деяких випадках може привести до занесення машини.

Під час руху автогрейдера категорично забороняється: видаляти коріння, каміння та інші предмети з-під відвалу, укісниками або планувальника укосів;
сидіти і стояти на осях і інших місцях, не призначених для цього;
перебувати поблизу коліс, щоб уникнути травмування при несподіваному заметі автогрейдера в бік; наближатися до працюючій машині і знаходитися в кабіні автогрейдера, трактора або на робочому майданчику стороннім;
сходити з майданчика управління автогрейдером до повної його зупинки.
Трактористу і машиністу автогрейдера слід уважно стежити за нормальним режимом роботи машини.

При порушенні сталого ходу або будь-якої несправності, що виникла перешкоді або небезпеки автогрейдер необхідно негайно зупинити.
Проїзд в кабіні або на робочому майданчику стажиста дозволяється тільки в присутності машиніста. Для установки укісниками і подовжувача, для виносу ножа в сторону при тій, що зрізає укосів, а також для перестановки ножа машиністу виділяється слюсар або другою машиніст. Виконання зазначених робіт машиністом не допускається. При змінному технічному обслуговуванні звертається увага на стан гальм, шлангів, ізоляції та електропроводки.
При зупинці автогрейдера важіль перемикання швидкостей коробки зміни передач ставиться в нейтральне положення, а ручне гальмо затягується.
Перед пуском двигуна необхідно важіль перемикання передач поставити в нейтральне положення, при цьому автогрейдер повинен бути загальмований ручним гальмом.

 




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 23 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав